Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 30 September 2016

Cara Elak Instagram (IG) Di"hacked"


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi ni AJ tetiba dapat mesej dari Instagram (IG), hantar security code....
Ehhhh???? Nampaknya ada yang cuba hacked IG AJ pagi ni....
Sapa punya keje ni???!
Nasib AJ ada on two-factor authentication....



Sekarang AJ nak bagitau korang cara elak Instagram (IG) di"hacked"
Senang je, pejam mata pun boleh buat....

Step 1
Pegi kat profile instagram korang dan pegi kat setting..
Nampak tak dot 3 kat atas sebelah kanan tu?
Klik situ...



Step 2
Cari two factor authentication



Step 3
On kan notification tu....



Nanti pihak IG akan hantar 6 digit code kat phone korang...
Make sure korang dah update private information macam no telefon siap-siap tau...
Kalau belum pegi kat button edit my profile dan tengok bawah sekali...

 DONE

So lepas ni kalau ada orang try nak login IG korang pakai device lain ke, korang akan dapat notification thru phone....

Selamat mencuba...

P/s : IG tak famous pun orang nak hacked...
Hurmmm...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments: