Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 4 September 2016

Trip ke Songkhla, Thailand


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Selamat pagi Ahad korang!
Nampaknya tahun ni memang tahun AJ melawat Thailand kot..
Kalau 2 bulan lepas AJ ke Hatyai dan Krabi, kali ni AJ ke Hatyai dan Songkhla pulak...


AJ bergerak dari KL awal pagi Jumaat...
Sepatutnya plan asal Trip ke Songkhla, Thailand ni nak bertolak dalam pukul 10 malam Khamis, tapi hujan lebat tak mengizinkan kami untuk bergerak lebih awal..
Trip kali ni pun AJ naik motor jugak dengan beberapa orang kawan lagi...

Perjalanan kali ni agak mencabar dari trip lepas...
Elok pulak sebelum gerak tu Cik P datang menjengah... Nasib baik AJ ni jarang sengugut...
Tapi bila awal kedatangan cik P, badan AJ memang jadi lemah gile....
So perjalanan tu terasa panjang dan jauh tambahan pulak cuaca cloudy je...


Alhamdulillah, walaupun ada 3-4 kali berhenti lama kat RnR atas pelbagai faktor, kami sampai kat border pukul 3 petang....


Settle cop passport, singgah Hatyai dulu cari dan survey kedai helmet...
Sorang kawan AJ tu nak shopping helmet katanya....
Tapi disebabkan kitorang sampai agak lewat, tak banyak sangat kedai yang bukak....

Lepas tu, kitorang terus menuju ke Songkhla...
Untuk trip kali ni, memang saje pilih nak stay kat Songkhla....
Jauh sikitlah dari town..
Resort yang AJ stay ni nama dia Sabai Sabai Resort...


Sini tempatnya memang tenang...
Malam-malam korang boleh duduk tepi tasik tengok bot nelayan lalu lalang...


Hari pertama ni macam biasa la, rest day...
Yelah, ride naik motor ni tak sama macam naik kereta.... Tak berbumbung dan duduk pun tak berapa selesa...
So memang sampai resort, mandi dan rehat sejam dua pastu pegi makan kat Hatyai....
Perjalanan dari Songkhla ngan Hatyai takdelah jauh sangat so gigihlah pegi makan kat area sana...
Tapi lepas makan tu kan, diorang ni sempat pulak massage... AJ tak massage pun...
Duduk tepi jadi judges je la... Hahaha...


So nak tau ape lagi aktiviti AJ kat sini, nanti AJ cerita ek....

P/s : Arini dah last day ade kat Thailand...
3 hari kat sini macam tak cukup je....




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

4 comments:

  1. Replies
    1. Best sangat kak...
      Orang sampai rasa jiwa sebenarnya kat Thailand dah...
      hahhahhha..

      Delete
  2. pergi thailand mmg wajib pergi massage...tempat paling best rasanya krabi, kalau nak relax...kalau nak cuci mata pergi phuket, ada show...kalau chiang mai, saja jalan2 je pun best juga..ila rasa cam nak pergi hatyai pulak lepas ni...sbb nak pergi floating market...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang tak suka massage sangat ila.... Tapi compare ngan Krabi, air kat songkhla ni lagi ok.... Floating market dia best.. Heaven dengan makanan oaky... Hehehheh..

      Delete