Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 10 September 2015

Mana Datangnya Nama Ayue?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lately ni kan, banyak urusan berblog ni guna nama penuh...
So ramai yang tertanya-tanya mana datangnya nama AYUE?
Nama AJ yang sebenar memang takde sikit pun perkataan Ayue.....
Sesebut pun takde tau... =P

Nama penuh AJ, Norhamidah dan selalunya memang guna untuk urusan rasmi je...
Urusan yang lain-lain tu semua guna nickname.... =D
Bukan nak deny atau malu dengan nama sebenar (Ye nama AJ nama kampung... So what? =P), tapi AJ tak biase kalau dipanggil dengan nama sebenar...
Yelah kan dari AJ lahir, sampailah ke sekolah, tempat keje semua duk panggil AJ ni Ayue...
Kat sekolah pun tak ramai tau nama betul AJ even cikgu pun mention AJ as Ayue....
Kat ofis? Dalam email je la kot korang cari by real name...
Tapi isi kandungannye tetap mula dengan "Hi Ayue"... Hahahhaaha...

Sejarah nama AJ

Mak AJ cakap nama penuh AJ ni jiran yang bagi....
Arwah Cik Hussin namanya.... Mak pun bagi AJ nama tu sebab tak nak hampakan hati orang tua...
Tak baik kan hampakan orang, nak pulak bile orang tu dekat dengan kita kan....
Tapi nama tu tak serasi dengan AJ pulak...
Bila nama tak serasi, menangis je la kejenya kan..... Hehhehehe...
So nenek AJ panggil Ayue, terus AJ tak menangis...
Penyudahnya sampai umur AJ dah 29 tahun ni, orang kenal AJ sebagai Ayue....
 To be truth, AJ sendiri tak biasa bile ade yang mention nama penuh AJ....
Rasa janggal gila dan too formal kot....
Ade sampai 1 tahap, orang panggil nama penuh AJ boleh buat tak tau.... Hahahahahaha.....
Bukan saje taknak pandang or menyombong....
Aku sendiri lupa nama penuh! Hahahhahaha..
Apa pun tak boleh....

Ade jugak yang penah tanya.... "Kenapa tak tukar nama? dan "Kenapa tak guna nama betul?"
Buat apa AJ nak tukar nama?
Maksud nama sebenar AJ tu Yang Terpuji, bukan ade maksud yang tak elok pun..
Cuma untuk dipanggil dengan nama penuh untuk kegiatan seharian tu, memang AJ tak biase la....
So biarlah orang kenal AJ sebagai Ayue je.... Short, simple dan lebih mesra.. =D
 
So inilah kisahnya...
Pasni sape tanye je AJ suruh baca kat blog.... 
Hehehhehhe...

Tetibe nak cite pasal nama penuh kan....
Ramai sangat tanya macam mana boleh jadi Ayue...

P/s : Tak kisahlah nak panggil apa pun...
Asalkan maksudnya baik kan... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

11 comments:

  1. Hai Ayu..yg comel..ha nampakkk..panggil ayu jugak,janggal nak panggil nama sebenar..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan punya badan pun janggal kak...
      Hehehhehe....

      Delete
  2. Mati2 ingatkan nama akak hidayu. Mera ingat dorang kenekan akk name hamidah tu. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahaa....
      Taklah mera memang nama akk.... =P

      Delete
  3. salam AJ,hai Ayu :D
    Salam kenal btw

    ReplyDelete
  4. sape tanya lg pas ni, sila TEPEK entry ni kat dahi dorg.ahahaha

    ReplyDelete
  5. selama ni ingat nama tu ada kaitan dgn rwal name...begitu rupanya kisah nma Ayue kn...dah lama x ke sini..hrp masih ingt kt kita

    ReplyDelete