Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 25 January 2017

Trip ke Riverine Nature Camp, Lenggong Perak


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu baru ni AJ dengan beberapa orang kawan pegi trip ke Riverine Nature Camp yang terletak di Lenggong, Perak...
Sepatutnya kitorang ke Pantai Timur.. Tapi sebab tarikh pegi sana ditunda, kami buat plan last minute ni ke Lenggong...
Kami dah sewa kereta dan dah bayar deposit... So tak boleh nak cancel...
Nasib baiklah homestay kat Kuantan tu masih boleh dibatalkan dan owner setuju nak refund...
So AJ, Mr.JR, Razi, Aznan, Mera dan Kecik ON je la dengan trip last minute ni...


Riverine Nature Camp ni sebenarnya masih dalam pembinaan lagi....
Tapi awal tahun ni dah dibuka kepada orang awam untuk mandi manda....
Homestay pun dah ada.. Cuma tunggu masa untuk beroperasi sepenuhnya.... Mungkin bulan Mac nanti siaplah semuanya....
AJ tau pasal Riverine Nature Camp ni pun sebab ianya dibangunkan oleh kawan Mr.JR dan AJ, Pak Li namanya...
Pak Li ni kami kenal dari group-group moto la....


Perjalanan dari KL ke Lenggong mengambil masa 4 jam lebih...
Masa kami gerak Jumaat malam tu, cuaca tak berapa nak okay... Hujan sepanjang malam...
So trip kami ni delay dari waktu yang sepatutnya....
Pukul 9 kami singgah makan kejap kat Little Rara... Lebih kurang pukul 11 lebih kami start ke Utara....
Sepanjang perjalanan ke Lenggong tu hujan je.... So tak boleh nak bawak lelaju....
Lagipun condition kereta sewa tak tau macam mana pulak kan?
Pukul 4.30 pagi macam tu kami sampai kat Lenggong...


Kat situ, kitorang memang plan nak bercamping... So masa sampai awal pagi tu, Pak Li suruh stay dan rehat dulu kat homestay...
Takkan sesubuh nak pasang khemah pulak?
Pagi tu dalam pukul 11, Pak Li bawak pegi breakfast dulu kat pekan dan cari sikit barang-barang keperluan....
Tapi tak sempat pegi pasar pulak.... Dah nak tengah hari rembang, pasar pebende nye kan?? Hahahahahahahaha....


Untuk hari pertama Pak Li bawak jalan-jalan je sekitar pekan Lenggong...
Mana ada view cantik je berenti amik gambar..... Kat tengah jalan pun sempat posing! Hehehehhee....
Lepas siap-siap pasang khemah, aktiviti pertama yang kitorang buat terjun sungai lah...
Sungai kat situ best gile! Sejuk dan air dia pun tak cetek.. Puas mandi!


Lepas mandi masak-masak sikit, makan malam dan terjah live band kat kampung sebelah...
 Yang ni memang kelakar gile...
Tak pernah hayat masuk kenduri orang gitu je.... Tapi kitorang buat...
AJ dan Razi siap kene nyanyi 2 buah lagu lagi! Hahahahahahha..... 
Nasib tuan rumah bagi keizinan dan orang kampung sporting abis...
Memula rasa macam awkward gile... Lepas tu lupa diri!

Okaylah, nanti AJ sambung lagi dengan aktiviti-aktiviti santai kitorang kat Riverine Nature Camp okay...
Best gile!

Info mengenai Riverine Nature Camp

Alamat :
No. 221, Lorong 9 Jalan Utama,
Kg Sumpitan, 33420 Lenggong,
Perak Darul Ridzuan.

No. Tel :
019-3338670 (Pak Li)
019-2314210 (Aey)

Email :
fadzliabdulrashid8670@gmail.com

Facebook :
Riverine Nature Camp

P/s : Memang kalau bab masuk hutan, mandi sungai bagi kat AJ...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

4 comments:

  1. Pengalaman last minute yang memang wow... Amazing.

    ReplyDelete
  2. wow..bestnya trip last minute..:)

    ReplyDelete
  3. Hahahaha.... Takleh move on!! Best gileeerrrr

    ReplyDelete