Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 22 August 2016

Rawatan Muka (facial treatment) dengan BIOPEARL Advanced Skin Care Bio Formula


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Beberapa hari lepas AJ sempat mengunjungi Biopearl di Bangi Gateway untuk sesi rawatan muka (facial treatment) dengan BIOPEARL Advanced Skin Care Bio Formula....
Rawatan muka disini memang best dan khas untuk kaum hawa sahaja tau... Staffnya juga terdiri daripada wanita...
So memang privasi sangat bagi korang yang berhijab....

BioPearl Bangi Gateway
AJ ni selalu busy, jadi nak luangkan masa buat rawatan muka tu jarang sangat...
Bila dapat peluang nak buat facial kat Biopearl, memang rasa seronok gila kot..
Nak pulak kulit AJ memang tengah sunburn hasil berjemur masa Rainforest World Music Festival seminggu sebelumnya....


Okay tak nak berlengah, jom AJ nak cerita rawatan muka yang AJ buat dengan BIOPEARL Advanced Skin Care Bio Formula...
Disebabkan AJ terus dari ofis je, sampai sana terus AJ buat treatment dulu, sebab AJ sampai agak lewat dari jangkaan...
Selalunya sebelum facial treatment korang kene isi form dulu...
Untuk butiran diri dan kondisi kesihatan korang...
Yelah, mana tau kalau korang ada sakit apa-apa atau ada alahan ke kan... =D
Lepas tu barulah kita buat rawatan muka... Untuk sesi kali ni, AJ dirawat oleh Ell...
Lembut je orangnya... =D


Step by Step Rawatan Muka (facial treatment) dengan BIOPEARL Advanced Skin Care Bio Formula


1. Facial Cleansing Oil

Berfungsi untuk menanggalkan mekap dan segala kekotoran yang melekat pada kulit muka...
Ianya diadun dari biji badam dan minyak zaitun bertindak lembut jauh ke dalam kulit yang menghalang dan mengawal pertumbuhan bakteria...

2. Sensitive Cleansing Gel / Sebum Control Cleansing Gel

Sensitive - Dirumus khas untuk kulit sensitif, kering dan matang...
Melarutkan minyak (bahan solekan ringan), menyingkirkan kekotoran dan habuk di permukaan kulit...

Sebum Control - Bertindak untuk membersih sebum dan menanggalkan kekotoran di kuilit wajah...
Sesuai digunakan untuk mereka yang mem[unyai kulit berminyak..

Macam kulit AJ ni memang kering dan agak berminyak di kawasan t-zone so AJ sesuai pakai Sensitive Cleansing Gel..

3. Skin Moisturizing Lotion / Essential Toning Lotion

Skin Moisturizing Lotion - Penyegar yang mengembalkan keseimbangan, kelembapan kulit yang kering dan matang selepas proses pembersihan (AJ guna yang ni!)

Essential Toning Lotion - Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. bertindak membantu mengawal lebihan minyak yang boleh  mengakibatkan pembiakan bakteria..

4. Soft Exfoliating Scrub

Fungsi scrub mestilah semua orang tau kan???
Ianya membantu menanggalkan sel kulit mati dan merangsang prtumbuhan sel kulit baharu... =D

5. Machine Vacubrasion

Okay yang ni rawatan yang special sikit...
Ell kata AJ orang pertama yang rasmikan treatment ni tau... Yeayyy!!! Over excited!
Machine Vacubrasion (proses memvacum wajah) ni berfungsi untuk menjadikan kulit lebih halus dan cerah, memberikan tenaga pada kulit kerana ianya mengandungi serbuk diamond partical, mencerah dan mengurangkan garis halus, menanggalkan sel kulit mati secara halus dan lembut sesuai untuk bahagian mata yang gelap....

Lepas proses Machine Vacubrasion muka AJ dibersihkan sekali lagi...

6. Stimulating Massage Oil

Sejenis minyak khas untuk wajah digunakan untuk mengurut wajah bagi membant melancarkan peredaran darah pada kulit wajah....
Teknik ni kan, buatkan kulit wajah nampak leih segar okay...

7. Gold Mask

Berfungsi untuk menegangkan dan menganjalkan struktur kulit, mencerahkan, membantu mengecilkan liang roma serta membuatkan wajah lebih glowing..
Masa pakai ni kulit rasa sejuk je....

8. Toner, Serum Vita-C, Pelembab, UV protection dan Miracle Beauty Balm


Ini merupakan langh\kah terakhir untuk proses rawatan muka....
Selepas selesai membersihkan wajah dan sebagainya kulit AJ dilapisi dengan toner untuk menyegarkan wajah, serum vita-c bagi mengurangkan garis halus, mencerah menguatkan imuniti kulit dari serangan radikal bebas serta mengurangkan kerengsaan kulit selepas rawatan muka, pelembab bagi melembabkan kulit, uv pretection untuk mengurangkan dan melindungi kulit dari sinar uv dan miracle beauty balm iaitu bb cream yang berfungsi merawat kulit secara tidak langsung..

Miracle Beauty Balm

BB cream yang diadun menggunakann pelbagai ekstrak tumbuh-tumbuhan yang istimewa. Berfungsi merawat kulit secara tidak langsung. Jika digunakan secara berterusan ianya akan membantu mengurangkan garis halus penuaan, menjadikan kulit lebih halus, cerah dan lembab...
Kalau dah pakai Miracle Beauty Balm ni kan korang tak perlu nak pakai foundation lagi...
Lepas tu kan, kalau tak pakai bedak pun takpe... Kulit terus sedia flawless tau....


Lepas selesai semua proses, AJ dihidangkan dengan teh halia yang panas....
Teh halia ni memang bagus untuk buang angin dalam badan...
Minum lepas rawatan muka pulak. memang seronok lah angin dalam badan tu keluar... =D

Nak tengok tak hasil sebelum dan selepas rawatan??

Sebelum - Kulit kering, kusam dan tak bermaya
Selepas - Kulit lebih lembab dan glowing
Okay, kalau korang berminat nak buat rawatan muka (facial treatment) dengan BIOPEARL Advanced Skin Care Bio Formula ni, sekarang tengah ada promosi tau!



Untuk sebarang info lanjut korang boleh kunjungi atau hubungi Biopearl terdekat...

Biofem Beauty Resources

Alamat :
No.29-1-1,
Jalan Setia Prima AU/13A,
Setia Alam.

No. Tel:
018-2168548


Bio Pearl Hq (centre) Bangi

Alamat :
No. 2A & 4A,
Jalan 4/12B, Seksyen 4 Tambahan,
43650 Bandar Baru Bangi Selangor.

No. Tel: 
0122339700/ 0122047711


Bio Pearl Skincare Bangi Gateway

Alamat :
Lot 2-11 & 2-12,
Block A, Persiaran Pekeliling,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor.

No. Tel:
016-337 1566

Bio Pearl Kipmall Bangi Utama Shopping Complex (Warta)

Alamat :
Lot 2-05 Tingkat 2,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

No. Tel :
012-233 7900
012-648 7900

Website:

Facebook:

Instagram:


Bergambar kenangan dengan staff-staff BioPearl Bangi Gateway

P/s: Nanti nak buat lagi rawatan muka kat sini...
Memang best!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. lelaju nak klik web dia tgk cawangan kat mana...

    ReplyDelete
  2. Lama sangat da xmanjakn diri... Seronok dapat buat facial ni

    ReplyDelete