Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 September 2015

Mencabar IQ Geng KBBA di BreakOut!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Semalam geng Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) menggegarkan BreakOut di Nu Sentral....
Seramai 30 orang ahli KBBA berkumpul kat Nu Sentral seawal jam 9.30 pagi.....
AJ punyalah excited sampai tertinggal purse kat rumah..
Hahahhahaha.....
Nasib dalam poket ade duit nak bayar teksi... Kalau tak naya je.... =P

Breakout?? Apa tu?


Breakout merupakan sebuah outlet yang memiliki beberapa buah bilik bertema yang boleh memuatkan 2-8 orang pemain....
Di dalam bilik ini, para pemain akan diuji minda dengan klu dan petunjuk bagi membolehkan pasukan ke level seterusnya untuk melepaskan diri.....
Setiap seorang pemain diberikan peranan dan keupayaan yang boleh ditukar dengan klu ataupun jawapan sekiranya korang stuck kat mana-mana level...

Antara peranan dan keupayaan yang diberikan kepada setiap pemain :

* Light Bringer
* Oracle
* Scholar
* Time bender
* Lock master
* Healer
* Martyr
* Gemini
* Assassin
* Merchant
Mereka perlu melepasi dan penyelesaikan setiap klu yang diberikan dalam masa 45 minit sahaja....


Sebelum memulakan game, kami dibawa melihat setiap bilik yang ada.....
Setiap 1 bilik tu lain tema dan lain cabarannya.....
Dekat Nu Sentral ade 7 buah bilik kesemuanya....
Setiap 1 bilik tu, kalau tak salah AJ ade 4 stage yang perlu korang pegi... =D 




* Materia Medica
* War For Rembrandt
* Dreadnought
* The Secret Of Hocus
* testament Of Tesla
*Terraform
* Perpetual

Selepas melihat setiap bilik kitorang semua dibahagikan kepada 5 kumpulan....
AJ 1 kumpulan dengan Razi, Helena, Mar, Kak Dila dan Kak SueAida...
Sebelum memulakan permainan kami diberikan sedikit briefing dari pihak Breakout mengenai rules permainan dan task yang perlu diselesaikan oleh setiap kumpulan....

Kumpulan AJ dapat bilik War For Rembrandt.....
Bilik yang direka seperti sebuah gerabak keretapi.....
Kitorang ni kire pemberontaklah.... Hehehhehehe.....


45 minit diberikan untuk setiap kumpulan....
Selama 45 minit tu prossesor otak pun ligat je berfikir.....
Nak selesaikan klu yang disembunyikan di setiap bende yang ada dalam bilik tu.....
Masa kat room pertama tu kitorang guna banyak jugak masa nak selesaikan.....
Aduh susah jugak rupanya.... Hahahhahaha....

Room kedua dan ketiga pulak masa yang kami gunakan agak singkat tapi memerlukan kesabaranlah nak selesaikan task untuk ke stage seterusnya.....

Room keempat pulak kami stuck... Memasing habis idea macam mana nak selesaikan....
Masa pulak makin mencemburui.... Makanya kami minta bantuan...
Hehehhehhhee....
Kitorang pilih untuk gunakan scholar untuk jawapan express.... =P
Tepat 44 minit dan 59 saat kami berjaya breakout dari bilik tersebut.....
Wahhhhhh... Terror jugak ek 1 saat sebelum habis kitorang dapat keluar.....

Dan paling best, kumpulan 1 ialah kumpulan yang pertama keluar dari Breakout room...
Yeayyyyyy!!!!!

Dalam game ni kan, apa yang penting kerjasama dari setiap ahli kumpulan...
Selain tu kecerdasan berfikir juga akan jadi advantage untuk korang lepaskan diri....

Memang syok sangat dapat join geng KBBA di Breakout.....
Nanti AJ nak plan cuba kat room yang lain pulak.... =D

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai Breakout, layari :

Facebook : BreakoutMY
Instagram :  @breakoutmy #BreakOutMY 

Terima kasih kepada pihak Breakout atas kesudian menerima kunjungan ahli KBBA pada kali ni... =D

Habis je game, masing-masing bukan main sakan bergambar.....
Time ni dah tak kisah dah sape cepat dan sapa lambat...
Hehehhehehe...
Nak tengok meriah tak meriah..... Jom layan gambar kat bawah ni.....

 Kumpulan 1

Kalah kanak-kanak ribena...
Itulah KBBA.... Time main, kita main kan....
Time serius kita serius... =D

P/s : Alhamdulillah, AJ seronok duduk dalam komuniti KBBA ni...
Semoga kita semua terus success.... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. http://madey09.blogspot.my/
    kenalkan blog Etuza ya..wah hebat..tahnia semua KBBA meletop

    ReplyDelete
  2. seghonokkkknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  3. Ayu nampak seronok sgt next time nak cubalah....

    ReplyDelete
  4. AJ nak badge tu..hihihi sangat seronok kan..rasa cam budak sekolah pi rombongan dah..sangat enjoy tak pikir pasal orang dewasa rasanya hihih best!!

    ReplyDelete
  5. ramai betul blogger duk hapdet pasal benda ni..hoohoo...kalau ada masa insya-ALLAH JOIN JUGAK!

    ReplyDelete
  6. Team terbaek lah..next time satu team lagi kay

    ReplyDelete