Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 30 January 2015

MH370 | Kemalangan : Semua Mangsa Diisytiharkan Terkorban


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Setelah 10 bulan hilang tanpa khabar berita, semalam MH370 diisytiharkan sebagai satu kemalangan dan semua mangsa yang terlibat diisytiharkan sebagai terkorban...
Sedihnya dengar berita tu...... Macam manalah agaknya perasaan ahli keluarga diorang.....
Kita yang non-related ni pun terasa bila dengar pengumuman tu....
Terkorban tapi takde apa-apa tanda atau jasad dimana-mana.....
Hilang, lenyap macam tu je.....

Doa AJ semoga ahli keluarga MH370 terus tabah dalam menghadapi kenyataan perit ni.....
Hendak dikatakan mati, mayat dan jasadnya tiada....
Hendak dikatakan hidup, tiada juga sebarang petanda....
Semoga akan ade petunjuk yang sahih suatu hari nanti.....


P/s : MH370 takkan luput diingatan...

Sunday, 25 January 2015

Selamat Tinggal Gemul....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Hari ahad yang sedih buat AJ......
Khamis lepas, AJ hantar kucing AJ pegi vet...
Tak tau kenapa tetibe kat bahagian hidung dan pipi dia bengkak....
Lepas tu kucing AJ pun monyok, takmo makan.....


Doc kate, simptom dia tu nampak macam sporo...
Tapi kucing AJ ni indoor.... So memang chances unuk dijangkiti sporo tu tersangatlah kurang....
Bila diagnose, memang kucing AJ bebas dari penyakit tu....
AJ pun tak tau kenapa... Dia macam kene sengat something je nampak.....

Semalam AJ datang jenguk dia kat vet, doc cakap hidung dia dah start berdarah.....
AJ bersihkan hidung dia sebab dia takmo orang lain usik bahagian tu.....
Di pun duk ngiau-ngiau lemah je masa AJ dukung, peluk dia tu......
Doc cakap keadaan dia agak membimbangkan..... =(

Tadi dalam pukul 1 lebih, AJ dapat call dari vet...
Gemul dah takde.... Terus airmata AJ berjurai-jurai jatuh...
Takpelah Gemul, dari terseksa baiklah Gemul pegi.....
Mummy sayang Gemul.... Walaupun jodoh kita ni tak panjang.....
Sekurang-kurangnya seksa Gemul dah habis..... 
Sekejap lagi AJ nak pegi amik Gemul kat vet dan tanam dia.... 
Ya Alllah... Sedihnya perasaan.....

Gambar terakhir Gemul malam tadi....

I know u will left me.... I can feel it last night when the doc said u're in a critical condition...
Goodbye Gemul... U will be missed my naughty boy...

P/s : Selamat tinggal Gemul..... =(

Friday, 16 January 2015

Hi P1 Wimax!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Setelah dikira, ditambah, ditolak dan dibahagi..... Akhirnya AJ memlih P1 Wimax sebagai portable wifi AJ......
Selama ni, AJ pakai mobile data dari maxis dan tunetalk....
Tetiap bulan memang 2 data ni hidup je......
Lepas tu AJ ade 1 lagi nombor tambahan untuk AJ maintain selain maxis dan tunetalk tu.....
Kat rumah memang AJ pakai Unifi je untuk segala gadget yang AJ ade...
Cuma yang on the go tu la yang AJ duk fikir-fikir...

Memula ingat nak amik YES 4G tu... Sebabnya kakak ipar AJ cakap dia pakai internet tu okay jugak....
Tapi dia kate data dia dalam 4GB je sebulan.... Tu pun tak salah AJ RM58 ke RM68 ntah....
Lepas tu last month mase pegi Pikom PC fair, kawan AJ ade tanye jugak...
Orang tu cakap sebulan dalam berapa puluh je dan dapat freee tablet...
Mula macam teruja jugak... Tapi bile cakap mifi modem tu ade warranty setahun je terus tak jadi....

