Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 28 October 2016

Program Kesihatan di The LifeCo Phuket


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SJAHTERA 

The LifeCo Phuket merupakan pilihan tepat sekiranya korang ingin mengikuti program detox secara menyeluruh...
 Kenapa?
Suasana dan tempatnya yang tenang serta program-program yang sediakan buat korang boleh fokus dengan detox...
Kat sana AJ pasti 100% korang tak fikirkan dunia luar!


Selama ni AJ sangka kurus itu sihat, tak perlu sama sekali berdetox..
Tapi AJ silap... Kurus bukan menandakan kita sihat....
Pemakanan? Lagi tak payah cakap... AJ belasah je apa ada depan mata...
Dengan ayat " Ala, AJ ni makan banyak mana pun tetap maintain kurus.."
The LifeCo Phuket, disini banyak yang AJ belajar tentang detox yang sebenar dan program yang seumpamanya...
Fungsi detox ni untuk membuang segala toksin dalam badan....
Selama 30 tahun AJ mengumpul toksin ni rupanya.....
Toksin ni kalau tidak dikawal boleh mengakibatkan penyakit seperti BARAH!

Jom kenali apa itu Detox!


Dalam dunia serba moden ni kan kita banyak terdedah kepada persekitaran dan cara hidup yang tak sihat...
Segalanya perlu pantas adalakanya membuatkan kita memilih banyak jalan pintas, termasuklah dari segi pemilihan makanan...
Kita lebih cenderung memilih fast food dan makanan yang diproses...
Jadi The LifeCo Phuket memang pilihan yang tepat untuk berdetox kerana ianya menawarkan program pembersihan tubuh badan yang efektif dan menyeluruh dalam masa 4 hari sahaja ataupun 7 hari untuk kesan yang lebih baik...

Kenapa kita perlu detox?


Sebelum menjalani program detox seeloknya korang perlu buat pre-detox untuk mengelakkan badan terkejut...
Ianya boleh dimulakan dalam masa 3 hari sebelum detox ataupun lebih elok 2 minggu sebelum...

Terdapat 3 jenis program detox di The LifeCo Phuket iaitu :



Master Detox adalah program yang paling cepat dan paling berkesan...
Merupanya program jus yang memerlukan 4 ke 21 hari (seeloknya 7 hari) untuk kesan yang lebih baik...
Semasa program ini, pengunjung akan dihidangkan dengan beberapa jenis jus buah-buahan atau sayur-sayuran, probiotik dan suplimen yang diperlukan oleh tubuh badan...
Korang boleh minum seberapa banyak teh herba ataupun sup yang korang nak...
Hasilnya, korang akan dapat rasakan tenaga akan meningkat,imun badan yang lebih kuat dan mood yang baik....




Green Juice Detox untuk mereka yang tidak mahu mengikuti hidroterapi kolon atau mereka yang menjaga kesihatan dan ingin mengalkalikan tubuh badan dengan lebih cepat...
Semasa program ini pengunjung akan mengambil sayur-sayuran yang beralkali seperti bayam, saderi ataupun timun sepanjang hari yang bertindak sebagai tenaga yang memperbaiki, memperbaharui dan penyembuh...
Boleh dilakukan selama 4 - 7 hari semasa pre detox ataupun selepas menjalani program master detox...



Green Salad Detox disyorkan untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan berlebihan dan merehatkan sistem penghadaman...
Semasa program ini korang akan mengambil sayur-sayuran mentah dan jus buah-buahan, salad daun hijau gelap dan pucuk...
Boleh diambil 1 - 3 hari sebelum atau selepas detox...


Selain detox korang juga boleh menjalani beberapa program lain seperti program pemakanan sihat yang terbahagi kepada 3 :


Anti – Ageing Healthy Nutrition untuk mereka yang ingin meninggalkan rutin harian pemakanan yang tidak sihat dan ingin menurunkan berat badan dan membuatkan kita sentiasa nampak muda...

Low Calorie Intermittent Healthy Nutrition untuk mereka yang mahu menurunkan berat badan dengan cepat, yang mempunyai penyakit kronik seperti kencing manis dan inginkan bantuan serta yang mahu umerehatkan sistem penghadaman, memperbaharui sel-sel tubuh badan dan untuk menghilangkan toksin.

Ketogenic Healthy Nutrition Program iaitu Program pemakanan sihat mentah berasaskan tumbuhan Ketongenic diet adalah pelan pemakanan khas yang meningkatkan penggunaan lemak sayuran 70-80% setiap hari manakala menghadkan pengambilan karbohidrat kepada 12g.
Program ini direka khas untuk menyokong proses rawatan penyakit kronik...


Banyak manfaat yang baik kita boleh dapat dari berdetox dan program yang seumpamanya...
Cuma kita je yang tak tau kadang tu...
So sekarang dah tau, apa kata berdetox untuk tahap kesihatan yang lebih baik...
Sebab tu AJ kata program kesihatan di The LifeCo Phuket, pilihan tepat untuk kesihatan luaran dan dalaman!

P/s : Amalan detox masih AJ teruskan....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. semoga tubuh lebih sihat untuk beribadah kepada allah swt, hargai setiap pemberian allah kerana semua tu amanah. nak juga detoxx

    ReplyDelete
  2. kalau ada kat malaysia pun bagus ni,orang kita tak nak amik idea ke buat gini heheheh

    ReplyDelete