Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 5 October 2015

Rambut Baru! TQ Ridzokumura Salon


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Baru tak baru, seminggu lebih punya cerita jugaklah kan... =P
Kalau korang ade follow AJ kat instagram or facebook, sure dah perasan kaler rambut AJ kan?
Dari blonde as usual kepada purple dan pink....
Thanks to Ridzokumura Salon yang realisasikan kaler rambut AJ... =P
Memang berani mati punya kaler.... Sampaikan kawan-kawan cakap AJ memang GILA!!
Actually AJ nak buat kaler ni dah lama...
Tapi macam tak berapa confident..... It took me a year to think!
Punyalah lama..... Hehehehehe.. =P


Ridzokumura.... AJ kenal melalui instagram....
Agak lama juga AJ follow ig dia... Tengok setiap hasil kerja hairstylish situ...
Not bad sangat... Tip top.....
Tapi AJ tak berani nak pegi.... Sebab salon ni memang artis selalu pegi...
My first impression : MESTI MAHAL kalau nak buat macam yang AJ nak tu!
Yes, AJ akui sometime AJ agak typical minded... Kalau artis selalu pegi, mestilah mahal....
AJ penah tanye 1 salon ni, nak kaler 2 tone ngan bleach lebih kurang 7-8 ratus... Ko gile???
Start pada tu, memang AJ tak berani nak tanye dah... Hehehehhehe...

Past few months AJ beranikan diri call salon Ridzokumura.. Tapi asik penuh je...
Kat sini korang memang kene buat appointment dulu ye.....
No walk in sebab diorang selalu full.... 
Lepas tu last 3 weeks ago AJ call lagi, AJ book hari Sabtu lepas raya haji....
Fuhh.. finally ade tempat....
Pastu bangun tidur Aidiladha lepas, bukak IG tengok diorang ade slot kosong on that day....
AJ terus call dan dapat book pukul 2 petang.... =D
AJ ajak kakak temankan..... Dia pun okay je since kitorang pun takde plan kemana-mana....

Before

Dann.... Hasilnya dapatlah AJ rambut yang diidamkan selama ni.....
5 jam setengah kau duduk kat situ! Hahahhaha....


After

Thanks to staff Ridzokumura untuk servis yang tip top!
Thanks juga sebab buatkan rambut AJ yang meletop ni.... Sampaikan jadi spotlight bile keluar... =P
Diorang ni semua peramah dan tak lokek dengan senyuman...
Kat situ memang AJ guarantee korang akan rasa macam kat rumah....
Salon dia sangat bersih dari ruangan depan sehinggalah ke tandas!......
Lagi 1 kalau korang bertudung, tak perlu risau sebab kat situ ade menyediakan ruang muslimah dan hanya wanita sahaja dibenarkan masuk!
Dan di Ridzokumura, ruang solat yang selesa juga turut disediakan....
Oh ya kalau nak buat manicure or pedicure pun ade tau...

HARGA?? Jangan risau, memang berpatutan dan berbaloi....
Normally sebelum buat apa-apa, mereka akan consult harga dulu..... =D

AJ bagi 5/5 bintang untuk salon ni!

Okay kalau korang rasa nak ke Ridzokumura boleh hubungi :

Ridzokumura Salon
Alamat : Impian Meridian S01-13
Jalan Subang 1, USJ 1
47000, Subang Jaya, Selangor (Belakang Summit USJ)
No Tel : 03-58911402 / 03-80217869
Instagram : Ridzokumura 
Facebook : Ridz-Okumura-Beauty-Salon-And-Boutique-At-Usj-1-03-5891-1402

Lagi dan lagi rambut baru....
Weeeeee!!!


With big boss Ridzokumura Salon... =D
Thanks for the picture!

P/s : AJ jarang suka ke salon bangsa kita...
Tapi bile AJ suka means salon dorang memang bagus.... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. makin cantik laaa rambut kak ayu ... tak payah ikat2 dah lepas ni ...
    biar lepas macam ni .. nampak sehat ...

    btw , dah daftar ke belum jadi anak maleficent ? hahahaha

    ReplyDelete
  2. AJ..cantik & berani..kalau akak, tak kowt..tak berani..haha

    ReplyDelete
  3. yup agree...rambut akak pun before this buat kat sini...harga boleh tahan...masa akak buat tu rebonding ngan kaler...pheww...5 jam kot duk situ..paneh punggung

    ReplyDelete
  4. Dia ni adik pelakon zarina Zainuddin tu kan?/akak pun follow IG dia..nak tengok pesen rambut meletop..heheh

    ReplyDelete
  5. colur cantik tp aku takutttt... hahaha... nak gak la menstylo kan diri kat situ...

    ReplyDelete
  6. cantikkkkk. teringin nak mcm tuuuu.

    ReplyDelete