Kitorang pun duk compare antara YES dengan P1....
Dah compare tu AJ pilih P1...


Sebab AJ pilih P1???

1. Peranti dia tu lifetime warranty.... So kalau kate peranti korang tu dah 100 kali rosak, makanya 100 kali la korang boleh tukar secara PERCUMA!

2. Sebulan AJ maintain topup dalam RM160++... (Anggaran kasar)
Yelah maxis data sahaja dalam RM68, tunetalk pun RM68... Itu data sahaja tau....
Itupun untuk 3GB setiap 1...
Kalau untuk call semua ade la topup extra RM 20-RM30 setiap 1 line tu....
AJ ade 3 nombor untuk maintain, yang U-mobile tu pun selalunya miss sokmo topup... :(

3. P1 wimax ni Unlimited data... Diulang UNLIMITED!
Harganya pulak RM109 sebulan.... Jimatlah sikit kan dari asik nak topup je....
Gadjet AJ yang boleh guna wifi ni pulak ade 4... =P
Memang extra jimatlah!

4. Peranti dia pun comel je, mudah nak diusung kehulu kehilir...
Lepas tu tahan lama jugak bateri dia....
AJ try semalam dari start activate pukul 3 petang tu sampailah ke tengah malam, bateri dia still bertahan...
Tu pun siap share lagi wifi tu dengan Mr. JR dan kengkawan lain.....

Ni je la kot...
AJ pun baru pakai sehari je... Tak boleh nak komen panjang lebar....
Pasal coverage pulak, AJ kene try bawak mende alah tu merayap sini sana dulu....
Barulah boleh story morry lagi....
Korang pun jangan tanye AJ soalan extreme sangat! AJ newbie lagi pakai peranti ni.... =D

So say HI to my new friend!
P1 WIMAX..
Be good okay! =D

P/s : Such a wifi freak! Hahahhahaha..
Takde wifi ke internet ke tak boleh hidup gamaknya... =P



Thursday, 15 January 2015

Pemenang New Year Giveaway Eversoft Skinz Yoth Recall by AJ


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Pertama sekali AJ minta maaf lambat keluarkan senarai pemenang ni....
Keadaan kesihatan tidak begitu mengizinkan....
Walau bagaimanapun, AJ dah laksanakan tugasan pemilihan pemenang ni....


Kini, masa yang dinanti-nantikan telah pun tiba....
AJ dengan ini nak mengumumkan 5 orang pemenang bagi "New Year Giveaway Eversoft Skinz Yoth Recall by AJ"
 Sebelum AJ umumkan pemenangnya, AJ nak ucapkan jutaan terima kasih buat rakan-rakan yang turut sama membantu AJ dalam urusan pemilihan pemenang..
Tanpa mereka, susah jugak AJ nak pilih.... =D

Tanpa berlengah AJ dengan lafaz Bismillahirrahmanirahim mengumumkan 5 orang pemenang yang bertuah ini....

1. http://adna2029.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

2. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

3. http://sallyyatiey.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

4. http://miszrockers.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

5. http://khatijahnurain.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

Sekalung tahniah AJ ucapkan buat kalian.....
Pemenang boleh memberikan detail (Nama penuh, alamat, link blog, email dan nombor telefon)
melalui PM di facebook Ayue-Jer Rejaluddin ataupun email kepada ayuejean@gmail.com
sebelum atau pada 20 Januari 2015.
Sekiranya anda gagal berbuat demikian, pemenang lain akan dipilih....

Keputusan adalah muktamad hasil pilihan bersama dengan rakan-rakan lain...
Bagi yang tidak terpilih, jangan berkecil hati dan bersedih okay...
Terima kasih kerana sudi menyokong dan join Giveaway pertama AJ ni...
Insyaallah, ade rezeki AJ akan anjurkan Giveaway lagi.....

