Click to Follow...

Thursday, 31 March 2016

Saksi Kes Pembunuhan



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tak tau macam mana nak start cerita...
Sure airmata menitik...
Ni baru start menaip pun dah bergenang airmata.. TAK SUKA!




Semalam AJ nak bagi kucing makan....
Since anak kucing baru tu kecik lagi, diorang memang diletakkan dalam bilik....
Masa bukak pintu nak bagi makan, meluru je anak kucing 4 ekor tu keluar....
AJ sempat tangkap 3 ekor... Entah macam mana yang sekor tu tak sempat AJ nak tarik terus kene terkam dengan kucing besar.....
Cepat sangat bende jadi.. AJ memang tak dapat nak buat pape untuk selamatkan anak kucing tu....
AJ angkat je dah terkulai layu, mati...
Menitik-nitik darah keluar.... Ya Allah....

Allahhhh.. Sedih sangat, terus AJ meraung...
Depan mata bende tu jadi... Maafkan mummy sayang, mummy tak sempat nak selamatkan awak....
Sebulan lebih je awak dapat hidup...
AJ rase bersalah sangat...
Kalaulah AJ tau bende nak jadi macam ni, memang AJ tak bukak pintu bilik tu... =(

AJ tak taulah kenapa kucing AJ yang sekor tu buat tebiat pelik serang anak kucing...
Waaaaaaa.....

P/s : Sedih!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 29 March 2016

Vitamin Blackmores Bio C 1000mg | Supplemen Terbaik AJ!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

AJ memang bukan mankhluk yang rajin nak amalkan pengambilan supplemen....
Serius! Jarang AJ nak amalkan supplemen yang betul-betul dan teratur....
 Entah macam mana AJ boleh tersangkut pulak dengan Blackmores Bio C 1000mg ni....

Memang peneman kemana je... 1 botol kecik mesti ade dalam beg.. =D
Kisahnya macam ni, lebih kurang 2 bulan lepas kan...
Kawan ofis AJ tunjuk gambar kawan dia, katenye kawan dia tu just amalkan Vitamin C ni je...
Tapi dah lame la dia amalkan.. Kulit dia pun memang cantik je jadinya.....
Kalau dah namanya perempuan, mesti terpengaruh kan bile tengok result dia tu...
AJ pun macam biase, terpengaruh jugaklah kan.....

AJ pun terus bukak Guardian E-Store... Kebetulan masa tu memang Vitamin C Blackmores ni tengah ade offer...
Beli 2 botol besar, dapat percuma 1 botol kecik.... Terus hakak sambar....
Masa memula makan, niatnya nak cantik lah! Walaupunnnnn... Krik krik krik.... =P
Tapi lepas dah mula amalkan, dah nampak perubahan kat diri AJ.....
Dulu AJ ni kerap selsema... Kalau bangun tidur atau pagi-pagi je mesti selsema....
Kadang berlarutan sampai sehari selsema tu... Tapi since makan Blackmores Bio C 1000mg, memang AJ dah susah nak dapat selsema.... Seingat AJ takde langsung kot!

Dari segi kulit pulak, tak banyak pun perubahannya...
Nak kata jadi putih melepak tu tidak... Kulit AJ ni memang sawo matang... Memang idoklah putihnya Yop!
Tapi jerawat nakal dah tak datang bertandang! Yeayyyy!!!
Kenapa jerawat nakal? AJ ni hanya naik jerawat pada masa-masa tertentu je especially kalau berpanas....
Balik outdoor je confirm menternak lebih lagi tang dahi....
Lepas tu kalau miss P nak datang pun ade je jerawat degil naik seketul dua....
AJ pulak kadang jenis malas nak cuci mekap! Lagilah kadang tu naik jerawat kan...
Tapi sekarang AJ dah boleh senyum.... Even balik berpanas dari Taman Negara aritu, lepas tu miss P datang jengah pun muka still relax je... Bebas jerawat!

