Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 20 October 2016

Sabai Sabai Resort, Songkhla


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Tak lama lagi musim cuti sekolah akan bermula...
Mesti sekarang ni ramai yang tengah merancang percutian tak kira di dalam atau di luar negara kan??
Kalau korang ada plan nak ke Songkhla, Thailand AJ nak sarankan korang 1 tempat penginapan yang tak kurang menarik dan murah....

Sabai-Sabai Resort, terletak di sebuah perkampungan nelayan di Songkhla.....
Jaraknya ke Pantai Samila pun tak jauh.... Dalam 10 minit perjalanan je....
Tapi kat sini memang tenang, jauh dari hiruk piruk kota...
Harganya juga berpatutan serendah 600 bhat semalam sahaja....
Kalau convert duit kita mungkin dalam RM 65 macam tu, bergantung kepada kadar pertukaran mata wang la....
Kat sini juga menerima bayaran menggunakan kad kredit...



Bilik yang disediakan juga agak besar...
Kalau setakat 3-4 orang AJ rasa takde masalah pun...
Setiap unit ada garaj didepan, kalau korang memandu takde masalah dengan tempat parking... Macam rumah teres la..
Dari segi kemudahan pulak, setiap bilik dilengkapi dengan TV, heater, kettle dan juga WIFI!
Sebagai seorang blogger, wifi memang sangat penting... =D
Tapi AJ nak sarankan kat korang kalau berkunjung ke Thailand, tak payah la tengok TV....
Selain filemnya dialih suara, mereka ada 1 channel yang tak ingin korang lihat...
Especially yang bawak keluarga...
Hahahahahhaha....

Okay jom kita tengok sekitar Sabai-Sabai Resort...

 







Cantik kan??
AJ suka duduk sini sebabnya kat belakang resort tu ada jeti nelayan...
Korang boleh lepak-lepak kat sana, tengok sunset semua....
Insyaallah kalau takd aral, AJ akan kembali ke sini lagi...
Seronok sangat kalau dapat pegi Thailand... Rasa macam balik kampung!
Hehehehhehehe....

So nak tau apa lagi tempat menarik kat Songkhla?
AJ akan cerita kat entri lain pulak okay....

P/s : Rasa nak bercuti lagi!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. homaigadddd..cantiknya tempat dia..akak pun suka tgk sunset dan keindahan pantai..nak pergi melancong, tapi bilanya tu xtau la..maklumlah, mak banyak anak la katakan..hahaha

    suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. murahnye.. kalau tahu dulu dah terjah sini dah.. :)

    ReplyDelete