Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 23 May 2017

Nicky Hayden Meninggal Dunia


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru mata nak terlelap, tetibe AJ dikejutkan dengan berita kematian bekas pelumba MotoGP, Nicky Hayden....
Lepas 5 hari berada di dalam keadaan koma akibat dilanggar kereta semasa latihan berbasikal, sekejap tadi beliau disahkan telah meninggal dunia akibat kecederaan parah dikepala....

Sebagai salah seorang peminat sukan permotoran, AJ sedih jugaklah dengar berita ni....
Baru semalam frust sebab Valentino Rossi terbabas masa last lap....
Ni pulak dengar berita Nicky Hayden meninggal dunia...

Apapun, Ride In Peace Nicky Hayden 69...


Berita sahih : 



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 22 May 2017

Rawatan Silk Peel di Premier Clinic Bangsar

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

2 minggu lepas AJ buat rawatan Silk Peel di Premier Clinic Bangsar...
Nama Premier Clinic bukan nama asing dalam dunia aesthetic, ramai VVIP dan artis-artis ternama yang mendapatkan rawatan kat sini...
Blogger popular macam Red Mummy pun penah buat rawatan muka kat sini okay!



Sebelum mulakan apa-apa rawatan, kita akan dibawa berjumpa doktor aesthetic yang bertauliah untuk menentukan rawatan yang sesuai dengan keadaan kulit kita....
Macam aritu kulit AJ dianalisis oleh Dr. Jaswine, mulanya AJ plan nak buat whitening treatment, tapi lepas dapatkan analisis dari doktor, AJ disarankan buat rawatan Silk Peel...

Setelah menerangkan proses dan kaedah rawatan, barulah kita boleh teruskan dengan prosedur yang dilakukan oleh staff yang bertauliah...
Macam rawatan yang AJ buat ni tak makan masa yang lama pun.... Lebih kurang 45 minit je....

Sebelum memulakan rawatan, kulit AJ dibersihkan.. Nak mulakan rawatan ni muka kenelah bebas dari sisa mekap...
Selepas mekap dibersihkan, barulah rawatan dibuat...
Mulanya kulit AJ diletakkan krim dan kemudiannya, 1 mesin khas digunakan ke atas kulit...
Mesin ni mempunyai permukaan yang agak kasar... Ianya bertindak merawat kulit muka dari dalam....


Apa tu rawatan Silk Peel?

Rawatan Silk Peel ni dilakukan untuk orang yang memiliki kulit yang kering dan juga pori-pori tersumbat....
Kulit AJ memang ada ciri-ciri tu, sebab tu Dr Jaswine sarankan AJ buat rawatan ni...
Menurut Dr Jaswine, rawatan ni membuatkan kulit menjadi lebih lembut dan juga menjadikan kulit muka lebih lembab....
Mesin yang digunakan bertindak membuang sel-sel kulit mati dan juga membuka serta membersihkan liang-liang pori yang tertutup....
Semasa proses rawatan ni AJ tak rasa sakit pun, AJ cuma dapat rasa macam ade benda kasar dilalukan kat muka....


Selepas lebih kurang 45 mins rawatan, muka AJ dibersihkan sekali lagi dan disapukan dengan pelembab dan tabir suria..
Hasil selepas rawatan buat AJ berpuashati.... Kulit AJ terasa lebih cerah dan lembut...
Lepas tu bintik putih dan bintik hitam pada kulit wajah pun ilang serta merta!
Alhamdulillah, selepas rawatan kulit AJ okay je, takde rengsa ataupun merah-merah....
Tapi kalau ada pun, itu adalah perkara biasa... Ikutlah kulit korang jenis yang macam mana kan?

Selain Silk Peel, terdapat beberapa lagi rawatan yang boleh korang buat di Premier Clinic antaranya :

So kalau korang teringin nak membuat rawatan Silk Peel ataupun apa sahaja rawatan aesthetic, korang boleh tengok info dibawah :

Website :

Facebook :

Instagram :

Kalau nak tau Premier Clinic ada lagi 2 outlet yang terletak di Puchong dan TTDI....
 