So AJ suggest sapa yang ada masalah jerawat tu boleh cuba amalkan pengambilan Blackmores Bio C 1000mg ni!
Tapi AJ tak pasti macam mana dengan mereka yang ada masalah jerawat kronik la ye...
Kalau baca review pun, memang ramai akui keberkesanan Vitamin C ni untuk masalah jerawat...

Cara makan senang je...
Ambil sebiji setiap hari dengan makanan..... Jangan makan time perut kosong...
AJ selalunya ambil lepas sarapan pagi....
Oh ya, korang telan je vitamin tu tau.... Jangan hisap okay, boleh kene ulser lidah nanti....
"Pengalaman AJ first time cuba, pegi hisap... Amik kau terus lidah ulser... Ade citrus kan Vitamin C ni... Tajam woo... "
Lepas tu banyakkan minum air masak! (To be truth, i don't do this!) Hahahahaha...

So apa tunggu lagi? Baca je ke?
Apa kata korang pulak cuba amalkan... Mana tau serasi....
Sebelum tu nak bagitau... Kalau korang nak beli, rajin-rajinlah survey market okay....
Beli time ade offer memang jimat.... Tahan berbulan-bulan kot....
Kalau takde offer tu cam agak mahal sikitlah....

 P/s : Sajelah nak share... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 21 March 2016

Trip Kecemasan ke Singapore


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Dah seminggu lebih AJ tak bersiaran....
Sepanjang minggu sudah AJ memang sibuk sangat...
Isnin lepas AJ patutnya cuti sebab abang sulung AJ yang kemalangan bulan lepas nak operate masukkan besi dekat tangan dia......
Tapi pagi Isnin tu AJ bukak fb dan nampak cousin AJ kat Singapore post cakap Pak Long AJ yang dah 18 tahun tak jumpa tu masuk ICU.....

Image result for emergency sign

AJ bagitau Abah, terus Abah menung panjang....
Yelah, dah lama dia tak jumpa abang dia since Pak Long AJ tu rakyat Singapore, dengar pulak dia masuk ICU lagilah dia menung....
AJ tanye nak pegi ke? AJ adelah sikit saving kalau dia nak pegi.....
Bile dia cakap ON je terus AJ kuarkan duit dan buatkan orang tua dan kakak AJ passport....
AJ sempat mesej boss bagitau AJ nak sambung cuti... Nasib boss AJ ok.....

Dalam pukul 6 petang settle hal passport diorang, terus AJ cari tiket keretapi...
Dapat tiket pukul 10.30 malam, balik buat passport terus bersiap, kemas beg segala...
Sampai JB sentral dalam pukul 7 pagi... Patutnya sampai awal sikit, tapi keretapi delay pulak malam tu....
Sampai sana AJ beli tiket Shutle ke Woodlands dan tukar duit pulak.... Nangis weh tengok nilai duit kite sekarang... =(
Sebelum masuk Singapore, AJ mesej dulu cousin AJ tanye arah kat sana sebab AJ tak on roaming...
Gile nak on roaming? Mahal gile rate dia... So AJ decide beli sim card je bile dah masuk sana.....
Sebelum pegi hospital jumpa Pak Long, kitorang singgah dulu rumah dia nak rehat, makan dan mandi semua sementara menunggu waktu melawat pukul 5 petang....

Sampai hospital, nasib kami tak berapa baik... Pak long kene pegi dialisis pulak...
Kalau ikutkan plan asal, kitorang akan balik KL malam tu jugak....
Hasil perbincangan dengan family AJ, kitorang decide tidur 1 malam dulu kat JB...
Kelam kabut AJ cari hotel.... Nasib semua boleh online je....
Kitorang tak tidur kat SG sebab kos kat sana agak besar, bajet pun tak berapa banyak....

