Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 16 January 2017

Scrummy Restaurant & Cafe, Jalan Ipoh Lokasi Terbaik Untuk Pelbagai Majlis


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Merancang untuk sebarang event?
Tak kisah la birthday party, gathering, hi-tea, dinner, wedding dan macam macam acara lagi serta memerlukan ruang untuk acara korang?
AJ sarankan korang ke Scrummy Restaurant & Cafe yang terletak di Bt.3 Jalan Ipoh.....
Scrummy Restaurant & Cafe, Jalan Ipoh ni AJ boleh katakan lokasi terbaik untuk pelbagai majlis...
Kenapa? Sebab lokasinya dan juga suasananya yang sangat cantik dan menarik....


Baru-baru ni AJ berkesempatan menjamu selera di Scrummy Restaurant & Cafe, dari luar AJ nampak ianya macam sebuah cafe mahal dan eksklusif...
Tapi bila dah jejakkan kaki dalam tu, baru AJ tau harganya agak berpatutan sesuai dengan portion dia....
Makanannya juga sangat sedap, bukan sekadar indah khabar dari rupa.....


Sebelum AJ cerita lebih lanjut, jom AJ tunjuk kat korang antara variasi makanan yang ada di Scrummy Restaurant & Cafe...
Untuk bulan Januari dan Februari, Scrummy Restaurant & Cafe ada promosi untuk beberapa menu tau....
Sempena Chinese New Year, mereka juga ada menyediakan Chinese New Year Set Menu...

Local Menu



Western Menu

👉Promosi Januari & Februari 2017👈

Scrummy Chicken Chop

SP Rib Eye Steak

KL Sirloin Steak
Burger Meleleh! 👇

Chicken Burger
Beef Burger

Tau tak apa yang paling best???
Dessertttttt!!!!!!!!! Yeayyyyy!!

Kek-kek kat sini memang sedap...
Rasa pun just nice... Tak terlalu manis, sedang-sedang je....

Orange & Chocolate Cake
Red Velvet Cake

Amacam? Terliur tak?

Scrummy Restaurant & Cafe menawarkan hampir 80 ala carte menu yang terdiri daripada menu western, local dan juga oriental...
Yang paling best, disini TIDAK menghidangkan atau menggunakan alkohol di dalam masakan...
Chef juga bukan calang-calang tau.... Ada yang dah berpengalaman lebih dari 20 tahun...
Sebab tu makanan dia sedap-sedap dan deckorasi makanan juga nampak cantik...
Di dalamnya boleh memuatkan hampir 200 orang dalam satu-satu masa...
Terdapat dua zon yang disediakan dan korang boleh pilih untuk duduk di luar ataupun di dalam....
Suasana di dalam restoran ini sangat casual dan cozy.....
Bagi mereka yang beragama Islam, korang tak payah risau pasal nak cari tempat untuk menunaikan ibadah...
Di sini surau disediakan untuk korang bersolat....

Bagi mereka yang ingin menganjurkan sebarang event di sini, pakej yang korang ambil juga menyediakan beberapa item lagi antaranya :

  • Backdrop
  • Stage
  • Lighting
  • There Decoration
  • Table Setup
  • Buffet Decoration
  • Music
  • Door Gift 

 Jom AJ bawak pulak korang tour disekitar restoran...
Sejujurnya AJ selesa sangat bila menjamu selera kat sini....
Tak sesak dan sangat selera... Lepas tu pulak kalau sesiapa yang suka suasana yang romantik kan memang sesuai datang sini...



Untuk maklumat lanjut mengenai Scrummy Restaurant & Cafe :

Alamat :
2, Jalan Suppiah Pillay, 3rd Miles Jalan Ipoh
Kuala Lumpur
(Belakang HSBC Bank dan bersebelahan Rivercity)

Website :

Email :
scrummycafe@gmail.com

Contact no :
03-4050 5991

Facebook :

Instagram :
 Waktu Operasi:
Isnin - Sabtu
8 pagi - 10 malam
 Kalau korang ada nak buat apa-apa plan atau event, jangan lupa letak Scrummy Restaurant & Cafe sebagai salah 1 tempat pilihan korang tau....
 Mesti puas hati...

P/s : Rindu pulak SP Rib Eye Steak dia....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1 comment:

  1. Burger melelehhhhh & steak ya ampun sedapnyaaaaa

    ReplyDelete