So apa tunggu lagi, hubungi Premier Clinic sekarang... Nak-nak raya ni kenelah cantikkan kulit... Barulah berseri-seri di pagi Syawal nanti..😀

P/s : Lagi berapa hari je lagi nak puasa...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Harum Malam dan Moeder Makanan Tambahan Untuk Wanita


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Perempuan ni selain jaga kecantikan luaran, kene juga jaga kecantikan dalaman....
Kecantikan ni kan bersifat universal... So kalau jaga luar je, tak seimbang la jadinya kan??
Jangan tak tau, kecantikan dalaman tu memang penting, tak bolehlah kita yang perempuan ni nak amik mudah....


AJ ni sejak dah berusia awal 30'an ni lagilah perlu jaga kecantikan dalaman ni....
So sekarang ni AJ amalkan pengambilan HARUM MALAM yang merupakan supplemen dalaman yang mewangikan tubuh sepanjang masa...
Rasanya ramai dah tau pasal kebaikan produk Harum Malam ni...


Bagi AJ sendiri produk ni memang bagus... Selain mengharumkan tubuh badan produk ni mampu mengawal keputihan jugak....
AJ dah lama ada masalah ni, kadang bila keputihan tu datang rasa tak yakin nak berurusan dengan orang... Tak selesa okay!
Tapi sejak mengamalkan pengambilan Harum Malam sejak 2 minggu lepas, AJ dah rasa keputihan semakin hari semakin berkurangan...
Bau-bau yang membuatkan kita kurang selesa pun dah takde.... Sape yang ada masalah keputihan mesti tau macam mana tak selesanya kan?


Produk Harum Malam ni banyak kelebihannya antaranya :

✿ Mengatasi masalah keputihan
✿ Menghilangkan kegatalan dan masalah bau di Miss V
✿  Mengetatkan, menegangkan dan merapatkan otot rahim
✿ Memberi tenaga dan kecerdasan
✿  Membuang toksin dalam badan
✿ Melawaskan sistem penghadaman
✿  Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
✿ Membuang angin dalam badan
✿ Mengurangkan masalah bau badan
✿ Mengawal berat badan
✿ Mengempiskan perut buncit

Dan banyak lagi kelebihannya terutama untuk wanita yang sudah berkahwin.... Tapi ni tak bermakna anak dara tak boleh amalkan pengambilan Harum Malam ni.. So far, AJ amalkan okay je... 😀

Antara bahan aktif yang digunakan dalam produk Harum Malam ni pulak ialah :

✿Sireh
✿  Buah Tin
✿ Kismis
✿  Madu
✿ Goji
✿ Limau Purut
✿ Pueraria Mirifica
✿ Kayu Serapat
✿ Buah Delima
✿ Manjakani
✿  Pueraria Lobata
✿ Senna

Kesemua bahan ni memang diakui sangat baik untuk kesihatan dan tidak diragui lagi sejak dahulu...

Cara pengambilan produk Harum Malam :

✿  Ambil sebelum sarapan

✿ 2 sudu besar untuk keperluan harian (seeloknya gunakan sudu plastik)

*** Simpan di dalam peti sejuk selepas dibuka dan banyakkan minum air.
jauhkan daripada kanak-kanak


Harga pasaran :

 RM 33 (SM)
RM 39 (SS)
BRD 18 (Brunei)
SGD 18 (Singapura)
Lagi 1 produk pula ialah MOEDER, susu perkembangan terbaik untuk Ibu Mengandung dan Bayi...
Produk ini sesuai digunakan untuk wanita hamil, untuk bayi di dalam kandungan dan juga untuk ibu menyusu...
Kiranya produk ni bagus untuk "milk booster"...
Disebabkan AJ belum berkahwin, susu ni AJ bagi dekat sepupu je... Dia pun tengah menyusukan baby...
Baru ni pulak dia cakap susu dia mula berkurangan dan Moeder pulak memang membantu dalam meningkat susu ibu...
 Alhamdulillah, semoga bertambah meriah susu dengan Moeder...


