Click to Follow...

Thursday, 29 December 2016

Jom Selfie dan Menang Sehingga RM10,000 dengan MyTown Shopping Centre


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Suka selfie?
Kalau korang ada hobi suka selfie, Jom Selfie dan Menang Sehingga RM10,000 dengan MyTown Shopping Centre....
MyTown Shopping Centre sebuah pusat membeli belah terbaharu yang bakal beroperasi tak lama lagi...
Bakal dibuka pada awal 2017 dan bertempat di sebelah IKEA Cheras, bangunannya memang bersambung dengan IKEA la senang cite.....
Kalau dari ofis AJ memang dekat sangat... Sekangkang kera je....
So time gaji dah tau nak menuju kat mana... Hahahahaha...
Kat situ nanti terdapat pelbagai jenis outlet F&B akan dibuka...


Bersempena pembukaan MyTown tak lama lagi, mereka ada menawarkan hadiah lumayan sehingga RM 10,000 untuk dimenangi!
Sehingga RM 10,000 tau, bukan RM 10...
Caranya mudah je.... Korang cuma perlu selfie je bertemakan #GooseySelfie




Log on : https://www.gooseyselfie.com.my/

1. Klik “Join Now”

2. Klik “Start”

3.   Log in menggunakan akaun Facebook korang

4. Upload gambar selfie dari galeri ataupun gunakan hp / webcam

5. Edit gambar korang dengan memasukkan elemen goose

6. Klik “Submit”

Lepas tu boleh share kat FB korang dengan hashtag (#GooseySelfie)


Sebanyak 10 peserta akan dipilih sebagai pemenang setiap minggu....
Kalau ada rezeki, manalah tau selfie korang dipilih sebagai pemenang...
Seronok jugak duk edit-edit ni....

Kat bawah ni gambar Goosey Selfie AJ... Comel tak?? Hehehehehe


AJ punya Goose Squad Name : Gim Goosedashian
Sexy tau nama Goose Squad AJ... Terasa ala-ala Kim Kardashian gitew... Heheheheh...

Kalau korang nak tau nama Goose Squad korang join  #GooseySelfie sekarang!
Nak submit banyak-banyak gambar pun boleh...




Untuk maklumat lanjut layari :

  Facebook Page : MyTown Shopping Centre

P/s : AJ dah join...
Korang bile lagi?



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

10 Produk Pilihan AJ Dari Ezbuy.my!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Arini AJ nak share dengan korang 10 produk pilihan AJ dari Ezbuy.my..
Sebelum tu korang penah dengar tak pasal Ezbuy????
Haaaa... kalau nak tau dengan Ezbuy korang boleh dapatkan barangan dari laman web Taobao dengan mudah..
Tak payah susah payah nak kira currency dan juga translate bahasa...
Membeli belah dengan Ezbuy je, segalanya jadi mudah hanya di hujung jari....

Kalau ada yang belum mendaftar jom daftar...
Mudah je klik  http://bit.ly/ayuejean dan dapatkan RM 15 shopping voucher....


Kalau ikutkan hati, banyak sebenarnya yang AJ suka kat Ezbuy, tapi sekarang ni AJ nak senaraikan 10 produk sahaja....
Nak tau tak apa 10 produk pilihan AJ?

1. Retro 50s Dress - RM 35.86

Haaaaa... Kalau siapa yang betul-betul kenal AJ mesti dah sedia maklum, AJ ni memang penggemar dress....
Lagi kembang dress tu lagi AJ suka....
So retro dress ni memang jadi pilihan AJ! Dipadankan pula dengan sehelai jacket untuk lebih elegan...




2. Jacket - RM 65.52


Tak lengkap rasanya sepasang dress tanpa padanan sepatu yang sesuai kan?
Untuk melengkapkan gaya feminin, AJ padankan dress yang cantik ni dengan pump yang comel ni...

3. Sexy Stiletto - RM 51.72



Aksesori juga banyak memainkan peranan penting dalam penampilan...
Dengan aksesori juga kita mampu kelihat mewah dan bergaya...
AJ sukakan aksesori yang bermotifkan mutiara...
Ianya sesuai untuk pelbagai gaya seperti moden, klasik dan juga sophisticated..





 

5. Long Pearl Earrings - RM 9.38



6. Pearl Ring - RM 7.24





8. Elegant Handbag - RM 43.45


Jangan lupa curi perhatian dengan tas tangan yang menarik dan elegan juga okay....