P/s : Baru tau memang susah nak pilih....

Wednesday, 14 January 2015

Akhirnya.... Kalah Dengan Demam!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Sejak dari minggu lepas, AJ dah rasa tak sedap badan...
Mungkin penat sangat tambah kurang rehat kot.....
Seawal Januari memang macam-macam yang nak dikejar dan diselesaikan.....
Alhamdulillah... Now banyak yang dah settle....

Ahad lepas AJ dah start srot sret srot sret (selsema)...
Diikuti pulak dengan tekak yang dah start perit....
Tapi AJ cuba jugak bertahan......
Akhirnya.... Semalam AJ kalah jugak dengan demam.... Huhuhuhuh...
AJ pegi jugak ofis... Diorang suruh balik awal pun AJ refuse...
Yelah, dah sampai pun ofis kan....
Walau kebas-kebas badan pun gigihkan jugaklah....

Petang semalam balik keje terus pegi klinik.....
Dah tu, doc bagi la MC hari ni.....
Kalah jugak aku dengan demam....
Takpelah, Alhamdulillah.... Sakit tu kan penghapus dosa-dosa kecil... =D


Sekarang ni, ko hadaplah ubat setimbun tu...
Huhuhuhuhu.....
Part ni yang lemah ni bila sakit...
Makan ubat!!! Tidakkkkkkkkk.......

P/s : Ade  bende lagi kene buat....

Saturday, 10 January 2015

Pengumuman : Giveaway Tamat....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  


Tepat jam 11.59 malam, 10 Januari 2015..
Dengan ini AJ istiharkan New Year Giveaway With Eversoft Skinz Youth Recall by AJ telah tamat.....
Sebarang penyertaan yang dihantar selepas ini tidak akan diterima.... :)

Terima kasih buat rakan-rakan blogger yang sudi meluangkan masa menyertai Giveaway AJ...
Alhamdulillah ada juga sambutan untuk GA pertama anjuran AJ....
Lepas ni, Insyaallah AJ akan anjurkan GA lain lagi....

Peserta boleh menyemak link KAT SINI......
Kalau link korang takde, sila bagitau AJ segera okay....

Now, masa untuk memilih 5 orang pemenang yang bertuah....
Kreatif semuanya....
Stay tuned okay, pemenang akan diumumkan pada 15 JANUARI 2015...

P/s : Dup dap dup dap nak buat keputusan.... =D

New Year Giveaway With Eversoft Skinz Youth Recall by AJ


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Entri melekat sehingga 10 Januari 2015

 Hari ni AJ dengan berbesar hati ingin melancarkan
New Year Giveaway with Eversoft Skinz Youth Recall by AJ
Giveaway pertama kali ini khas untuk para pembaca blog AJ dengan kerjasama dari pihak Eversoft Skinz.

Tahun baru pastinya ramai yang nak tampil serba baru...
Begitu juga dengan kulit kita..
Dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, AJ dengan ini melancarkan giveaway ini...

Syarat-syarat penyertaan :



1. Tepek banner di atas

2. Tulis entri bertajuk "New Year Giveaway with Eversoft Skinz Youth Recall by AJ"
Dalam entri tersebut mestilah dinyatakan mengapa anda harus memenangi rangkaian produk Eversoft Skinz Youth Recall dan juga lengkapkan slogan "Eversoft Skinz menjadi pilihan untuk kekal cantik di Tahun Baru 2015 kerana......."

3. Follow blog www.ayuejean.com, Like Facebook Page Blog Cherita AyueJean dan Facebook Page Skinz dan juga follow instagram @ayuejean.

4. Tinggalkan link entri di ruangan komen. Senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa.

5.  New Year Giveaway with Eversoft Skinz Youth Recall by AJ akan berlangsung dari 26 Disember 2014 sehingga 4 Januari 2015 10 JANUARI 2015 (11.59 malam)
  
Hadiah :

5 (lima) x Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Eversoft Skinz Youth Recall bernilai RM 250 setiap satu.