Kebaikan Moeder :

Untuk Wanita Hamil
✿  Menguatkan kandungan
✿ Memberi tenaga ketika proses bersalin
✿ Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang
✿ Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang kehamilan
✿ Mencantikkan kulit ibu hamil

Untuk Kandungan/Bayi
✿ Membantu memutuhkan kulit bayi
✿ Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
✿ Menguramgkan risiko jaundis
✿ Membantu kecergasan otak bayi

Untuk ibu menyusu
✿ Memberi tenaga
✿ Memperbanyak dan memekatkan produksi susu
✿ Membantu menghilangkan seluliy kesan kehamilan
✿ Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin
✿ Memcegah penambahan berat badan, mencerah dan melembabkan kulit



Bahan aktif dalam Moeder :

✿ Susu Kambing
✿ Ekstrak tomato
✿ Habatussauda
✿ Madu
✿ Ekstrak Anggur
✿ Lutein
✿ Bird Nest
✿ Seaweed
✿ Buah Tin
✿ Kurma
✿ Gam Arab
dan banyak lagi....

Harga Pasaran :

RM 159 (SM)
RM 169 (SS)
 
Banyakkan khasiat dan kelebihan yang terdapat dalam Moeder ni?

Nak tau lebih lanjut mengenai kedua-dua produk ni korang boleh tengok antara testimoni yang AJ selitkan dibawah : 


 
Image may contain: 2 people, people smiling
 

 

 Kalau korang berminat nak dapatkan produk ni korang boleh dapatkan info di bawah :

Millennial Gen Sdn Bhd

Alamat :
11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja, Section 7,
40000 Shah Alam, Selangor.

Tel :
010-404 2769
03-3358 5344

Website :

Facebook :

Instagram :
@harum_malam_hq (Harum Malam)


Harapnya produk ni dapat bagi manfaat kat korang jugak okay!

P/s : Cantik luar, cantik dalam, cantik dengar sini....
Tetibe teringat lagu Altimet!




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Sunday, 21 May 2017

Kopi Badang Al Mubarak Health Sdn Bhd, 100% Kopi Tulen! Buka Peluang Tambah Pendapatan.


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Jumaat lepas AJ menghadiri Majlis Pelancaran Kopi Badang keluaran Al Mubarak Health Sdn Bhd yang merupakan kopi 3 dalam 1 menggunakan 100% kopi tulen tanpa campuran bahan tiruan...
majlis pelancaran yang diadakan di Saloma Bistro ini bertujuan untuk memperkenalkan Kopi Badang dan juga memperkenalkan duta rasmi iaitu Aktor Zamarul Hisham...
Dan juga duta-duta kecil seperti Zur Eda, Nizam Laksamana, Rahmat Mega, Mus May, Acong dan ramai lagi...



Al-Mubarak Health Sdn Bhd merupakan syarikat kesihatan tempatan yang mempunyai kilang di Johor Bahru... Syarikat ini bertanggungjawab dalam pengeluaran Kopi Badang yang tidak menggunakan sebarang bahan tiruan untuk menjaga kesihatan para pengguna.. Kiranya kopi yang dihasilkan memang 100% tulen dan pemilihan biji kopinya juga dikatakan mengikuti citarasa orang Asia....

Dalam majlis itu juga, pihak Al Mubarak Health Sdn Bhd buka peluang menambah pendapatan kepada para stokis dengan tawaran insentif-insentif yang menarik.
Stokis yang berjaya mencapai sasaran jualan yang ditetapkan dalam masa 7 bulan, layak mendapatkan sebuah kereta Toyota Vellfire atau Mercedes Benz, Toyota Vios atau Honda City dan Perodua Axia atau Proton Saga... Dengan adanya insentif-insentif ni, stokis-stokis sedia ada mesti lagi bersemangat nak meningkatkan jualan sekaligus menambah pendapatan sedia ada...







Selain itu, para pengguna juga tidak ketinggalan untuk memasuki cabutan bertuah..
Hanya beli sekurang-kurangnya 12 kotak Kopi Badang, pengguna telah layak mengambil bahagian dalam cabutan bertuah dimana hadiah yang ditawakan juga sangat menarik iaitu Perodua Axia, sebuah Motosikal, 2 unit Iphone7, Ipad dan Televisyen...