Esoknya kitorang naik shuttle masuk balik SG...
Pastu dapat pulak mesej dari cousin AJ cakap Pak long kene buat immediate operation....
Kitorang terus bergegas pegi hospital... Tapi nasib masih tak menyebelahi bile naik je wad, nurse cakap Pak long baru je turun untuk operation....
Memang frust gile kitorang masa tu... Tapi nurse cakap kemungkinan operation habis pukul 1 lebih camtu... Itupun kalau takde pape..... Dalam hati kami berdoa je la semoga dapat melawat Pak long....

Alhamdulillah setelah beberapa jam tunggu, pak long masuk wad balik sebelum habis waktu melawat....
Nampak pak long, terus masing-masing berjurai airmata.....
Sedih sangat... Dah berbelas tahun tak jumpe lepas tu bile jumpe keadaan pak long tak sihat macam dulu.... =(
Tak tau nak cakap macam mane perasaan masa tu, airmata je yang keluar....
Nasib kat staff kat hospital tu boleh bertolak ansur, patutnya wakt melawat habis pukul 2pm, disebabkan pukul 1.40pm baru pak long masuk wad balik dan kitorang datang dari jauh dia bagi kitorang visit lame sikit....

Lepas habis melawat, terus kami keluar dari SG sebab kami kene balik KL malam tu jugak....
Kalau ikutkan hati, nak stay lama sikit kat situ tapi keadaan, masa dan kewangan pun tak berapa nak mengizinkan....
Semoga pak long cepat sihat.... Insyaallah, ade rezeki lebih kami datang lagi....

Trip kali ni memang agak kelam kabut, semua last minute tapi AJ berjaya manage semua....
Alhamdulilah.. Lepas rindu belasan tahun Abah....

P/s : Jumaat lepas dapat perkhabaran kaki pak long dah kene potong...
nangis dia mase call bagitau Abah... =(
Hope pak long tabah... =(



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Friday, 11 March 2016

Menjamu Selera kat Brolly @ Menara Felda!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Aritu AJ dengan geng #kelabbloggerbenashaari menjamu selera kat Brolly pulak yang terletak di Menara Felda, Kuala Lumpur...
Landmark dia senang je.... Dekat dengan KLCC, Jalan Ampang....



Di Brolly ni  kan, decorasi dia memang menarik...
Even kat tempat cuci tangan pun siap ade tabung exzos, side mirror, lepas tu pintu VIP roomnya pun dihias dengan sport rim kereta!
Kat sini nampak ekslusif tau.... So memang sesuai sangat kalau korang nak lepak-lepak dengan kawan-kawan lepas seharian penat bekerja... =D

Siap ade model basuh tangan lagi! Hihihi...


Bilik VIP
Cakap pasal makanan pulak, seafood kat Brolly memang layan abis...
Selain seafood, makanan barat dan dessert dia pun AJ boleh kategorikan sebagai thorbaik...
Pelbagai hidangan yang disediakan untuk dijamu oleh kitorang semua..

Sebelum makan pakai apron dulu...
Antaranya ;

Cencaluk Fries Chicken Wings


Seumur hidup AJ cuma tau makan cencaluk gitu je...
Tak penah terfikir nak tambah dalam masakan... Tapi kat Brolly kepak ayam tu disalut dengan cencaluk dan digoreng rangup.....
Terasa pedas-pedas masin cencaluk... =D

Ayam Percik Lunch Tray / Seafood Fried Rice Lunch Tray




Beef Yakiniku Omelette Curry Don


Blogger in action!
Yang ni memang AJ suka sangat.....
Nasi dibungkus dengan telur dan daging yang dimasak ala Jepun tambah pulak dengan sos macam black pepper....
Perghhhh... Mengancam!

Beef Burger / Chicken Burger





Lambogarlic Pizza


Pizza unik dengan daging kambing dan rasa bawang putih....
Pijau lidah!