Dalam banyak-banyak benda di Ezbuy kan, AJ paling tertarik dengan variasi dress yang boleh disesuaikan dengan pelbagai acara....
Ade midi dress, mini dress dan ada juga dress yang sesuai dipakai oleh wanita muslimah..
Kalau korang nak tengok koleksi-koleksi dress yang menarik dan berkualiti, boleh klik sini...
Mesti rambang mata!

Selain itu terdapat juga pelbagai barangan lain yang menarik boleh didapati di Ezbuy antaranya kasut sukan yang sesuai dibawa kemana sahaja....
AJ pun kerap travel, jadi AJ perlukan sepasang kasut yang boleh memudahkan perjalanan..
Pilihan AJ seterusnya ialah :

9. Breathable Sport Shoes - RM 17.79


Kasut ni memang ringan dan material mesh dia membuatkan kasut ni ada ventilation yang baik...
Kaki pun tak berpeluh... Nak berjalan lama-lama pun selesa...

AJ ada bela kucing kan?
So produk seterusnya yang menjadi pilihan AJ semestinya untuk si comel AJ...
Banyak sangat pilihan yang ada sampai AJ tak tau nak pilih yang mana...
Akhirnya AJ pilih yang kat bawah ni.. Memang lena si bulus tidur kalau macam ni..

10. Pet Bedding - RM 35.90 (Large)



Okay kalau korang membeli barangan secara online, mesti korang risau pasal kos penghantaran kan?
Kadang-kadang kos penhantaran lebih banyak daripada kos barangan belian...
Di Ezbuy korang boleh pilih untuk melakukan penghantaran dengan PRIME....

Apa itu PRIME?

PRIME ialah 1 khidmat penghantaran dimana korang hanya perlu membayar sebanyak RM 8.80 sahaja untuk kos menhantar barangan yang korang beli...
Bayangkan 10 barangan pilihan AJ ni hanya perlu tambahan RM 8.80 sahaja untuk kos penghantaran...
Selalunya kos penghantaran bergantung pada kuantiti dan berat barangan yang kita beli...
So makin banyak kita mambeli, makin tinggi kos penghantaran...

Jadi korang boleh pilih sahaja PRIME! Jimat dan mudah...
Tak payah pening kepala nak fikir tentang kos penghantaran..
Nak tau lebih lanjut mengenai PRIME korang boleh rujuk disini : PRIME


So apa tunggu lagi???
Cepat klik ezbuy.my untuk pengalaman membeli belah secara online yang  menakjubkan...
AJ gerenti korang takkan menyesal...
Ehemm... Sekarang hujung tahun kan? Mesti ramai dah dapat bonus...
Apa tunggu lagi? Jom shopping!
Jangan lupa tengok sekali 10 produk pilihan AJ dari Ezbuy tau!

Last sekali, AJ nak bagi korang diskaun lagi 50% untuk pelbagai barangan di Ezbuy...
Suka tak??? 50% tu...

 Klik sini untuk diskaun 50%


Okaylah, lelaju pegi Ezbuy.my...
New year, new resolution, new you!

P/s : Rambang mata!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Sunday, 25 December 2016

Jom Sambut Tahun Baru 2017 di Citta Mall


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Tak lama lagi tahun baru 2017 bakal menjengah...
Kurang dari 6 hari je lagi...
Korang dah plan ke nak sambut tahun baru kat mana?


So kalau takde plan kat mane...
Jom sambut tahun baru 2017 di Citta Mall pada 31 Disember 2016 bermula jam 8 malam bertemakan 16 Going On 17!...
Terdapat pelbagai aktiviti yang akan disediakan untuk para pengunjung antaranya karnival mini...
Semasa karnival mini tu nanti, ada persembahan badut, ahli silap mata dan sebagainya...
Yang lagi menarik, shoppers yang membeli belah di Citta Mall dari 30 Disember 2016 hingga 1 Januari 2017 berpeluang mengambil bahagian dalam CITTA challenge...
Game station pun ada dan banyak hadiah yang ditawarkan seperti barangan elektrik dari Harvey Norman...

Kemuncak acara tu nanti, korang akan dihiburkan dengan persembahan dari artis-artis terkemuka seperti Dina Nadzir, Alvin Lee, Shawn Lee, An Honest Mistake, Rejuvenate Dance Crew dan akan di hostkan oleh Baki Zainal....
Kalau nak tengok sendiri persembahan mereka, jom ke Citta Mall..
AJ pun akan ade kat situ jugak okay!



22 Disember lepas, AJ ke Media Preview Night untuk beramah mesra serta bersoal jawab dengan mereka yang bakal membuat persembahan...
Dengarnya banyak kejutan masa countdown tu nanti....

