Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 20 October 2015

Review : Kari Kepala Ikan YKS @ Restoran Kampong Pandan (KKI_yks) Bikin Panas!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Siapa penggemar kari kepala ikan kat sini??
Meh nak bagitau kari kepala ikan yang memang bikin panas kat KL ni....
Kari Kepala Ikan YKS @ Restoran Kampong Pandan (KKI_yks) yang terletak di Jalan Yap Kwan Seng...
Sederet dengan Menara Ambank dan Megan Avenue II.....
Dulu AJ penah terbaca review yang tak berapa best mengenai restoran ni, kali ni AJ sendiri nak cuba...
Kite tengok macam mana pegi dia... =D
Untuk info, Kari Kepala Ikan YKS @ Restoran Kampong Pandan ni telah bertukar kepada management yang baru tau...


 Siapa yang kenal AJ sure tau yang AJ ni tak makan ikan dan hanya boleh telan beberapa jenis ikan je....
AJ cuma makan ikan pari, ikan keli goreng garing & ikan bilis yang juga digoreng garing...
Selain pada tu memang tak boleh diterima dek tekak.....

Sabtu lepas AJ terjah KKI_yks dengan geng #kelabbloggerbenashaari...
Masa tu memang dup dap dup dap jugak.....
Gila tak nervous? First time ever nak try kari kepala ikan kot....
Sampai sana staff KKI_yks tengah prepare hidangan untuk kami....
Kat sini AJ difahamkan ade 3 size kepala ikan yang dihidangkan untuk pelanggan...
Size S, M dan L... Haaaaa... Bukan baju je tau ade size, kari kepala ikan pun ade size dia....
Ikan yang digunakan biasanya ikan merah....
Kami semua dijamu dengan kari kepala ikan bersize L....
Memang besar gila.... Lebih besar dari 2 telapak tangan AJ...
Bile tenung lama-lama seram pulak! Hahahhahaha.....


 Bab rasa pulak AJ memang tak boleh tipu nak cakap tak sedap....
"Kalau orang yang tak makan ikan boleh makan ikan, korang rase sedap ke tidak?"
Table kitorang saje habis licin 2 kepala ikan..... Hahahhaha...
Biasenya kalau korang order kari kepala ikan kat KKI_yks ni, ianya akan dihidangkan dengan nasi, ayam goreng dan timun je... Kuah kari dia pun lain dari kuah kari untuk nasi kandar sebab menurut pengurus restoran En. Hamid akak Papa Black, mereka nak mengekalkan rasa dan kualiti kari kepala ikan yang dihidangkan...
Kalau banyak sangat dish yang dihidangkan bersama, nanti kurang umphhh lah kari kepala ikan tu....


Harga untuk sepinggan kari kepala ikan pun berpatutan....

Size S :
RM65
Size M :
RM80
Size L :
RM90

Pengurus restoran Papa Black bersama Abang Lutfy...

Muka tak sabar nak makan...
Nyum nyum....

Selain kari kepala ikan, Restoran Kampong Pandan ade jugak stall-stall yang sediakan makanan lain....
Ade satay, char kuew tiaw, ayam goreng spicy dan macam-macam lagi... =D
Kalau korang datang pada malam minggu ade team busking untuk menghiburkan korang dari 9-12 malam...
Sambil makan, sambil dihiburkan... Bestkan.... =D


Haaaaa... lagi 1 kat sini jugak port lepak-lepak geng-geng bikers okay...
Nak join TT dengan diorang bolehlah datang.....
Hehheheheh... Mr JR pun jumpa geng dah datang sini...
Pakej gitu... Dapat makan, dapat kawan eratkan silaturrahim.. =D

Antara kemudahan lain yang terdapat disini adalah surau dan juga 2 buah buah function room....
So kalau nak rase sendiri keenakan Kari Kepala Ikan Terbaik di Restoran Kampong Pandan, ataupun nak tau sebarang info lanjut boleh hubungi :

Alamat :
Kari Kepala Ikan YKS @
Restoran Nasi Kandar Kampong Pandan Sdn Bhd
No. 2 Lorong Yap Kwan Seng,
50450 Kuala Lumpur. 
Waktu Operasi :
24 JAM
Tel :
+603 2161 2525 / +6018 325 2554
(En. Hamid aka Papa Black)
Facebook :
Kari Kepala Ikan YKS
FB fanpage :
karikepalaikan_yks
Instagram :
karikepalaikan_yks

Kat sini jugak AJ nak ucapkan ribuan terima kasih buat Papa Black pengurus Kari Kepala Ikan YKS @ Restoran Kampong Pandan dan En Lutfy atas kesudian menjemput AJ dan rakan-rakan blogger #kelabbloggerbenashaari menjamu selera kat sini....
Alhamdulilah... Semoga terus success!!!

Terliur? Motif gambar kat atas ni memang nak bagi korang terliur pun...
Hehehhehe.....

Last but not least.....

Geng #kelabbloggerbenashaari... Gadis-gadis je semua...
Hehhehehhe...

BIKIN PANAS tak BIKIN PANAS????
Memang BIKIN PANAS!
Terangkat woo kari kepala ikan dia..... =P

P/s : 1 lagi menu ikan yang berjaya masuk list...
Al-maklum AJ budak baru belajar... Hehhehehehe.....




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

5 comments:

  1. Replies
    1. Memang superb dia punya kari kepala ikan....
      Best sangat!

      Delete
  2. Wah seronoknya....tak hajak pun join makan2 ni....Nak gak join geng blogger p makan2....nak suai kenal antara blogger....Salah sorg tu for sure dah kenal...Nama blognya lyssasecret.com....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyssa memang femes...
      Kalau ade peluang dan masa joinlah... Memang best...
      Selain makan dapat berkumpul ramai-ramai kan...
      Bukan senang nak jumpa kan.. =D

      Delete
  3. memang sedap!! terbaik kari kepala ikan nya...

    ReplyDelete