Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 10 June 2016

Order Seafood Secara Online di Crab Factory Kini Realiti


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Zaman sekarang semua dah kat hujung jari.... Nak beli baju, aksesori ke 1 klik dah sampai depan rumah....
Tapi sekarang ni kan nak order seafood secara online di Crab Factory kini realiti okay....

Actually sebelum puasa aritu AJ nak belanja family AJ makan seafood...
Disebabkan malas nak keluar AJ amik keputusan order secara online je.....
Lagi senang kan... Tak perlu nak tempuh jem dengan orang yang ramai...
Nak pulak masa tu public holiday... Confirm ramai!



Okay cara nak order pulak memang senang.. Semudah ABC, 123 okay....
Baca entri ni sampai habis kalau nak diskaun tau.... =D

Step 1 

Klik Crab Factory selepas tu korang terus ke ruangan Online Delivery...
Kalau tak sure nak mana apa, boleh terjah ruangan menu dulu... =D




Step 2

Bagi new customer korang kene daftar dulu email, pilih tarikh dan masa untuk delivery, masukkan alamat, pilih menu dan checkout....
Masa delivery tu kan, dioarng akan bagi dari earlist time yang korang boleh pilih masa tu.... Means slot yang available la...
AJ difahamkan delivery dalam kawasan yang berradius 12KM daripada lokasi Crab Factory....
Tapi jangan risau, masa korang masukkan alamat tu, sistem mereka akan detect sendiri lokasi korang samada berradius dalam 12KM atau tak....






Kalau korang berada di sekitar bandaraya Kuala Lumpur korang boleh order dekat Brolly, manakala yang berada di Cyberjaya dan Putraya korang boleh pilih untuk order di Crab Hut Asia...

Step 3

Ikut arahan seterusnya, submit order, bayar dan tunggu makanan sampai... Yeayyyy!!!
Pembayaran boleh dibuat melalui Kad kredit, Kad debit ataupun Paypal....

Lepas pada tu korang akan dapat ID number dan email juga untuk order korang tu...
paling best, bile makanan dah on the way pun dapat email jugak tau....

Kalau korang nak lebih diskaun kan AJ nak bagi potongan RM100 kalau korang membuat pembelian RM300 keatas....
Jangan lupa masukkan kod Diskaun di bawah semasa check out tau : 

AYUEJ

Terms & Conditions
a. One time use only at all 3 Online Delivery sites.
b. Valid till 30th June 2016
c. Value can be used towards the food bill only. 
The system however can’t deduct the minimal delivery & processing fees and GST from the voucher.
d. For the 1st 50 users per outlet






Pengalaman AJ sendiri semasa buat order secara online

Alhamdulillah, dari segi pilihan menu dan pembayaran memang takde masalah apa-apa...
Semuanya lancar je.....
AJ pilih waktu penghantaran dalam pukul 4.00PM - 4.30PM..
Selepas AJ check out AJ dapat call dari pihak Crab Factory memberitahu kemungkinan order AJ dijangkakan lambat sikit dalam 4.30PM - 5.00PM memandangkan rider mereka masih diluar....

Tapi AJ surprise sangat bila pukul 4.20PM rider dah terpacak depan pintu walaupun mulanya rider tersalah blok.. Hehehehhe....
Pantas kan??

Sorry abang rider bergerak pulak time tengah snap pic..

Lepas tu diorang pun sangat professional...
Kalau ada masalah penghantaran cepat-cepat mereka akan inform...
So takdelah korang tertunggu-tunggu...

Jom tengok apa yang AJ order hari tu...







Hasilnya???


Habis licin wooooo
Overall AJ bagi 5/5 bintang untuk servis penghantaran Crab Factory untuk perkhidmatan cepat dan pantas ke rumah AJ tu...

So kalau korang teringin nak berbuka puasa dengan hidangan dari Crab Factory cepat-cepat order..
jangan lupa kod diskaun tu okay!

P/s : Rase nak berbuka makan seafood la pulak..... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment