Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 19 April 2016

Blogger Day Bersama Dr. Ruban's Skin & Hair Clinic


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Minggu lepas AJ berkesempatan mengikuti Blogger Day bersama Dr. Ruban bertempat di Dr. Ruban's Skin & Hair Clinic atau Nathan Skin Laser & Hair Transplant Center yang terletak di Menara UOA Bangsar....


Masa Blogger Day ni Dr. Ruban berkongsi mengenai Hair Transplant ataupun teknik menanam rambut bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut....
Masalah ni selalunya kerap terjadi kepada kaum Adam dan juga kaum wanita... Pendek kata ianya boleh berlaku pada semua orang....



Kenapa masalah keguguran rambut ni berlaku?

Masalah ini selalunya disebabkan oleh faktor genetik iaitu Alopecia Areata dan Lupus.
 Ianya juga disebabkan oleh penyakit menyebabkan seperti jangkitan kulat dan yang berkaitan dengan penyakit seperti Anemia, gangguan tiroid seperti Hipertiroidisme / Hypothyroidism, Kimoterapi, selepas kehamilan atau penyakit seperti denggi yang dikenali sebagai Telogen Effluvium dan Sindrom Ovari Polycystic .

Masalah keguguran rambut pada lelaki...

Masalah keguguran rambut pada wanita...

Faktor yang menyebabkan keguguran rambut

Banyak perkara yang boleh buat rambut gugur antaranya faktor genetik, gaya hidup kita seperti pemakanan, merokok, tekanan, kurang bersenam, kurang tidur dan sebagainya.

Bagaimana cara untuk merawat masalah keguguran rambut?

Siapa cakap masalah keguguran rambut tidak boleh dirawat?
Terdapat pelbagai cara untuk merawat permasalahan ni...
Selain pengambilan ubat-ubatan seperti Finasteride, Minoxidil, Diane 25, Biotin dan Zink korang boleh berjumpa pakar untuk menjalankan Hair Transplant....

Kalau nak tau, Dr.Ruban Nathan merupakan pakar yang tidak asing lagi dalam bidang Hair Transplant.
Berpengalaman lebih dari 10 tahun mengendalikan kes keguguran rambut ni....
Segala yang korang nak tau mengenai beliau : klik sini

Proses Hair Transplant

Terdapat 2 jenis hair transplant iaitu Follicular Unit Transplantation (FUT) atau
Follicular Unit Extraction (FUE)....


 Biasanya contoh rambut akan diambil dan diproses selama beberapa jam bergantung kepada jenis hair transplant...
Rambut itu kemudiannya dicantum dan disimpan dalam plat sejuk...
Selepas itu rambut dimasukkan ke bahagian atau kawasan yang ingin ditanam oleh pakar perubatan terlatih...
Proses ini mengambil masa selama beberapa jam, ianya juga akan dilakukan secara berperingkat bergantung kepada jumlah rambut yang ingin ditanam....
 Lagi banyak rambut yang gugur, lagi banyak banyak masa yang diambil untuk hair transplant ni....

Apa kata korang tengok gambar kat bawah ni kalau nak tau lebih lanjut mengenai apa itu Hair Transplant...

video

 



Biasanya apabila menjalani Hair Transplant, ianya mengambil masa selama 6 minggu dan keatas untuk rambut tumbuh secara normal.....
Kos perubatan bergantung kepada jumlah rambut yang ditanam...

Kalau nak tau lagi info mengenai Hair Transplant : drruban.com/hair-transplant-surgery

atau layari :

Website : www.drruban.com
Facebook : Dr.Ruban's Skin & Hair Clinic

atau boleh mengunjungi :

Nathan Skin Laser and Hair Clinic

Level 2, Menara UOA Bangsar, No.5, Jalan Bangsar Utama 1
Kuala Lumpur.

Tel : 03 2284 0557 / 03 2282 2388

  Selain hair transplant, Dr Ruban juga membuat pelbagai rawatan lain seperti :

Acne, Laser CO2 Fractional Resurfacing, Laser Hair Removal, Laser Mole Removal, Laser Removal EVUS of OTA, Laser Tattoo Removal, Melasma, Sunspots, Vitiligo, Botox, Psoriasis
 
Laser CO2 Fractional Resurfacing
Vitiligo
Masa Blogger Day tu jugak AJ berpeluang dirawat oleh Dr Ruban sendiri tau...
AJ ni ada masalah jerawat di bahagian badan...
Dr Ruban sendiri dah tunjukkan sikit cara dia buang jerawat-jerawat tu.....
Tak sakit pun.. Cara dia merawat pun teliti...
Hasil dia memang superb!
 
 
So kalau korang nak cuba rawatan di Dr.Ruban's Skin & Hair Clinic boleh contact klinik untuk consultation...
 
Dr.Ruban's Nathan
P/s : Nanti AJ kene buat appointment dengan Dr.Ruban lagi... =D




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

No comments:

Post a Comment