Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 21 December 2016

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bermula 23 Disember 2016 sehingga 25 Disember 2016, Malaysia Wedding Festival (MEFA) 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) akan membuka tirainya buat bakal mempelai di luar sana...
Inilah masanya buat mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan untuk mendapatkan tawaran dan pakej-pakej perkahwinan yang menarik....

malaysia wedding festival MEFA disember 2016

MEFA 2016 pada kali ini merupakan edisi ke-15... Diakui MEFA sebelum ini banyak membantu pasangan yang ingin membina mahligai mendapatkan pakej perkahwinan dari A to Z...
Dari pakej andaman, katering, khidmat fotografi dan videografi, kad jemputan dan pelbagai lagi...
MEFA yang dianjurkan oleh Qistina Avenue Events Management Sdn Bhd ini sememangnya event yang tepat untuk bakal pengantin...

5 Sebab Kenapa Perlu Hadir Ke Malaysia Wedding Festival (MEFA) Disember Ini!

1. Persiapan perkahwinan akan menjadi lebih mudah

Bila fikir pasal persiapan kahwin, memang merumitkan...
Banyak perkara yang perlu kita fikir...
Kad kahwin, mak andam, katering semua nak kene amik tau...
Tapi dengan adanya MEFA korang boleh survey dan pilih khidmat yang korang nak dari lebih 100 booth dan lebih 60 vendor yang mengambil bahagian di bawah 1 bumbung...
Jadi korang tak payah nak pergi ke 100 tempat hanya untuk mendapatkan perkhidmatan yang terbaik...
MEFA dah sediakan lebih 60 vendor terbaik khas untuk korang!

Image may contain: 1 person, text

2. Banyak hadiah menarik buat bakal pengantin!

Haaaa... Bakal pengantin yang menghadiri MEFA nanti berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik...
Ada pakej bulan madu, gajet dan tajaan perkahwinan...
Kata orang, rezeki orang nak kahwin ni murah...
Manalah tau kalau sangkut rezeki darah manis.. Alhamdulillah...
Dapat pegi berbulan madu di lokasi menarik seperti Maldives, Bali dan Krabi....
Tajaan perkahwinan pula sehingga RM 100,000.00!
1000 beg cenderamata untuk pengunjung terawal pun ada tau...

3. Tawaran menarik seiring bajet perkahwinan

Bab bajet perkahwinan memang isu yang sensitif bagi bakal pengantin...
So semasa di MEFA 2016 nanti, AJ dengar banyak vendor yang menawarkan pakej dengan harga kow-kow murah!
Yelah, bukan Shopping Mall je ada buat Year End Sale...
MEFA pun ada... So apa lagi yang membuatkan korang tak kata YES untuk menghadirkan diri ke MEFA 2016?

Image may contain: one or more people and indoor

4. Pelbagai aktiviti menarik untuk bakal mempelai

Semasa berlangsungnya MEFA terdapat banyak aktiviti yang bakal dianjurkan antaranya perarakan pengantin, pertunjukan fesyen, pertandingan solekan dan banyak lagi...
Selain mencari barang dan pakej persiapan perkahwinan, korang boleh dapatkan idea-idea untuk majlis sepeti dekorasi, pelamin dan juga fesyen pengantin yang terbaru dari pertunjukan yang diadakan...
Selain tu, korang juga boleh belajar teknik dan tips-tips dari pakar untuk perkahwinan yang grand...
Mana tau dari idea tu nanti kawan-kawan menobatkan majlis korang tu sebagai Wedding of The Year.... =D

5. Menawarkan khidmat vendor-vendor terbaik dari seluruh Malaysia

Percaya atau tidak MEFA 2016 sememangnya menampilkan vendor-vendor yang terbaik dari seluruh Malaysia...
Malahan ada antara vendor yang terlibat sememangnya sudah dikenali ramai dan tidak asing dalam industri perkahwinan....
Bukan calang-calang vendor yang turut serta tau...
Perkahwinan korang pastinya akan jadi yang paling bersejarah dengan khidmat mereka nanti....
Kat MEFA 2016 korang bebas nak tanya apa sahaja dari mereka...
Mana tau nanti ada yang bermurah hati nak bagi lebih tawaran kan??

No automatic alt text available.

So tanak pegi ke???
Seriously, rugi kalau tak pergi! Sebab apa AJ kata rugi???
Mana lagi korang nak jumpa pameran perkahwinan all in one???
Lebih 100 booth serta lebih 60 vendor dengan tawaran hebat dan menarik di bawah 1 bumbung???
Hanya MEFA 2016 je la korang boleh dapat...

Untuk info yang lebih lanjut, korang boleh follow mereka :

Website : www.mefa.my
Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : Mefa Pengantin
Pertanyaan : 012 387 1775

Apa tunggu lagi? Jom ke MEFA 2016...

#malaysiaweddingfestival #MEFA2016 #pameranpengantin #MEFAdis2016

 Disini AJ sertakan senarai penaja dalam menjayakan Malaysia Wedding Festival (MEFA) 2016
Terima kasih para penaja....
  • Wedding.com.my (Rakan Media)
  • Majalah Pengantin (Majalah Rasmi)
  • Bercinta Selepas Nikah (Kerjasama)
  • Wedding Ministry Kuala Lumpur (Pentas Utama)
  • Ainuddin Hata (Fotografi Rasmi)
  • Foto Santai (Photobooth Rasmi)
  • Honey Vacation
  • Mega Bridal Creations
  • Botol Kacang Easy
  • Yann Rifft
  • Laman Kayangan
  • Sweet Pictures
  • EDM Events & Photography
  • De Gemilang Catering
  • KAY Gifts
  • Shahmie Catering & Event
  • Kashfi Zulkufli
  • KRULMATRIC Photography & Videography
  • Wens
  • Nana Bridal Boutique & Beauty
  • Coffee Corner Faizal Azzuri
  • Maldives4u
  • Istana Putih By Gee Cantik
  • Elenore Studio
  • Tepak Estate Venues & Events

Tak sabar nak ke MEFA 2016! Masuk adalah PERCUMA dari 10 pagi hingga 9 malam okay!
Dengar kata ada blogger yang bakal melangsungkan perkahwinan terpilih sebagai top 10 untuk pertandingan bakal pengantin MEFA 2016...
Nak tau siapa kene la datang sendiri...
AJ? Insyaallah jika diizinkan Allah S.W.T, adalah jodoh tahun depan....
Doa-doakan... 💝💝💝

Kredit gambar : MEFA 2016




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment