Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 6 October 2016

Atasi Ketakutan di Nights of Fright 4, Sunway Lagoon


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bermula 7 Oktober sehingga 31 Oktober ini, Sunway Lagoon membuka pintunya di kala kegelapan sempena Nights of Fright 4 yang bakal membawa pengunjung bertemu secara face to face dengan hantu-hantu dari lagenda tempatan, ikon hollywood dan juga kisah misteri moden yang dibawakan secara live dan eksklusif....



"Atasi Ketakutan di Nights of Fright 4, Sunway Lagoon"

Tarikan terbaru di Asia ni memang menjanjikan ketakutan maksimum dan juga keseronokkan berganda..
Macam mana pulak tu? Takut tapi seronok lah kan??
Banyak karakter hantu dan hantu -hantu yang berlegar di sekitar Taman Tema Sunway Lagoon....
Bukan tu je ada 8 buah rumah hantu, 6 zon yang menakutkan dan juga 11 rides yang boleh korang naik selepas gelap malam....



AJ sempat merasai sendiri suasana Nights of Fright 4 dengan beberapa orang geng #kelabbloggerbenashaari...
Memang gamat 1 Sunway Lagoon dibuatnya...
Ada yang bergelak ketawa, ada yang terkejut dan ada yang sampai mengalirkan airmata dikejar dek hantu.... Hahahahha....


Adventure kami bermula dengan Malaya High School dimana korang kene masuk  ke sebuah sekolah dimana berlakunya tragedi di sebuah kelas yang terletak di tingkat atas....
Selepas tu kitorang masuk pula ke Chaonei No #81 yang mana korang kena pakai spek mata UV3D...
Kat sini memang AJ banyak terkejut-terkejut sebab tak boleh nak beza mana hantu....
Tambahan pula kene pakai cermin mata 3D memang hantu-hantu tu dekat je dengan kita.....
Difahamkan kat Chaonei penah berlaku 1 kejadian tragik melibatkan penyanyi opera yang berscandal dengan  tuan rumah....



Perjalanan diteruskan pula ke Diyu - Journey of Judgement dimana korang perlu berjalan mengikut nasib korang di sebuah jambatan....


Selain tu ada juga Kevil Hill Cryonic Corporation HQ.. Sebuah kilang misteri yang mendedahkan dunia dimana terdapat banyak half-life zombies berikutan berlakunya 1 letupan besar di kilang tersebut...



Korang juga akaan dibawa menerokai New York yang menakutkan melalui Ghostbuster Adventure Live, spooky Angoscia Theater dan kawasan Zombie Apocalypse yang meraikan semua mayat hidup!



Jangan lupa singgah di Ah Wing's Butcher Shop yang menyediakan bag drip berdarah untuk korang nikmati, Tanah Perkuburan Bukit Lang yang dihantui dengan suara-suara roh yang tak tenteram, The London Fog, Kevin Hill Township, The Zombie Walk dan The Clown Collective.....
Hantu-hantu yang berkeliaran di sekitar Sunway Lagoon ni mesti buat korang tak senang duduk...
Jangan pulak nanti tak boleh beza mana satu hantu, mana satu korang sudahlah! Hahahahahaha...


Okaylah kalau korang nak alami sendiri dan atasi ketakutan di Nights of Fright 4, Sunway Lagoon boleh tengok butiran kat bawah ni :

Venue :
Taman Tema Sunway Lagoon

Tarikh :
7 Oktober - 31 Oktober 2016

Hari :
Jumaat - Ahad

Masa :
7.30pm - 11.30pm

Tiket :
RM58 (harga biasa)
RM50 (harga pelajar)
RM120 ( Pass masuk Sunway Lagoon berserta 1 tiket NOF4 
RM80 (2 tiket untuk kemasukan pada hari Ahad sahaja)

Untuk info lanjut :

Tel : 03-5639 0000
Website : sunwaylagoon.com
Facebook : Sunway Lagoon Malaysia


Rugi tau kalau tak pegi tengok..
Nanti tak tau bila ada lagi....

P/s : AJ takut hantu ke, hantu takut AJ?


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. Macam best je. Tapi aii is penakutttt haha

    ReplyDelete
  2. liz mg tak berani la tgk benda2 macam ni.

    ReplyDelete
  3. Kat sunway lagoon ni kalau saya pergi memang layan waterpark je la... nak layan benda lain confirm anak takut..hehe

    ReplyDelete
  4. Jom repeat kita lak pakai mcm hantu n takutkan hantu2 kat situ

    ReplyDelete