Pemenang akan dipilih berdasarkan entri dan slogan yang paling menarik dan kreatif.
Pemenang akan diumumkan pada  7 15 Januari 2015

Nota penting : Para pemenang yang terpilih perlulah menuntut hadiah yang dimenangi sebelum atau pada 12 20 Januari 2015. Sekiranya anda gagal berbuat demikian, pemenang lain akan dipilih.

Untuk senarai peserta KLIK SINI....


Harap-harap ramai yang sudi join Giveaway AJ ini..... =D
Terima kasih daun keladi....


Sunday, 4 January 2015

Pengumuman!!!! | New Year Giveaway by AJ Dilanjutkan....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  



Disini AJ ade 1 pengumuman penting buat semua peserta dan mereka yang belum menyertai 

Tarikh tutup untuk GA tersebut dilanjutkan kepada 10 Januari 2015

Bagi mereka yang telah menyertai GA AJ, terima kasih AJ ucapkan...
Bagi yang belum, jangan lepaskan peluang ye, mana tau kalau ade rezeki korang untuk menang....


P/s : Jom JOIN!

Senarai Peserta New Year Giveaway Eversoft Skinz Yoth Recall by AJ


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

First of all, terima kasih kepada mereka yang sudi join Giveaway AJ....
Berikut merupakan senarai peserta yang telah meluangkan masa untuk menyertainya...
Bagi mereka yang masih belum join, sempat lagi kalau nak join....
AJ telah melanjutkan tarikh tutup penyertaan kepada 10 Januari 2015...
Untuk maklumat lanjut boleh KLIK SINI...



SENARAI PESERTA

1. http://www.blogieta.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

2. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

3. http://adna2029.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

4. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

5. http://aliaazlovely.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

6. http://aleiyamustaffa.blogspot.com/2014/12/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

7. http://qileh.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

8. http://nadiaradzif.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

9. http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

10. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

11. http://www.suesopian.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

12. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

13. http://www.dianarashid.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

14. http://cahayanurlight.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

15. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

16. http://murnimohdyusof.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

17. http://suriaamanda.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

18. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

19. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

20. http://sallyyatiey.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

21. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

22. http://syiralokman.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

23. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

24.  http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

25. http://therylisanurulain.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

26. http://heartdeen.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

27. http://cammylia.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

28. http://melangkaugarisan.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

29. http://k-pophitsz.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

30. http://miszrockers.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

31. http://sallyadan.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

32. http://www.zazazehra.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

33. http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

34. http://tintanienaannisa.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

35. http://tengkubutang.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

36. http://blogummiaimy.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html

37. http://khatijahnurain.blogspot.com/2015/01/new-year-giveaway-with-eversoft-skinz.html
 
P/s : Sila semak sekiranya link anda tiada di dalam list...

Friday, 2 January 2015

Takziah Sayang.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA. 

2 Januari 2015,  AJ dikejutkan dengan berita sedih seawal jam 6.20 pagi.....
Mr.JR call dan sampaikan berita pemergian bapanya....
Mata AJ yang baru nak terlelap terus segar....
Automatik, manik-manik jernih mula mengalir... =(

Masa call tu, Mr.JR pesan suruh AJ pegi keje tapi sepanjang perjalanan sampailah ke ofis, AJ dah tak mampu nak tahan....
Terus jumpa boss, minta balik dan terus pegi rumah Mr.JR....
Sampai sana AJ terus cari dia....
AJ tengok raut wajah dia tenang je....
Tapi AJ tau dalam hati tu, dia tengah berperang dengan perasaan.....
AJ sendiri tak mampu tahan airmata saat tengok mendiang yang terbujur kaku tu....