Variety Skewee (Lamb, Chicken, Striploin, Tiger Prawn & Baby Octopus)


Beef Sirloin with Black Pepper Sauce & Fries /
Beef Ribeye with Mushroom Sauce & Mash


Model tak berbayar.. =P
Dannnnnnn...
SEAFOOD!!!!! Yeayyyy!!!

Kali ni kami dihidangkan dengan 3 hidangan seafood...
Semuanya berasaskan ketam seperti ;

Flower Crab Set (STB Mild)



Flower Crab Set ( Spicy Plum/Asam Pedas Sauce)



Siapa yang tak tahan pedas kan, makan 2 menu kat atas ni sure merah muka dan berasap telinga...
AJ memang tak tahan pedas, berpinu kejap  rasa tau! Hahahhahaahha....

Meat Crab Set (Garlic Butter)




Ini memang favourite AJ....
Rasanya tak pedas sangat..... Memang kene dengan tekak AJ... =D

Lepas habis makan seafood, kitorang dijamu pulak dengan dessert yang sedap-sedap.....
Ada 3 jenis dessert yang dihidangkan...

Chunky Peanut Butter


Tiramisu



Yang ni memang AJ hadap sorang je la,,,,
Tak terlalu manis dan tak terlalu pahit..
Yelah tiramisu kan ade rasa pahit-pahit sikit....

Waffles

Memang sangat sweet ending kan?
Memang puas hati dan berbaloi rasa makan kat Brolly...
Kalau korang takde idea nak makan kat mane, bolehlah singgah ke Brolly..

Alamat  : 
Menara FELDA, Platinum Park,
No 11, Persiaran KLCC,
50088 Kuala Lumpur

Tel : 03-2181 4122

Website : www.my-brolly.com


Haaaaa..... Untuk bulan Mac ni Crab Factory @ Brolly ada promosi tau....
Promosi apa??

Promosi Monthly Crazy Bag, "Spanner Crab" RM12/100gm (Biasa RM17/100gm)



Promosi Monthly Meal for 2 Seafood Lover Deal March 500gm "Yabbies-M" dan 300gm "New Zealand Mussels" RM88 sahaja (Biasa RM115)



Percuma Corn, Button Mushroom & Coleslaw

Cara nak order macam biase la..

Langkah 1 : Pilih makanan laut (Minimum, 1 jenis, maksimum 3 jenis) seberat 300gm atau 500gm.
Ketam boleh dipilih secara kepingan

Langkah 2 : Pilih sos dan tahap kepedasan untuk Signature Bang Sauce atau Jamba-Jamba.

Langkah 3 : Pilih 1 atau 2 Bag Buddies

DONE!

Senang kan?

P/s : Selamat menjamu mata... Nak jamu selera kenelah pegi Brolly!





"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

KetchUp Blogger Run : 5 Cafe dalam Sehari....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu lepas secara rasminya KetchUp Blogger Run membuka tirainya....
Apa itu KetchUp Blogger Run?

Merupakan 1 fenomena media sosial terbesar yang diilhamkan oleh Maven Communication untuk memperkenalkan cafe-cafe sekitar Lembah Klang kepada orang ramai dan juga memberikan peluang kepada pemilik cafe untuk mengembangkan perniagaan.
Kelab Blogger Ben Ashaari merupakan rakan sosial utama okay... Bangga AJ menjadi sebahagian keluarga KBBA tau!!
Selain Kelab Blogger Ben Ashaari, KetchUp community juga turut bekerjasama dengan Sini (Official Partner), MYC (Youth Media Partner) dan juga Food Ink (Foodie Partner)
Haaaaaaa... Ahli-ahli Kelab Blogger Ashaari akan gegarkan beberapa buah cafe setiap minggu tau....

Can You Ketch Up?


Mengenai KetchUp Community :

Menurut Mr. Nicholas Pang, KetchUp Community ni mendapat namanya dari Tomato.....
Kenapa tomato???