Kalau korang berminat nak menjadi stokis Kopi Badang, boleh hubungi :

Premier Victory Enterprise
07-2326124

Encik Hisham Khairil
019-7792211

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mengenai Kopi Badang

Haaaaa... Sekarang ni AJ nak cerita pulak pasal Kopi Badang, kalau tadi AJ dah bagitau serba sedikit kan, sekarang AJ nak cerita pulak pasal rasa Kopi Badang ni...
AJ ni tak boleh sangat minum kopi, kejap lagi pening la kepala...
Tapi lepas pekena Kopi Badang ni AJ rasa okay je.. Takde pening kepala ke ape ke..
Dari segi rasa, masa hari pelancaran memang terasa manis sikit la...
Tapi bila balik rumah try buat sendiri, takdelah manis sangat... Cuma AJ kene lebihkan air sikit...
Masa tu baru terasa kaw sikit kopi dia...
Lagi 1 yang AJ suka pasal Kopi Badang ni kan, bila kita minum takde bau kopi...
Selalu kalau minum kopi, bau mulut kita pun ada melekat bau kopi... Nak cakap dengan orang pun macam tak berapa selesa... Dengan Kopi Badang, sikit bau pun  takde..
Lepas tu bila pegi tandas pun, air kencing kita tak berbau!


So kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai Kopi Badang, korang boleh ikuti laman-laman sosial dibawah..

Facebook :
Kopi Badang Official

Instagram :
@kopibadang

P/s : Nak sihat amalkanlah pengambilan makanan dan minuman yang menyihatkan..




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 18 May 2017

Iftar di Verandah, Cyberview Resort & Spa


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Haaa.... Ni AJ nak cerita pasal lagi 1 tempat yang best untuk berbuka puasa...
Tapi kali ni AJ nak bawak korang ke Verandah, Cyberview Resort & Spa...
Kat sini konsepnya sangat santai... Terdapat  23 buat station makanan yang terdiri daripada lebih daripada 222 juadah yang dijamu untuk para pengunjung....
Menariknya station makanan ini diletakkan ala-ala dalam taman gitu....



Kat sini korang boleh pilih dari hidangan Melayu, Cina, Japan, Italian, Mexican dan juga hidangan favorite tempatan iaitu udang, sotong, kupang, sosej jumbo, kepak ayam, daging dan juga kambing...
Terliur betul AJ bile tengok menu-menu yang terdapat kat situ.....

Pertama sekali AJ nak tunjuk dengan korang bakar sebagai pembuka selera...



Selain tu kan, yang bestnya kat sini ada masak lemak! AJ punya all time favorite...
Ada ayam, daging salai dan juga itik... Paling spesel, kat sini ada siput sedut tau!
Kat mana lagi korang nak dapat hidangan masak lemak siput sedut? Susah nak jumpe sekarang...
Masak lemak ni korang boleh pilih nak campurkan dengan rebung ataupun pucuk ubi...
AJ ni kalau bercerita bab masak lemak, terbayang-bayang kuahnya yang berlemak tu..
Alahai... Dah tak pasal tetibe mengidam masa tulis entri ni...
Kalau tak gemar masak lemak, gulai kawah pun ada...



Korang penah makan Durian Rolls tak?
AJ bukan penggemar durian sangat, tapi bila AJ dah pekena crispy durian roll dia...
Ya ampunnnn... Tak cukup 1! Nak pulak durian yang digunakan tu musang king...
Perghhh! Merembes air liur rasanya.. Hahahahhahahaha....
Menurut chef Cyberview Resort & Spa, durian roll ni memang signature menu...
No wonder sedap gila!



Yang bawak anak-anak pulak, korang tak perlu risau sebab Cyberview ada menyediakan beberapa menu yang bakal menarik perhatian anak-anak macam popcorn bersalut karamel, kek, chocolate fountain, cookies dan aiskrim....
Bile sebut pasal aiskrim, kat sini perisa aiskrim dia pelik-pelik okay...
Paling AJ tak boleh hadam aiskrim rendang ayam! Yup aiskrim rendang ayam..
Rasa dia memang sebiji macam rendang tau.. Siapa ade rasa pedas-pedas sekali.....
Pastu ade jugak aiskrim teh tarik.. Yang ni memang kene dengan tekak AJ... Hhihihi...



