Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 23 November 2016

Rawatan IPL Hair Removal dan Photo Rejuvenatiom di VIPPS Koreana Clinic, Kota Damansara

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Pssst...Korang kene baca entri ni sampai habis tau...
AJ ada hadiah sikit nak bagi... 😀
Ahad lepas, AJ pegi buat rawatan muka di VIPPS Koreana Clinic, Kota Damansara...
Klinik asthetic yang terletak di Sunway Nexis ini mempunyai pelbagai jenis rawatan untuk kulit kita....
Sampai je kat sana AJ disapa ramah oleh staff-staff kilinik... memang best!


Pada sesi lawatan ari Ahad lepas, AJ buat 2 jenis rawatan iaitu IPL Hair Removal dan juga Photo Rejuvenation..
Sebelum membuat apa-apa rawatan, korang akan diberikan penerangan ringkas mengenai setiap rawatan yang bakal korang lakukan...
Fungsi dan kesannya terhadap kulit kita....


Lepas penerangan ringkas dari staff VIPPS Koreana Clinic, AJ dibawa masuk ke dalam bilik rawatan untuk menjalani kedua-dua treatment tersebut..
Mula-mula sekali, muka AJ dibersihkan daripada segala mekap.... Seeloknya sebelum nak buat rawatan, korang tak perlu mekap ye... AJ tak tau...

Bilik rawatan
Rawatan pertama, photo rejuvenation...
Rawatan ini bertujuan untuk mengembalikan keanjalan kulit, mencerahkan dan juga menghidrasikan kulit menjadikan kulit lebih cerah dan lembab....
Proses ini dimulakan dengan meletakkan sejenis gel jernih pada kulit wajah dan seterusnya muka akan dilaser dengan mesin khas....
AJ tak rasa sakit pun semasa proses ni...
Cuma rasa macam kene gigit semut dan ada bau hangit sikit setiap kali muka dilaser....
Lepas tu, kulit wajah dibersihkan...
Hasilnya AJ dapat rasa kulit AJ lebih tegang... Cepat betul hasilnya!

 

 Bawah ni pulak video semasa rawatan dijalankan...
video

Rawatan kedua, IPL Hair Removal...
Rawatan ni bertujuan membuang bulu-bulu yang tidak diingini... Yelah kalau kita tak suka nak cukur, cabut ataupun wax bulu, IPL hair removal merupakan salah 1 rawatan yang boleh korang pertimbangkan... Cara ini paling efektif dan paling baik disarankan oleh pusat kecantikan aesthetic...

Kalau AJ sendiri, AJ ade misai-misai halus disekitar atas bibir...
Walaupun kadang-kadang tak berapa nampak, AJ sendiri kurang selesa...
Malahan Mr.JR pun penah tegur AJ ade misai... Malu kot!



Selain pada wajah, proses IPL hair removal ini boleh dilakukan pada kaki dan juga tangan serta mana-mana area yang berbulu...
Pendek kata mana sahaja bahagian yang ada bulu-bulu yang tak diingini la...

Proses IPL Hair Removal ni tidak menyakitkan...
Sama macam photo rejuvenation jugak, AJ rasa macam kene gigit semut sikit je...
Hasilnya, misai halus AJ hilang serta merta dan kulit juga tak meradang...

Selepas rawatan muka AJ diletakkan mask kiwi selama 20 minit untuk mengurangkan kesan merah akibat laser...
Merah ni cuma sekejap je tau...
Kulit muka AJ pulak agak sensitif, jadi memang akan ada sikit kemerah-merahan la.. 😃

Kesan kemerah-merahan

Mask Kiwi untuk mengurangkan kesan merah pada kulit

Hasil dari kedua-dua rawatan ni, AJ dapat rasakan kulit AJ lebih anjal, lembut dan cerah....

Selepas rawatan

So kalau korang nak cuba sendiri rawatan di VIPPS Koreana Clinic, Kota Damansara boleh rujuk info dibawah :

Facebook :
VIPPS Koreana Clinic-KD / @vippskoreanaclinickd

Instagram :
@vippsclinic_kd

Contact :
 03-6151 2221 , 03-6150 2216
 Whatsapp no :
016-332 0701

Tunggu dulu!
Hadiah yang AJ janjikan untuk korang...
Tadaaaa....


AJ ada nak bagi diskaun RM200 untuk korang tau!
Kalau korang teringin nak buat rawatan di VIPPS Koreana Clinic - KD korang boleh printscreen voucher yang ada nama blog AJ kat bawah ni...
Diskaun RM 200 okay, siapa nak bagi?
Rugi tau kalau tak grab...
Jangan lupa ajak sekali kawan-kawan korang tau...

P/s : Siapa tak nak cantik??


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

7 comments:

  1. nak voucharrrrr :D
    memang ain la nampaknya kulit kak ayue...

    ReplyDelete
  2. SS dah g wat laser hair removal dan juga whitening drip kat sini...nanti nak repeat lagi

    ReplyDelete
  3. Nampak bersih je wajah ayu...menariknya

    ReplyDelete
  4. Fuyo.. patut la seri kemain sekarang..

    ReplyDelete
  5. I'll share this with my friends.

    ReplyDelete