Terima kasih kepada Mr. Dakgalbi yang menyediakan dinner untuk media influencer yang hadir... Kenyang AJ makan ramen tau...



So, jangan lupa tau save the date!
31 Januari 2016, 8 malam di Citta Mall...
16 Going On 17!

P/s : How time flies...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 21 December 2016

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bermula 23 Disember 2016 sehingga 25 Disember 2016, Malaysia Wedding Festival (MEFA) 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) akan membuka tirainya buat bakal mempelai di luar sana...
Inilah masanya buat mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan untuk mendapatkan tawaran dan pakej-pakej perkahwinan yang menarik....

malaysia wedding festival MEFA disember 2016

MEFA 2016 pada kali ini merupakan edisi ke-15... Diakui MEFA sebelum ini banyak membantu pasangan yang ingin membina mahligai mendapatkan pakej perkahwinan dari A to Z...
Dari pakej andaman, katering, khidmat fotografi dan videografi, kad jemputan dan pelbagai lagi...
MEFA yang dianjurkan oleh Qistina Avenue Events Management Sdn Bhd ini sememangnya event yang tepat untuk bakal pengantin...

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini!

1. Persiapan perkahwinan akan menjadi lebih mudah

Bila fikir pasal persiapan kahwin, memang merumitkan...
Banyak perkara yang perlu kita fikir...
Kad kahwin, mak andam, katering semua nak kene amik tau...
Tapi dengan adanya MEFA korang boleh survey dan pilih khidmat yang korang nak dari lebih 100 booth dan lebih 60 vendor yang mengambil bahagian di bawah 1 bumbung...
Jadi korang tak payah nak pergi ke 100 tempat hanya untuk mendapatkan perkhidmatan yang terbaik...
MEFA dah sediakan lebih 60 vendor terbaik khas untuk korang!

Image may contain: 1 person, text

2. Banyak hadiah menarik buat bakal pengantin!

Haaaa... Bakal pengantin yang menghadiri MEFA nanti berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik...
Ada pakej bulan madu, gajet dan tajaan perkahwinan...
Kata orang, rezeki orang nak kahwin ni murah...
Manalah tau kalau sangkut rezeki darah manis.. Alhamdulillah...
Dapat pegi berbulan madu di lokasi menarik seperti Maldives, Bali dan Krabi....
Tajaan perkahwinan pula sehingga RM 100,000.00!
1000 beg cenderamata untuk pengunjung terawal pun ada tau...

3. Tawaran menarik seiring bajet perkahwinan

Bab bajet perkahwinan memang isu yang sensitif bagi bakal pengantin...
So semasa di MEFA 2016 nanti, AJ dengar banyak vendor yang menawarkan pakej dengan harga kow-kow murah!
Yelah, bukan Shopping Mall je ada buat Year End Sale...
MEFA pun ada... So apa lagi yang membuatkan korang tak kata YES untuk menghadirkan diri ke MEFA 2016?

Image may contain: one or more people and indoor

4. Pelbagai aktiviti menarik untuk bakal mempelai

Semasa berlangsungnya MEFA terdapat banyak aktiviti yang bakal dianjurkan antaranya perarakan pengantin, pertunjukan fesyen, pertandingan solekan dan banyak lagi...
Selain mencari barang dan pakej persiapan perkahwinan, korang boleh dapatkan idea-idea untuk majlis sepeti dekorasi, pelamin dan juga fesyen pengantin yang terbaru dari pertunjukan yang diadakan...
Selain tu, korang juga boleh belajar teknik dan tips-tips dari pakar untuk perkahwinan yang grand...
Mana tau dari idea tu nanti kawan-kawan menobatkan majlis korang tu sebagai Wedding of The Year.... =D

5. Menawarkan khidmat vendor-vendor terbaik dari seluruh Malaysia

Percaya atau tidak MEFA 2016 sememangnya menampilkan vendor-vendor yang terbaik dari seluruh Malaysia...
Malahan ada antara vendor yang terlibat sememangnya sudah dikenali ramai dan tidak asing dalam industri perkahwinan....
Bukan calang-calang vendor yang turut serta tau...
Perkahwinan korang pastinya akan jadi yang paling bersejarah dengan khidmat mereka nanti....
Kat MEFA 2016 korang bebas nak tanya apa sahaja dari mereka...
Mana tau nanti ada yang bermurah hati nak bagi lebih tawaran kan??

No automatic alt text available.