Kalau korang nak tau setiap makanan kat sini kan, disediakan panas-panas...
Ada yang bila korang nak baru dimasak... Tu yang best!
Kesegaran makanan tu pun terjamin...
Jom intai lagi apa yang ada...










Okaylah apa kata korang datang sendiri cuba Buffet Ramadhan di Verandah, Cyberview Resort & Spa...

-------------------------------------------------------------

Harga Buffet Ramadhan Verandah, Cyberview Resort & Spa

Isnin - Jumaat
RM 138 (Dewasa)
RM 100 (Kanak-Kanak)

Sabtu & Ahad
RM 100 (Dewasa)

Alamat :
The Lodge, Persiaran Multimedia, Cyber 7,
63000 Cyberjaya, Selangor.

Tel :
03-8312 7091
03-8312 7092

-------------------------------------------------------------

P/s : Tak sabar nak tunggu Ramadhan


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 17 May 2017

Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu (5 Waktu) Kini Dilancarkan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Kalau tahun lepas Lima Waktu (5 Waktu) telah berjaya menembusi pasaran dan menjadi fenomena, tahun ini sekali lagi Lima Waktu tampil dengan koleksi raya kurta, baju melayu dan jubah Lima Waktu (5 Waktu) untuk gaya yang lebih elegan dan moden khas untuk peminat-peminat koleksi Lima Waktu pada majlis Syoknyeee Raya 2017 yang telah berlangsung di Hotel Royal Chulan, Damansara minggu lalu...

Tahun ni memang istimewa sangat sebab buat pertama kalinya Lima Waktu berkolaborasi dengan pasangan selebriti comel iaitu Wawa Zainal dan Aeril Zafril untuk Koleksi raya Keluarga, Baju Wanita dan Kanak-Kanak....

Gandingan mantap ni membuatkan orang ramai yang berminat dengan koleksi ini boleh membuat pilihan untuk digayakan pada Hari raya Aidilfitri nanti....
Selain itu Lima Waktu juga mengetengahkan Chazynash iaitu Duta Rasmi Lima Waktu.....




Masa malam pelancaran tu kan, temanya Bollywood.... Merelip masing-masing berbusana tau...
AJ pakai sari je datang... Malam tu jugak, selain pertunjukan fashion, kami diberi mandat untuk menjadi salah seorang yang pertama tengok video bollywood Wawa Zainal dan Aeril Zafril kat Kashmir tau..
Kalau korang belum tengok pegi kat page Pen Merah, Roti Kaya semua... Mesti ada!

Okay sekarang AJ nak tunjuk dengan korang antara Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu yang diperagakan malam tu...
Cantik-cantik okay... Material dia pun dipertingkatkan lagi dari tahun lepas tau...
Mr.JR pun dah tergoda... Nampak gayanya ada yang sambar sepasang dua ni... Hihihihih...












Amacam?? Ni baru sikit je yang AJ tunjuk, ada banyak lagi koleksi dan warna-warna yang menarik ditawarkan.... AJ suka yang warna mint green tu, sejuk je nengoknya tau...
Selain tu terdapat pelbagai koleksi lain diperagakan di bawah jenama ShawlPublika...
Memang cantik-cantik... Rasa macam nak semua tau!

Jom tengok sikit antara koleksi Raya Keluarga yang merangkumi fesyen lelaki, wanita dan kanak-kanak....




Cantik kan?

Malam tu jugak ada persembahan istimewa Wawa Zainal...
Rugi sapa tak datang tau... Dapat tengok Bole Chudiyan versi Wawa Zainal..





Okay kalau korang berminat nak dapatkan Koleksi Raya Kurta, Baju Melayu dan Jubah Lima Waktu ni, korang boleh hubungi AJ tau....
Ini serius okay... Jangan lepaskan peluang tau...
Oh ya, Koleksi Lima Waktu takde pre-order tau....
Korang order, buat payment je terus Lima Waktu ni terbang ke rumah korang....

Nak tau lebih lanjut boleh layari / hubungi :

Website :

Facebook :

Instagram :

Tempahan online / butik :
012-2828 907

Tahniah Lima Waktu atas pelancaran koleksi baru...
Semoga terus maju...

P/s : Puasa tak lama lagi...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"