Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 29 March 2016

Vitamin Blackmores Bio C 1000mg | Supplemen Terbaik AJ!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

AJ memang bukan mankhluk yang rajin nak amalkan pengambilan supplemen....
Serius! Jarang AJ nak amalkan supplemen yang betul-betul dan teratur....
 Entah macam mana AJ boleh tersangkut pulak dengan Blackmores Bio C 1000mg ni....

Memang peneman kemana je... 1 botol kecik mesti ade dalam beg.. =D
Kisahnya macam ni, lebih kurang 2 bulan lepas kan...
Kawan ofis AJ tunjuk gambar kawan dia, katenye kawan dia tu just amalkan Vitamin C ni je...
Tapi dah lame la dia amalkan.. Kulit dia pun memang cantik je jadinya.....
Kalau dah namanya perempuan, mesti terpengaruh kan bile tengok result dia tu...
AJ pun macam biase, terpengaruh jugaklah kan.....

AJ pun terus bukak Guardian E-Store... Kebetulan masa tu memang Vitamin C Blackmores ni tengah ade offer...
Beli 2 botol besar, dapat percuma 1 botol kecik.... Terus hakak sambar....
Masa memula makan, niatnya nak cantik lah! Walaupunnnnn... Krik krik krik.... =P
Tapi lepas dah mula amalkan, dah nampak perubahan kat diri AJ.....
Dulu AJ ni kerap selsema... Kalau bangun tidur atau pagi-pagi je mesti selsema....
Kadang berlarutan sampai sehari selsema tu... Tapi since makan Blackmores Bio C 1000mg, memang AJ dah susah nak dapat selsema.... Seingat AJ takde langsung kot!

Dari segi kulit pulak, tak banyak pun perubahannya...
Nak kata jadi putih melepak tu tidak... Kulit AJ ni memang sawo matang... Memang idoklah putihnya Yop!
Tapi jerawat nakal dah tak datang bertandang! Yeayyyy!!!
Kenapa jerawat nakal? AJ ni hanya naik jerawat pada masa-masa tertentu je especially kalau berpanas....
Balik outdoor je confirm menternak lebih lagi tang dahi....
Lepas tu kalau miss P nak datang pun ade je jerawat degil naik seketul dua....
AJ pulak kadang jenis malas nak cuci mekap! Lagilah kadang tu naik jerawat kan...
Tapi sekarang AJ dah boleh senyum.... Even balik berpanas dari Taman Negara aritu, lepas tu miss P datang jengah pun muka still relax je... Bebas jerawat!

So AJ suggest sapa yang ada masalah jerawat tu boleh cuba amalkan pengambilan Blackmores Bio C 1000mg ni!
Tapi AJ tak pasti macam mana dengan mereka yang ada masalah jerawat kronik la ye...
Kalau baca review pun, memang ramai akui keberkesanan Vitamin C ni untuk masalah jerawat...

Cara makan senang je...
Ambil sebiji setiap hari dengan makanan..... Jangan makan time perut kosong...
AJ selalunya ambil lepas sarapan pagi....
Oh ya, korang telan je vitamin tu tau.... Jangan hisap okay, boleh kene ulser lidah nanti....
"Pengalaman AJ first time cuba, pegi hisap... Amik kau terus lidah ulser... Ade citrus kan Vitamin C ni... Tajam woo... "
Lepas tu banyakkan minum air masak! (To be truth, i don't do this!) Hahahahaha...

So apa tunggu lagi? Baca je ke?
Apa kata korang pulak cuba amalkan... Mana tau serasi....
Sebelum tu nak bagitau... Kalau korang nak beli, rajin-rajinlah survey market okay....
Beli time ade offer memang jimat.... Tahan berbulan-bulan kot....
Kalau takde offer tu cam agak mahal sikitlah....

 P/s : Sajelah nak share... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. ada jugak ambik vitamin c ni.. since pregnant stop jap sebab dose vitamin c ni kuat.. lepas pantang ler baru telan balik.. dah la baru beli 2 botol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni tak sesuai ngan ibu mengandung.....
      Takpe pas bersalin consume balik kalau sesuai..

      Delete
  2. Maaf saya nak tanya yang ni telan ke apa ye

    ReplyDelete