So tanak pegi ke???
Seriously, rugi kalau tak pergi! Sebab apa AJ kata rugi???
Mana lagi korang nak jumpa pameran perkahwinan all in one???
Lebih 100 booth serta lebih 60 vendor dengan tawaran hebat dan menarik di bawah 1 bumbung???
Hanya MEFA 2016 je la korang boleh dapat...

Untuk info yang lebih lanjut, korang boleh follow mereka :

Website : www.mefa.my
Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : Mefa Pengantin
Pertanyaan : 012 387 1775

Apa tunggu lagi? Jom ke MEFA 2016...

#malaysiaweddingfestival #MEFA2016 #pameranpengantin #MEFAdis2016

 Disini AJ sertakan senarai penaja dalam menjayakan Malaysia Wedding Festival (MEFA) 2016
Terima kasih para penaja....
  • Wedding.com.my (Rakan Media)
  • Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
  • Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
  • Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
  • Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
  • Foto Santai (Photobooth Rasmi)
  • Honey Vacation
  • Mega Bridal Creations
  • Botol Kacang Easy
  • Yann Rifft
  • Laman Kayangan
  • Sweet Pictures
  • EDM Events & Photography
  • De Gemilang Catering
  • KAY Gifts
  • Shahmie Catering & Event
  • Kashfi Zulkufli
  • KRULMATRIC Photography & Videography
  • Wens
  • Nana Bridal Boutique & Beauty
  • Coffee Corner Faizal Azzuri
  • Maldives4u
  • Istana Putih By Gee Cantik
  • Elenore Studio
  • Tepak Estate Venues & Events

Tak sabar nak ke MEFA 2016! Masuk adalah PERCUMA dari 10 pagi hingga 9 malam okay!
Dengar kata ada blogger yang bakal melangsungkan perkahwinan terpilih sebagai top 10 untuk pertandingan bakal pengantin MEFA 2016...
Nak tau siapa kene la datang sendiri...
AJ? Insyaallah jika diizinkan Allah S.W.T, adalah jodoh tahun depan....
Doa-doakan... 💝💝💝

Kredit gambar : MEFA 2016




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 19 December 2016

FIM Asia Supermoto Championship 2016 Anak Muda Buktikan Mat Motor Mampu Berjaya!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu lalu berlangsungnya FIM Asia Supermoto Championship 2016 di Stadium Shah Alam, Selangor...
Ini merupakan pusingan terakhir bagi tahun ini...
Pusingan pertama berlangsung di Australia, pusingan kedua pula mengambil tempat di Indonesia, manakala pusingan ketiga bertempat di Filipina dan pusingan terakhir, di Malaysia...



Melalui FIM Asia Supermoto Championship 2016, ramai anak muda berjaya membuktikan bahawa mat motor juga mampu berjaya...
Buktinya anak muda berusia 25 tahun, Mohd Habibullah atau lebih dikenali sebagai Gabit #27 dari Sungai Buaya, berjaya menjadi juara keseluruhan bagi kategori Open International Class dan juga Asian Class....
Bapa kepada 2 orang cahayamata ini berjaya menjulang sebuah trofi serta membawa pulang USD 3000....



AJ berpeluang menyaksikan sendiri acara ini pada hari Sabtu yang lepas...
Walaupun cuaca agak kurang mengizinkan ianya tidak menghalang para pelumba untuk beraksi...
Dah lama AJ tak turun padang tengok sendiri race.. Masa kecik dulu Abah rajinlah bawak tengok cup prix...




Semasa acara ini, kami dijuga dibawa ke setiap tent pasukan yang berentap untuk berkenalan sendiri dengan mereka...
Kalau nak tau, dalam acara ni bukan ada pelumba lelaki je, malahan pelumba perempuan juga turut beraksi...
Pelumba tersebut tak lain dan tak bukan, Siti Fatimah Husna yang pernah menjadi viral suatu ketika dulu..... Awek rider ni bhai! Tapi dah berpunya ye...
Jangan harap korang nak ngorat okay... =D





AJ harap pada masa hadapan lebih ramai yang menyokong industri permotoran ni...
Kalau ada yang nak turut serta pun bagus...
Ini baru betul dinamakan hero jalanraya... Bukannya merempit tak tentu hala...

Tak lupa juga nak ucapkan terima kasih kepada para penaja dan juga Sim yang memberi peluang kepada geng-geng #kelabBloggerBenAshaari turut serta dalam acara ini....
AJ harap tahun depan AJ dapat join lagi... =D


P/s : Berangan nak amik lesen B Full dah berabad dah...
Tapi entah bila nak amiknya tak tau la...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"