"Setiap tomato ada sedikit berbeza, berlainan bentuk, jenis dan juga warnanya..
Sedikit perbezaan membuat kita lebih unik jika digabungkan...
Perhimpunan sosial KetchUp akan membawa semua "tomato" bersama-sama, menghargai setiap perbezaan dan mewujudkan keseronokan serta hubungan yang menarik!"

Maksudnya, kalau bergabung kita akan jadi lebih cantik dan kuat! =D
Unik kan?


 

 Okay sekarang AJ nak cerita sikit mengenai cafe yang kitorang dah terjah minggu lepas.
AJ dengan 5 lagi ahli KBBA yang terpilih pergi ke cafe-cafe sekitar Taman Tun Dr Ismail (TTDI)..
Banyak rupanya cafe tersembunyi kat sini.... Sebanyak 5 buah cafe yang kami jelajah dalam masa setengah hari... =D
Antaranya : Chequers, Quartet, The Grumpy Cyclist, Pickle & Fig dan Thursdvy...


Chequers

Restoran yang mengetengahkan sajian American yang lebih berasaskan kepada Waffles yang rangup berwarna kuning keemasan.
Menyediakan sarapan, hidangan tengah hari dan sajian makan malam yang menjanjikan makanan terbaik dan ruang makan yang selesa...

Alamat : 153 Jalan Aminuddin Baki, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur
Waktu operasi : Mon-Thurs : 10am-11pm; Fri : 10am-12am; Sat : 9am-10am; Sun : 9am-11pm

Hidangan yang disediakan :

 
Double Deck Croque Monsiuer
Moo Moo Waffle Burger
Melting Moments
James Paradise

Quartet
 

Cafe hipster untuk peminat muzik Indie!
Terletak di kawasan kejiranan yang menjanjikan sajian yang menepati dengan citarasa orang sekeliling..

Alamat : 21, Lorong Datuk Sulaiman 7, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.
Waktu Operasi : Sun-Thurs : 8am-9pm; Fri-Sat : 8am-10pm

Hidangan yang disediakan :
 
Egg Rockkafella
French Toast
Smoked Salmon Bagel

The Grumpy Cyclist
 

Sport cafe khas buat atlet...
Berkonsep santai dengan dekorasi yang unik ini menyediakan bukan sahaja sajian enak, malahan tempat untuk membersihkan diri...
Kire macam pit stop untuk ahli sukan la... Makan, mandi dan bengkel basikal =D

 Alamat : 35, Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.
Waktu operasi : Mon-Sun : 8am-11pm

Hidangan yang disediakan :

Oliver James
Potato Pista

Pickle & Fig
 

Menyediakan sajian yang sihat dan segar seperti panini, smoothies dan sandwish dengan idea baru...
Berkonsep santai sesuai untuk mini gathering ataupun lepak-lepak...

 Alamat : 26, Jalan Tun Mohd Fuad 3, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.
Waktu operasi : Sun-Thurs : 9am-11pm; Fri-Sat : 9am-12.30am;

Hidangan yang disediakan :

Coronation Chicken 
(Caramelized onions, sliced checken breast, coronation sauce, alfalfa, raisin)
Panini; Rotkraut Pastrami 
(beef, pastrami, rotkraut, Russin dressing, cheese)

Thursdvy

Cafe unik yang bercirikan sebuah apartment di Melbourne...
Menyediakan pelbagai jenis kopi dan juga sajian barat yang sedap...

Alamat : 22, Lorong Datuk Sulaiman 1, Taman Tun Dr Ismail.
Fri-Wed : 9am-10pm. Ditutup setiap hari Khamis.

Hidangan yang disediakan :

Egg Ham pancake
Pesto Fettuccine

Untuk info lebih lanjut mengenai KetchUp Blogger Run atau nak tau cafe apa yang KetchUp dan KBBA terjah korang boleh layari :

Website :

Facebook :
P/s : Banyak lagi Cafe menarik setiap minggu..

