Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 17 November 2016

Promosi Akhir Tahun Traveloka


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tak lama lagi cuti sekolah akan bermula...
AJ pasti ibubapa sekarang tengah sibuk merangka percutian keluarga kan?
Yelah masa cuti akhir tahun ni la ramai yang berpeluang cuti panjang...
Anak-anak cuti, ibubapa pun mesti nak clearkan cuti jugak kan?
Dan masa ni jugak banyak promosi akhir tahun muncul... Nak berjimat? Sekaranglah waktunya....

Baru-baru ni kawan AJ ada bertanya pasal tempat penginapan yang selesa dengan harga yang menarik...
Since AJ selalu travel, memang AJ biasanya menjadi kaunter pertanyaan la...
Runsing kawan AJ tu fikir mana nak bawak anak-anak bercuti...
Budak-budak kan, cuti sekolah ni la masa mereka nak relax sekejap... =D 

Kat sini AJ nak war-warkan yang Traveloka ada banyak promosi sempena akhir tahun ni...
Banyak pilihan tempat penginapan yang boleh dipilih oleh ibubapa mengikut bajet masing-masing tau...
Ada lebih daripada 100 buah hotel bukan sahaja di Malaysia, malahan di Indonesia, Thailand, Singapura dan banyak lagi lokasi yang boleh ditempah dengan harga yang sangat menjimatkan!
Fuhhh... Diskaun yang ditawarkan memang buat korang rasa nak bercuti di banyak tempat dalam 1 masa...
Kalau nak tau senarai hotel yang menawarkan diskaun hebat ni korang boleh klik sahaja https://www.traveloka.com/en-my/promotion


 
Selain hotel, Traveloka juga menawarkan pakej penerbangan ke setiap destinasi percutian...
Cakap je nak bercuti di mana, Traveloka ada jawapannya.. =D

AJ rasa kalau korang tak amik peluang dengan promosi akhir tahun Traveloka ni memang rugi sangat...
Tawaran dari mereka memang sangat mengujakan.... AJ pasti korang takkan boleh kata TIDAK dengan promosi yang ada...
Ada weekend promo dan juga promosi untuk pemegang kad kredit...


Banyak sangat pilihan hotel dari 3 bintang sehinggalah ke 5 bintang ditawarkan....
Harganya memang tak masuk akal...
Yelah selalu cuti sekolah je harga bilik hotel mesti melambung tinggi...
Sebab masa ni la ramai orang menempah bilik hotel...
Tapi dengan Traveloka, masalah harga bukan lagi masalah!

Kat sini AJ nak suggest beberapa hotel yang AJ tengok macam menarik je...

Kalau untuk percutian bersama keluarga korang boleh pilih The Legend Resort Cherating....
Terletak betul-betul tepi pantai...



Selain tu korang juga boleh pilih beberapa hotel di kawasan peranginan lain seperti Langkawi, Pulau Pangkor dan sebagainya...

 

Hotel Tubotel, Langkawi untuk mereka yang merangka percutian santai dan bersahaja..

Akhir tahun ni pun ramai yang melangsungkan perkahwinan kan?
Time cuti panjang ni la boleh merangka honeymoon kat dalam dan luar negara....
AJ sarankan korang pegilah Indonesia....
Ramai kawan-kawan AJ kata Indonesia ni banyak tempat menarik jugak tau... Nak-nak untuk pasangan baru berkahwin ni....



Yang ni kan Mega Boutique Hotel & Spa yang terletak di Kuta, Bali....
Best ni, tepi pantai gitu...



Ini pulak Hotel Santika Seminyak juga d Bali Indonesia...
Sesuailah untuk mereka yang idamkan percutian romantik... =D

Baru ni AJ ada ke Hatyai dan Songkhla, Thailand tau...
AJ stay kat Hatyai Palace.... Hotel ni 3 bintang, tapi dia punya selesa macam 5 bintang okay....
AJ tengok promosi akhir tahun Traveloka ni memang melampau-lampau murah pulak harganya....
Ni yang buat AJ nak bercuti lagi dan lagi....
Tengok? Bukan ibubapa je fikir nak cuti kat mana sempena cuti sekolah ni...
Yang belum berstatus ibubapa pun nak cuti jugak! Hahahahha....





 So apa tunggu lagi?
Layari https://www.traveloka.com/en-my/ dan pilih tempat penginapan idaman korang pada harga diskaun...
Jimat kan?
Duit yang extra tu boleh la pakai untuk shopping masa bercuti nanti.....

Nak lagi mudah korang boleh download je aplikasi Traveloka di telefon bimbit korang....
Dengan Traveloka segala urusan untuk bercuti jadi cukup mudah....
Dapat tarikh yang sesuai dan tempat yang menarik, 5 minit je dah siap semua..
Tinggal nak packing dan bercuti je lagi....

Nah AJ belanja korang gambar-gambar sekitar percutian AJ kat Hatyai dan Songkhla haritu... =D
Manalah tau kalau lepas tengok gambar ni dapat ilham nak  bercuti kat mana kan....







Cepat grab peluang sempena promosi akhir tahun Traveloka...
Ingat cuti, ingat Traveloka okay...

P/s : AJ pun nak plan bercuti jugak....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. The legend resort cherating mmg best tauuuuu woaaahhh traveloka eh best ye

    ReplyDelete
  2. teringin nak jejak luar malaysia. inshaa Allah nanti. hehehe

    ReplyDelete
  3. Cuti sekolah tak lama...tgh fikir nak bawa anak-anak ke mana...mudahnya ada treveloka..

    ReplyDelete
  4. Cantik nya view kat hatyai... nina pun suka book ngan Traveloka

    ReplyDelete