Tengah hari tadi, mendiang dibawa ke Gui Yuan Funeral Parlour di Jalan 229, Section 51A, Petaling Jaya...
Penghormatan terakhir akan dijalankan pada hari Sabtu, jam 8 pagi....
Sorry sayang, i won't be around on Saturday...
Mendiang akan dibawa pulang ke Melaka pada pagi Isnin, untuk disemadikan di Cheng Christian Cementery....


Takziah sayang, be strong...... His in a better place now.... My deepest condolences to you and your family....
Rest in Peace Uncle Gene Albert Gallyot.....

P/s : =(


Thursday, 1 January 2015

Azam Tahun Baru 2015 AJ?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

First of all, AJ sekali lagi nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2015 but semua rakan pembaca, silent readers, stalkers, haters dan semua yang sudi singgah di blog AJ... =D
Hari ni merupakan hari baru, bulan baru dan juga tahun baru....
Semua mesti dah siap sedia setu beberapa azam baru kan?
Haaaaa.... Macam tu jugak AJ.....
Kalau tahun sebelum ni, AJ buat azam yang susah nak jangkau...
Rasenya azam AJ tu nak kawen... Hahahhahahah... Gatai naaaa......

So tahun baru 2015 ini, AJ pasang azam baru....
Rasenya malam tadi dah fikir beberapa ketul azam....



Azam 1
Nak datang awal ke tempat kerja....
Sepanjang hujung tahun lepas, AJ rasanya dah pecah rekod datang lambat...
Entahlah, dah hujung-hujung tahun tetibe kelaut pulak peginya...
So sempena tahun baru ni, nak cipta rekod baru...
Taknak datang lambat dah.... Insyaallah boleh kottt..... =D

Azam 2

Alamakkk..... Tadi ingat, tetibe mase menaip entri ni terlupa pulak....
Haishhhh... Ape ye????
Oh ya.... Dah ingat dah....
AJ nak meningkatkan mutu penulisan dan nak lebih aktif update blog...
Macam sekarang ni kan, AJ buat giveaway pun tak berapa ade orang nak join...
Alahai sedihnya....
Sebelum ni AJ agak susah nak update blog sebab kekangan masa dan AJ punya laptop rosak...
Nak menaip pakai mobile tu macam menguji kesabaran sikit....
Baru ni kat Picom PC Fair AJ ade beli keyboard untuk Ipad, so agak memudahkan sikitlah urusan berblog...
Dannnnn... AJ kene manage masa untuk menulis... =D

Azam 3

Ini paling penting sebenarnya....
AJ nak memperbaiki diri sendiri.... Dari kurang baik, baik kepada yang lebih baik....
Yup, sebagai manusia banyak kekhilafan AJ ni....
Banyak yang perlu AJ perbaiki dalam kehidupan seharian....
Kurang-kurangkan sikit anasir tak kurang baik dalam diri ni.....
Ecehhh.. Macam kan jahat sangat AJ punya cerita ni kan.... =D
Hehehehhehheehhhehe...
Takdelah, nak jadikan diri ni lebih positif.... Tak salahkan??? 

Azam 4

Masih lagiiii... Masih lagi azam yang di"drag" dari dulu bawak ke tahun ini....
AJ nak kawen!
Insyaallah.... Kalau jodohnya tahun ni... Hehehehhehehe...
Tapi hakihatnya target sebenar nak kawen dari tahun lepas dalam 2 tahun ni...
Dah masuk 2015 ni, dah cut setahun la.... =P
Tapi ini semua ketentuan Allah swt...
Kita hanya merancang tapi tuhan yang menentukan.....

So, itu je azam-azam AJ untuk tahun 2015 ni....
Takdelah menyusahkan diri azam AJ tahun ni.....
Ade sesetengah orang, azamnya humakngai....
Tapi tu terpulang kat individu tu sendiri la kan..
Harapnya, tahun ni AJ berjayalah capai azam-azam AJ tu.... Insyaallah...

P/s : Azam korang pulak macam mana?