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 8 March 2016

Kembara KBBA ke Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Beberapa minggu lepas AJ dan geng #kelabbloggerbenashaari AJ join Kembara KBBA ke Taman Negara, Kuala Tahan yang terletak di Negeri Pahang selama 4 hari 3 malam....
Sepanjang minggu lepas, banjir FB dan IG dengan gambar-gambar kitorang kat sana...
Seronok sangat dapat berkumpul dan beriadah di sana dengan rakan-rakan yang sempoi dan havoc.....

Han Rainforest Resort, Taman Negara

Kembara 4 hari 3 malam kami bermula pada 19 Februari 2016, lebih kurang pukul 9 malam bas bertolak dari Matic...
Dalam 5 jam perjalanan kami sampai di tempat penginapan, Han Rainforest Resort iaitu penaja utama Kembara KBBA kali ni....
Bilik yang disediakan buat kami semua memang cukup selesa...
Ade 1 katil Queen dan 1 katil single.... AJ ditempatkan sebilik dengan kak Zura....
Nampak je katil empuk terus tak fikir pape... ZzzzzZZZzzzzzz.....

Menaiki bot untuk menyeberangi Sungai Tembeling

Hari kedua 20 Februari 2016, pagi lagi dah bangun... Settle breakfast kitorang bersiap ke Jeti untuk aktiviti trekking mendaki Bukit Terisek dan Canopy Walk.....
Nak pegi trekking ni kene seberang sungai dengan bot tau... Pemandangan pagi kat sane indah je dan damai je.....
 

Pemandangan dari Taman Negara
Sebelum trekking, kenelah briefing dulu kan... Masuk tempat orang kan.... =D
Kitorang semua dibahagikan kepada 4 kumpulan.....

Sesi pengenalan dengan tumbuhan dan hidupan Taman Negara
 Setiap kumpulan ade 1 guide.. Guide kitorang Abang Alif, memang sempoi gile wa baq ang.....
Kelakar pun ye.... Sesambil jungle trekking kami dipelkenalkan dengan pelbagai spesis hidupan dan pokok yang terdapat di Taman Negara....


Lebih kurang beberapa KM trekking, kami sampai ke puncak Bukit Terisek....Agak mencabar jugak perjalanan tu.... Naik bukit, turun bukit dan ade yang kene naik tangga lagi.... Fuhhhh.... Berpeluh!

Yeayyy!!! Berjaya!

Pemandangan dari puncak Bukit Terisek
Info : Bukit Terisek berketinggian 344 meter dan hanya 1.7KM dari Kuala Tahan. 
Dari puncak Bukit Terisek korang boleh nampak pemandangan Gunung Tahan.

P/s : Perjalanan mendaki agak landai dan juga berbukit. Stamina kena kuat.
Jangan lupa bawa air mineral okay!

Selepas turun dari Bukit Terisek kami berjalan meniti Canopy Walk....
Terdapat 6 laluan semuanya dan setiap 1 laluan tu ketinggian dia lain-lain... Siapa yang gayat tu confirm ketaq jugak kaki... Hihihihi.....
Tapi mase kitorang pegi tu, hanya 4 laluan dibuka... 2 lagi tu ditutup sementara....

Canopy Walk
Info : Canopy Walk Taman Negara berketinggian lebih kurang 45 meter dan 510 meter panjang merupakan titian kanopi terpanjang di dunia.
Korang boleh melihat flora dan fauna daripada atas....
Yang gayat AWAS! =D





  
Kuyup!
Habis aktiviti di hutan Taman Negara, kami Rapid Shooting pulak!
Memang habis basah kuyup..... Ramai juga yang terkorban HP termasuk AJ... Hahahahhaha....








