Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 18 September 2015

Iphone oh Iphone!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sedih nak cite pasal iphone ni sebenarnya... Sadis sungguh cite ni... Huhuhuu..
Last 2 week AJ buat 1 permintaan...
AJ nak iphone 5 Mr.JR..
Entah kenapa tetibe rasa nak pakai iphone pulak....
Nak usung ipad kehulu kehilir besar sangat pulak kan.... =P
Last week henpon tu finally dalam genggaman AJ.... Thanks Mr.JR! Hahahhaha....


Baru beberapa hari henpon dalam tangan AJ, berlaku tragedi sadis yang membuatkan henpon tu rosak....
Waaaaaa... Bab menjahanam barang bagi kat AJ.... Settle!
Al-kisahnya hari Jumaat sebelum ke hari keluarga #KelabBloggerBenAshaari tu, AJ tunggu Helena pick up kat Sunway Putra Mall...
Sementara tunggu Helena sampai, AJ pegi toilet dulu....
Entah macam mana masa AJ step nak keluar toilet tu, AJ tergelincir sebab lantai licin....
Habis terpelanting semua barang AJ.... Termasuklah beg, henpon dan kamera.....
Nasib masa AJ bukak pintu toilet tu takde orang lain kat toilet sebelah-sebelah tu....
Kalau tak malu gile wehhh... Hahahahhaha...
Dan nasib baik juga kepala AJ tak terhantuk kat tembok tandas tu... Kalau tak, another story la pulak kan....

Malam tu, AJ tak notice apa-apa yang pelik lagi kat henpon tu....
Lagipun masa jatuh tu, takde pulak henpon tu cedera parah ke ape....
Ade pun tempered glass dia sopek sikit kat bucu bawah tu....
Esoknya tu AJ perasan ade garis-garis merah appear kat skrin dia...
Tapi still boleh guna lagi....

Masa ni dah keluar garis-garis halus warna merah, tapi tak berapa nampak sangat....

Esoknya pulak skrin tu dah start freeze dan mula bukak apps sendiri even AJ tak buat apa-apa pun....
Lepas tu misteri berterusan, bila iphone start menaip dan call contact AJ kat dalam tu...
Cite dia teruslah AJ off.... Then minta Mr.JR tolong tengokkan.....
Tapi tadi dia cakap skrin tu dah jadi makin teruk...

Patah hati tengok skrin jadi gini.. Huhuhuhhuhu....

Solution dia nak kene tukar skrin....
Waaaaaaaaaa.... Hai lah Iphone....
Why why why??????

Korang rasa kan, tukar skrin Iphone 5 berapa ek?
Nampaknya gaji nanti terpaksalah AJ labur duit dari poket Mr.JR untuk ganti skrin baru...
#Ehhhh... AJ buat jahanam, duit orang lain pulak kene keluar untuk repair... Hahahhaha...
Dahlah ko mintak henpon dia, dah rosak dia jugak kene repair... =P

Punah harapan Iphone AJ.... Ke dia nak suruh beli Iphone 6 ni??
Oh tidakkkkkk..... Takmoooo......

P/s : AJ memang spesis careless sikit... =(


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

4 comments:

  1. huhuhu tak tau harga sebab xpakai ipongg

    ReplyDelete
  2. haiyaaaaa...ganasnya sampai jatuh bagai...okay ke tak jatuh?

    pasal Iphone Sally tak dapat nak tlg sbb mmg xtau

    ReplyDelete
  3. kena pakai casing tahap military grade ni .... hehehe jangan marah

    ReplyDelete