Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 9 March 2017

Baju Raya???

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Huhhh... Baju raya??? Awal nau nak cari baju raya tau...
Bulan puasa pun belum lagi, tetibe seorang AJ keluar entri pasal baju raya....
Hahahahahhaha...


Al-kisahnya setiap tahun seperti biasalah AJ mastermind bab baju raya...
Nak pakai baju warna ape, beli kain, tempah kat mana semua AJ yang akan uruskan...
So start minggu ni AJ dah mula survey-survey tailor....
Yelah nanti kalau lambat-lambat, orang dah tak nak amik tempahan lagi...
 Bab tailor AJ dah settle... Alhamdulillah...
Ada 3 tempat yang AJ akan buat tempahan nanti....
1 untuk baju melayu abah dan MR. JR, 1 untuk tempahan baju AJ, mak dan kakak...
1 lagi pulak tempah kat salah satu tailor favourite AJ....
Baju raya AJ yang tahun lepas yang tak sempat siap tu pun belum siap lagi.. So AJ kate takpelah, boleh pakai raya tahun ni....
Pasal kes tu, AJ takdelah marah kat tailor tu.. Bende dah nak jadi.. Lagipun sebelum ni takde masalah pun...
AJ masih lagi percaya dengan hasil kerja dia.... Tak serik pun nak menempah kat situ... 😄

Hujung bulan ni, AJ dah kene start menjengah kedai-kedai kain...
Cuma AJ belum decide lagi nak pakai warna apa....
Bab warna ni memang mencabar tau.... Sebab tau-tau pagi raya berduyun pulak orang pakai tema sama....
Hahahahahahaha... Cam tahun lepas lagi best, tanpa sengaja 1 family AJ semua pakai royal blue termasuk abang-abang AJ yang beraya di Melaka dan Kelantan! Sehati sejiwa pulak..
AJ ni macam nak pilih warna yellow mustard tahun ni... Tapi belum finalize lagi....
Tengoklah raya nanti warna ape yang keluar....

Ada jugak yang penah tanye, kenapa AJ tak beli siap je... Suka sangat tempah?
Sama je pun fesyen nye dengan baju siap...
Sebenarnya dari AJ kecik lagi memang mak banyak menempah.... So sampai kat AJ la menurunnya sifat suka menempah baju...
Sebab, bila tempah AJ dah tak payah fikir pasal nak alter baju....
AJ ni size comel sangat, jarang nak ada baju yang ngam-ngam dengan badan..
Kalau jumpa pun mesti kain labuh, lengan terlebih panjang dan macam-macam...
Baik AJ tempah je.. Confirm-confirm ikut size kita... Dan citarasa kita sendiri kan...
Lagipun modal beli siap dengan menempah pun nak dekat sama... So tak rugi pape pun...
  
Ada ke orang yang sama dengan AJ sekarang? Baru bulan Mac dah sibuk fikir baju raya...
Hahahhaha.. Kalau ada sep sikit! kite geng... 😝😝

P/s : AJ nak buat fesyen apa pulak kali ni?
Mungkin baju "biasa-biasa" je kot...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. cepat tempah AJ kang nanti tailor dah tak nak ambil... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ dah bokk slot ngan tailor biasa tu..
      Heheheheheh..

      Delete
  2. Replies
    1. Heheheheh... Tak tau lagi kak...
      Fesyen ape nak buat pun tak fikir lagi..
      Tapi hasil keje tailor tu memang tak penah mengecewakan AJ...
      Selalu nampak cantik walau AJ tempah baju biasa je...

      Delete
  3. cik nor buat bju kurung jer..snang pakai g kerja..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu macam tu la...
      Tapi AJ pakai je baju fesyen-fesyen gi keje...
      Cuma jaranglah sebab lagi selesa pakai seluar dengan skirt...

      Delete
  4. eh, e'in pun belum cari lagi kain untuk buat baju raya.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari cepat! nanti orang dah tanak amik tempahan pulak..

      Delete