Kemudian kami dibawa ke perkampungan Orang Asli Dedari yang terdiri daripada Kaum Batek untuk menyelami cara hidup mereka serta berkhemah....
Demonstrasi menghidupkan api menggunakan sumber alam

Penduduk Kg Dedari


Hari ketiga 21 Februari 2016, kami meninggalkan Kg Dedari dengan 1001 kenangan...Sebelum pergi, kami sempat singah disetiap rumah penduduknya mengagih-agihkan sedikit sumbangan makanan dari ahli KBBA dan para penaja... Seronok sangat!





Pengalaman menaiki 4WD
Kembara diteruskan dengan menaiki 4WD ke Hutan Lipur Ulu Tembeling....
Sepanjang perjalanan tu AJ memang enjoy habis.....
Duduk kat belakang 4WD feeling-feeling Gerua sampai terduduk atas riba blogger ittew....
Siapa ittew??? Krik krik krik... Empuk weh riba dia... Hahhahahah.. =P



 Sampai sana, dah tak ingat apa dah... Terus terjun sungai sambil menikmati keindahan alam....
Sejuk gila air dia... AJ difahamkan Hutan Lipur ni dah lama takde pengunjung...
Ruginya kalau tak pegi sini... Suasananya damai...
Korang kalau ke Taman Negara jangan lupa singgah sini jugak tau!

Keluar perangai kanak-kanak semua!
Smile!

Aktiviti bebas, gaya bebas! =P


Sebelah malam pula kami buat aktiviti karaoke dan juga aktiviti bebas....
Time ni abis bakat terpendam keluar..... Hahahhaha...
Ada juga yang amik kesempatan merehatkan diri.... AJ? Karaoke la..
Lepas tu keluar minum.... Haaaa... Kat Han Rainforest Resort ni ade wifi tau kat area jungle lounge dia... =D



 


Hari keempat 22 Januari 2016, merupakan hari terakhir Kembara KBBA ke Taman Negara ni....
Arini kami ade program "Sehari bersama YB Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin,Timbalan Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan Malaysia dan Kelab Blogger Ben Ashaari"





Kami berbesar hati dapat turut sama dalam perasmian semula Han Rainforest Resort dan pecah tanah untuk Eco Adventure Camp yang diselia oleh Han Rainforest Resort.
Ahli KBBA juga berpeluang beramah mesra bersama YB Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin


Han Rainforest Resort, Taman Negara
Selain tu AJ sendiri berpeluang mengikuti rombongan YB Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin ke beberapa lagi tempat menarik seperti melihat pokok Tualang sebesar 27 pemeluk orang dewasa, memberi makan ikan kelah menaiki bot sepanjang perjalanan.....







 Walaupun panas terik tapi AJ enjoy sangat.... Bukan senang nak dapat peluang macam ni....Ralit amik gambar, video dan sebagainya... Memang puas hati...




Lebih kurang pukul 8 malam, kami bertolak meninggalkan bumi Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang....
Memang 1 kenangan manis Kembara KBBA kali ni....

Dikesempatan ini AJ nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Ben Ashaari selaku pengasas Kelab Blogger Ben Ashaari kerana memberi peluang kepada kami 35 orang blogger dan juga kepada para penaja yang sudi menaja Kembara KBBA ke Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang.

#HanRainforestResort : Penaja penginapan, transport, aktiviti dan makan minum.

Co No : 673437-T / KPL 4647 Kuala Tahan,
27020 Jerantut, Pahang .
Tel : 09-2667888
Email : hanrainforestresort@gmail.com
Website : www.han-rainforestresort.com




#Camelus : Produk berasas susu unta.

#Cosmoderm : Penaja produk penjagaan diri.

#Yeos : Penaja Minuman Berperisa.

#MinumPranJuice : Penaja Minuman Berperisa.

#HeroesManWashbyNanafaBeauty : Penaja Produk Penjagaan Kesihatan Lelaki

P/s : Enjoy sangat walaupun balik KL kulit dah berubah warna...
Hahahhahahahah....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"