Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 16 June 2016

Photoshoot KBBA9 : Riang Ria Hari Raya!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

4 Jun 2016 yang lepas, AJ sempat join Photoshoot KBBA9, temanya semestinya raya....
Memang Riang Ria Hari Raya sangat suasana masa sesi photoshoot ni berlangsung tau...
Walaupun masa ni AJ baru balik dari Krabi, semangat tau turun juga ke Matic untuk bersama geng #kelabbloggerbenashaari ni okay... =D


First sekali AJ nak ucapkan terima kasih kepada Malaysia Tourism Centre (MATiC) yang terletak di Jalan Ampang sebab sudi mengalu-alukan kedatangan kami hari tu....
Tempat ni memang cantik tau.. Macam ala-ala taman dalam bandar pun ye... =D

Seawal jam 9 pagi semua dah berkumpul kat MATiC untuk sesi pemilihan pakaian dan mekap bagi perempuan...
Masa AJ sampai tu terus pilih baju dan tunggu turn untuk dimekapkan....
AJ sampai lambat sikit masa tu, so terpaksalah menunggu sekejap sebab semua MUA tengah busy mekapkan kawan-kawan yang lain.... (Padan muka kau!) =P

Untuk photoshoot kali ni, AJ dapat sentuhan Kak Rita Rahman tau...
Kalau nak tau kak Rita Rahman bukanlah nama asing dalam dunia solekan ni..
Terasa bertuah pulak dapat dimekapkan oleh Kak Rita....
Dari muka tak bermaya AJ terus berwajah Diva tau...
Tak caya?? Tengok hasilnya kat bawah ni... =D

Cantik kan???

Kalau koramg nak dapatkan khidmat solekan kak Rita Rahman korang boleh dapatkan hubungi beliau melalui medium social kat bawah ni...

Facebook : RitaRahman MUA

Instagram : RitaRahmanMUA

Tel : 0163614177

Selain tu kak Rita juga membawa lebih kurang 18 orang lagi MUA untuk menyolek wajah kami...
kalau takde mereka, memang tak meletop lah memasing hari tu tau... =D

Antara MUA yang hadir :


Untuk pakaian pula, kami ditaja oleh Butik Deea yang terletak di Plaza Masalam, Shah Alam....
Banyak baju yang cantik-cantik masa hari photoshoot ni.. kalau ikutkan hati semua baju AJ nak try okay..
Ada jubah, baju kurung, kebaya dan sebagainya...
AJ pilih baju kurung dari material satin...
Bajunya memang selesa.... Kainnya pun lembut dan ringan....
Dah rasa macam taknak bukak pulak bila dah habis photoshoot... Hahahahahah....


Kalau nak korang nak intai baju-baju yang terdapat kat Butik Deea, boleh jenguk FB dan IG mereka okay...

Facebook : Deea Boutique / Bhaju Deea

Instagram : @deea_boutique

Tak lengkap rasanya kalau berphotoshoot kalau takde photographer nye kan????
Photoshoot kali  ni, ada 2 orang photographer yang bertanggungjawab untuk gambar-gambar cantik kitorang iaitu Lala Husna dan Abang Dino...
tapi AJ hanya dapat hasil bidikan dari Abang Dino je memandangkan masa diorang shoot dengan Lala, AJ masih lagi belum habis mekap.. Heheheheehe....
Jom tengok antara gambar menarik sepanjang photoshoot...
Tak sangka ahli-ahli KBBA ni banyak ade bakat jadi model yang terpendam...


Cantik kan gambar??

Untuk info photographer :

Dino Alham'd
Facebook : Dino Alhamd
Contact : 012-5263 458

Photographer: Lala Husna
Facebook : Lala Husna
Instagram : @lalalandhusna
Contact : 017-2922447
Email : lalahusna.lh@gmail.com

Bila dah penat posing sana sini perut mesti lapar kan???
Kat sini AJ nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Cafe Cerita Kambing untuk tajaan Ayam dan Kambing Beriyani..
Memang sedap wa baq hang.... Makan 1 memang tak cukup... Hahahhahaha...


Nak tau apa lagi yang best kat sini boleh jenguk IG : @CafeCeritaKambing

Oh ya sempena Ramadhan cafe Cerita Kambing menawarkan Buffet Ramadhan tau..
Harga pun berpatutan....


Haaaaa... Begitulah al-kisahnya Photoshoot KBBA9 Riang Ria Hari Raya ni...
macam-maca, gaya, ragam dan karenah ade...
Memang meriah... Insyallah kalau ada lagi mest AJ join lagi tau...

Terima kasih sekali lagi buat para penaja atas kesudian menaja sesi photoshoot kami...
Semoga dimurahkan rezeki dan terus maju jaya....

P/s : Fefeeling model sangat seorang Ayue tau!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment