Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 30 September 2015

Movie Review : Pontianak Menangis


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Isnin lepas AJ berpeluang menonton preview filem Pontianak Menangis dengan geng #KelabBloggerBenAshaari.....



Filem Pontianak Menangis sebuah filem bergenre seram komedi merupakan filem terbitan sulong Heart N Soul Sdn Bhd telah diarahkan oleh Saudara Ismail Jejaka fdam yang lebih dikenali sebagai pemuzik penggesek gergaji dimana bakatnya telah dicungkil dari program “BAKAT” terbitan RTM pada tahun 1979.
Filem yang berdurasi 100 minit ini menelan belanja sebanyak RM800,000.00 dan telah menjalani penggambaran selama 35 hari di Batu Kurau, Taiping dan Kuala Terengganu...
Filem ini mula ditayangkan pada 1 Oktober 2015 diseluruh pawagam-pawagam di Malaysia dan Indonesia...

SINOPSIS Pontianak Menangis

Mengisahkan Kampung Selamat yang kerap diganggu oleh pontianak pada waktu malam dan sering berlakunya kecurian harta benda penduduknya...
Disebabkan kejadian itu, penduduk Kampung Selamat yang ketakutan telah berpakat untuk mencari jalan penyelesaian  di atas gangguan yang berlaku pada setiap hari...

Seorang pemuda bergelar Din Kelentong (Soya) telah memberi cadangan untuk memanggil seorang pakar pengusir pontianak yang kononnya dikenali dari Tanah Jawa iaitu Raja Paku.. Din Kelentong cakap, nenek dia yang cakap... =P
Di atas cadangan yang menarik itu, seluruh penduduk Kampung Selamat telah sepakat untuk bersetuju dengan cadangan Din Kelentong walhal Raja Paku tak penah wujud pun....
Disebabkan itu, dia telah berpakat dengan rakan karibnya Mat Yeh (Yassin) untuk menyamar sebagai Raja Paku.
Mat Yeh bersetuju dengan cadangan itu untuk mendapatkan habuan berupa karung bergerak dan penyamaran dipercayai oleh penduduk Kampung Selamat.

Penduduk Kampung Selamat mengharapkan Mat Yeh dapat mengusir pontianak tetapi Mat Yeh pula telah jatuh cinta pada pontianak bernama Azura semasa cubaannya memaku pontianak....
Perasaan Mat Yeh terhadap pontianak akhirnya membongkar segala yang berlaku di Kampung Selamat bukanlah angkara pontianak, tetapi angkara orang lain yang disegani oleh penduduk kampung....
Siapakah dalang yang berbuat onar dalam semua kejadian di Kampung Selamat ini dan mengapakan pontianak ini menangis???

Layan trailer kat bawah ni dulu... =D

Barisan Pelakon

1. Sally (Indonesia)
2. Bella (Indonesia)
3. Sayuti (Indonesia)
4. Soya
5. Yassin Senario
6. Wan Walla
7. Rahim Sepahtu
8. Hamdan Senario
9. Ilya Senario
10. Joey
11. Watie Elite
12. Sathia

Bagi AJ untuk filem sulung, Pontianak Menangis ni okaylah...
Banyak idea dan plot cerita yang cuba digarapkan dalam 1 kisah ni so ade sikit kekeliruan cerita kat situ...
Terdapat unsur seram, kelakar, sedih dan boleh diperbaiki untuk filem-filem yang akan datang....
Mengandungi beberapa mesej kehidupan masyarakat yang bersatu dan bekerjasama dalam membantu menyelesaikan masalah yang telah timbul...
Filem ini juga menggarapkan muzik terapi sebagai latarbelakang diiringi gesekan gergaji oleh Saudara Ismail Jejaka fdam

Kalau korang nak saksikan filem ini, jangan lupa okay 1 Oktober ini tayangannya....

P/s : Pontianak Menangis, AJ pun menangis!
Hahahhahaha..

Monday, 28 September 2015

Abadikan Kenangan Dengan Kaio Studio


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

KAIO STUDIO 1 nama yang tak asing dalam bidang fotografi dan videografi....
Seriously AJ suka gile dengan hasil kerja daripada Kaio.....
Insyaallah kalau ade rezeki, panjang umur dan sampai jodoh tu AJ akan gunakan khidmat Kaio Studio untuk mengabadikan kenangan AJ tu.....

Jom kita berkenalan dengan Kaio..
Siaapa dan bagaimana dia mula mengembangkan karier dia sehingga kini...

Lebih dikenali sebagai Kaio atau Anwar Abdullah dikalangan rakan-rakan, Khairul Anwar Abdullah merupakan lulusan Management & Science University (MSU), Malaysia dalam jurusan hospitaliti dan pelancongan....
Pada tahun 2008, Kaio memulakan karier sebagai pemandu pelancong berlesen dari Kementerian Pelancongan Malaysia dan berpengalaman menguruskan rombongan dari serata pelusuk dunia seperti Iran, Jepun, Vietnam, China, Thailand, Australia, Poland dan Arab...
Kalau nak tau, Kaio penah ke kaca TV dan penah menghiasi majalah dan akhbar sebagai pemandu pelancong muda yang berjaya dan cemerlang......



Pewiiitttt... Masuk media cetak dan elektronik la Kaio....

Pada tahun 2009, Kaio mula berkecimpung sebagai blogger secara suka-suka dan mula aktif pada tahun 2011.... Masa ni AJ pun baru-baru kenal dengan Kaio sebab dia banyak melibatkan diri dengan kerjasama bersama Harian islam, Oh Media!, I luv tour dan Hai Blogger! serta baru-baru ini bersama Kelab Blogger Ben Ashaari...

Pada tahun 2012 pula, Kaio telah terjun dalam bidang photography dan videography kerana minatnya yang mendalam dalam bidang kreatif ni dengan jenama Kaio Studio....
Pada mulanya Kaio mendapat banyak permintaan untuk shoot video dan gambar secara suka-suka seperi muzik video, filem pendek dan cover majlis-majlis perkahwinan....


Muzik Video




Majlis Perkahwinan

 
Modelling Photoshoot... Ehem! Macam kenal model ni... =P

Team Kaio Studio

Kini pada tahun 2015 sayapnya mula dilebarkan ke seluruh Malaysia dan juga ke luar negara seperti Paris dan Cairo, Mesir untuk tugasan videography bersama selebriti dan perekafesyen terkemuka Malaysia seperti Ezuwan Ismail dan Melinda Looi...
1 pencapaian yang sangat besar buat Kaio AJ rasa..... Tahniah Kaio!



Melinda Looi

 
Paris


Cairo
Selain dari negara eropah dan timur tengah, Kaio juga turut melakukan kerja-kerja photography dan videography di negara asia tenggara seperti jurugambar untuk syarikat Felda Global Venture yang ke Chiang Mai untuk lawatan teknikal ke sana dan juga pernah menghasilkan video korporat untuk tokoh perniagaan berjaya Malaysia iaitu Datuk Maznah Hamid yang dikenali sebagai ‘Iron Lady’



Bukan hanya industri fesyen dan korporat, Kaio yang juga meminati industri pelancongan dan berpeluang membuat liputan video dan gambar ketika ketika pelancaran “Discover Thainess 2015” (klik) di Bangkok baru-baru ini bersama Majalah Asia Horizon yang dijemput khas oleh Tourism Authority of Thailand.

Kaio Studio juga telah terlibat dengan acara-acara pertunjukan fesyen, dan persembahan artis-artis tersohor tanah air seperti Dato Siti Nurhaliza.



Jom kite tengok pulak Prncapaian dan hasil kerja Kaio Studio.....

Pencapaian Kaio Studio :


1. Cover Magazine Photoshoot with Anuar Zain in Paris (video by Kaio Studio)

2. Mothers Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza

3. Lumiere Fashion Show, MiTC Melaka


5. Jubah Eisa by Ezuwan Ismail feat. Ungku Ismail Aziz Videoshoot in Cairo, Egypt.

6. Ceres Jewels Bollywood Gala Night


7. Pure Lens by Mawar Rashid.

8. Official videographer for IMBAS by Zawara Fashion Show 2015

9. Islamic Fashion Festival Kembara Nazneen 2012, Perlis.

10. Korporat video ICON OFFSHORE Sdn Bhd

Hasil kerja Kaio Studio :

(Anuar Zain in Paris klik for video)
(Lumiere Fashion Show VIP klik for video)
(Eisa by Ezuwan Ismail ft Ungku Ismail Aziz in Cairo, Egypt klik for video)

Baru-baru ini Anwar Abdullah, pengasas Kaio Studio telah memenangi pertandingan Most Glam Fashion Videographer by Glam Magazine Malaysia dan melayakan Kaio Studio untuk tugasan video-video bersama Majalah Glam seperti behind the scene photoshoot dan lain-lain.

Video TOP 5 Most Glam Fashion Videographer (klik)

Sejajar dengan pencapaian memberangsangkan Kaio tidak lagi boleh bergerak solo selamanya. Kaio telah mula merangka dan menyerap photographer dan videographer sebagai ahli pasukan Kaio Studio.

Melihat kepada kebolehan bakat pelbagai yang dimiliki, pengasas Kaio Studio ini telah menarik minat Saiful Nang Academy of Photography untuk menjemput beliau mencurahkan ilmu videography di dalam kelas yang dianjurkan SNAP.

Selain daripada itu Kaio Studio kini giat melatih perintis-perintis baru photographer dan videographer melalui kelas-kelas yang dianjurkan dengan kerjasama Clora Studio serta rakan videographer Nasrullah Napi baru-baru ini.



 

Untuk info yang lebih lanjut mengenai Kaio Studio :

Website : www.kaiostudio.com
Instagram : www.instagram.com/kaiostudio
Youtube : www.youtube.com/kaiostudiotv
Twitter : www.twitter.com/kaiostudio
Facebook : www.facebook.com/kaiocreativestudio

Kalau nak follow Anwar Abdullah @ Kaio secara personal
Boleh follow  :

Blog :  www.kaio.my
Instagram : www.instagram.com/kaio_my

AJ kagum dengan pencapaian dan hasil kerja Kaio Studio....
Gambar dan video yang dihasilkan sangat kreatif dan tersendiri.....
Banyak jugak gambar AJ yang Kaio penah ambil semasa event.....
Tak sabar nak tunggu sentuhan Kaio Studio masa hari bahagia AJ in future... Insyaallah..... ☺
Kalau korang nak guna khidmat Kaio Studio boleh contact link-link yang AJ dah sertakan kat atas ni....

P/s : Thank you Kaio Studio for the awesome picture sepanjang Family Day #KelabBloggerBenAshaari tempoh hari..... ☺


Friday, 18 September 2015

Iphone oh Iphone!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sedih nak cite pasal iphone ni sebenarnya... Sadis sungguh cite ni... Huhuhuu..
Last 2 week AJ buat 1 permintaan...
AJ nak iphone 5 Mr.JR..
Entah kenapa tetibe rasa nak pakai iphone pulak....
Nak usung ipad kehulu kehilir besar sangat pulak kan.... =P
Last week henpon tu finally dalam genggaman AJ.... Thanks Mr.JR! Hahahhaha....


Baru beberapa hari henpon dalam tangan AJ, berlaku tragedi sadis yang membuatkan henpon tu rosak....
Waaaaaa... Bab menjahanam barang bagi kat AJ.... Settle!
Al-kisahnya hari Jumaat sebelum ke hari keluarga #KelabBloggerBenAshaari tu, AJ tunggu Helena pick up kat Sunway Putra Mall...
Sementara tunggu Helena sampai, AJ pegi toilet dulu....
Entah macam mana masa AJ step nak keluar toilet tu, AJ tergelincir sebab lantai licin....
Habis terpelanting semua barang AJ.... Termasuklah beg, henpon dan kamera.....
Nasib masa AJ bukak pintu toilet tu takde orang lain kat toilet sebelah-sebelah tu....
Kalau tak malu gile wehhh... Hahahahhaha...
Dan nasib baik juga kepala AJ tak terhantuk kat tembok tandas tu... Kalau tak, another story la pulak kan....

Malam tu, AJ tak notice apa-apa yang pelik lagi kat henpon tu....
Lagipun masa jatuh tu, takde pulak henpon tu cedera parah ke ape....
Ade pun tempered glass dia sopek sikit kat bucu bawah tu....
Esoknya tu AJ perasan ade garis-garis merah appear kat skrin dia...
Tapi still boleh guna lagi....

Masa ni dah keluar garis-garis halus warna merah, tapi tak berapa nampak sangat....

Esoknya pulak skrin tu dah start freeze dan mula bukak apps sendiri even AJ tak buat apa-apa pun....
Lepas tu misteri berterusan, bila iphone start menaip dan call contact AJ kat dalam tu...
Cite dia teruslah AJ off.... Then minta Mr.JR tolong tengokkan.....
Tapi tadi dia cakap skrin tu dah jadi makin teruk...

Patah hati tengok skrin jadi gini.. Huhuhuhhuhu....

Solution dia nak kene tukar skrin....
Waaaaaaaaaa.... Hai lah Iphone....
Why why why??????

Korang rasa kan, tukar skrin Iphone 5 berapa ek?
Nampaknya gaji nanti terpaksalah AJ labur duit dari poket Mr.JR untuk ganti skrin baru...
#Ehhhh... AJ buat jahanam, duit orang lain pulak kene keluar untuk repair... Hahahhaha...
Dahlah ko mintak henpon dia, dah rosak dia jugak kene repair... =P

Punah harapan Iphone AJ.... Ke dia nak suruh beli Iphone 6 ni??
Oh tidakkkkkk..... Takmoooo......

P/s : AJ memang spesis careless sikit... =(

Tuesday, 15 September 2015

Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari Meriah!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hujung minggu lepas merupakan Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari dekat resort Hulu Langat...
Meriah! Memang meriah!
Terima kasih kepada penaja utama COSMODERM! I luv Cosmoderm....
Foto dan video rasmi Kaio Studio
 Juga para penaja lain :
#azzuhatraveltours
#AJCDistrict
#BukuPTS
#karyaseni
#teamumieofficial

#QasehSU
#Dkna

Dan juga AJK KBBA untuk event ini iaitu Lan Careno, Sue Izza, Yanty Lee, Najeeb Abdullah dan ramai lagi...


Hari keluarga ni berlangsung dari hari Jumaat (11/09/2015) sampai hari Ahad (13/09/2015)....
Tapi AJ join pada malam Jumaat dan datang balik lepas keje Sabtu tu.... AJ cuma stay kat sana semalam je la... =D

Jumaat tu lepas balik keje terus AJ ke resort dengan Helena untuk dinner, sempat jugaklah AJ join pertandingan karaoke....
Bidan terjun je sebenarnya... Hehehhehhe....
Mengigil jugak atas pentas tu mengalahkan nak bertanding untuk Akademi Fantasia pulak... =P


Day 1

Pagi Sabtu keluarga #KelabBloggerBenAshaari buat aktiviti poco-poco dan flying fox...
Yang ni AJ tak dapat join.... Masih lagi kat ofis time ni...
Tapi bila tengok gambar diorang, membuak-buak nak kembali ke resort! Hehehheheh...
Alhamdulillah masa lunch AJ selamat sampai....
Lepas makan, AJ letak barang dalam bilik dan bersiap untuk aktiviti sukaneka darat dan air... =D

Untuk sukaneka, kami dibahagikan kepada 4 kumpulan mengikut warna t-shirt.....
AJ tergolong dalam Kumpulan MERAH dengan tagline kami JUARA!
Nak tau juara ke tak, baca lagi sampai habis okay... Hahhahahah.....


Terdapat beberapa permainan darat dan air yang diaturkan untuk semua peserta antaranya :

* Terompah Gergasi


* Kepit Bola

 
* Bowling Kelapa


* Pancing Tin
Tengok ade toyol curi tin! Hahahha...

* Tutup Lubang Air


* Wrestling Titi


* Tarik Tali Dalam Air


Riuh habis masa ni... masing-masing nak tunjuk kehandalan....
Macam-macam ragam ade.... Yang terjatuh, yang tergolek, yang terbahak-bahak ketawa sambil menyokong kumpulan sendiri dan provoke kumpulan orang lain pun ade.....
Time ni barulah tau perangai masing-masing macam mana...
Yang mak bapak budak pun sama naik mengalahkan anak-anak.... Hahahhahaha.....

Lepas habis sukaneka, semua abis berkubang dalam sungai....
Pelbagai skill terjun keluar! Hahahaha....

Pada sebelah malam acara malam penutup, penyampaian hadiah dan lucky draw pula diadakan....
AJ tang lucky draw memang tak lucky lah kan....
Tapi AJ menang no 2 untuk pertandingan karaoke!


Wahhhh.. Tak sangka sangat walaupun suara AJ kelaut, boleh menang.... Hehehhehe...
Tahniah buat pemenang lain dan mereka yang bertuah.....

Nak tau kumpulan MERAH juara ke tak???
Jawapannya TIDAK!!!! Kami hanya dapat tempat kedua je.....
Hahahhahaha....

Malam itu juga, mereka yang lahir pada bulan September turut diraikan.....
Selamat Hari Lahir Korang!!!! Semoga panjang umur dan murah rezeki tau... =D
Kemuncak majlis, kami dihiburkan dengan persembahan api....


Day 2

Usai bersarapan, kami berzumba pula......
Enjoy habis keluarga #KelabBloggerBenAshaari berzumba...
Instructor zumba kita pulak memang fun dan comel habis.... Siapa lagi kalau bukan Razi!
Hahhahahha....



Selesai berzumba, kami dibawa Jungle Trekking...
Takdelah jauh mana trekking nya... Dalam 15-20 minit je dah sampai ke kawasan air terjun....
Sampai je dah tak tunggu lama, sambung pulak berendam dalam air terjun tu...
AJ dah macam kanak-kanak riang pulak.....
Hahahhahahah....


Haaa... Amik kau skill terjun flip anak dara bernama AJ!
Yang penting produk Cosmoderm tetap dalam genggaman... =P
Tepat jam 12 tengah hari kami berkemas-kemas dan makan tengah hari....
Alahai.... Tang ni yang tak syok...
Rasa tak puas sangat meluangkan masa dengan keluarga #KelabBloggerBenAshaari ni....
Hilang segala lelah bila ingat telatah masing-masing...
AJ harap next time KBBA akan terus maju dan dapat menjalankan aktiviti macam ni lagi.....

Sekali lagi terima kasih kepada semua Sponsor dan AJK #KelabBloggerBenAshaari yang bertungkus lumus menjayakan Hari Keluarga ini.....

Kalau nak tengok lagi kemeriahan Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari,
Korang boleh tengok semua live update di IG @kelabbloggerbenashaari (Jangan lupa hit button Follow sekali tau!)
Dan boleh ke album FB AJ (klik) juga!
Kredit kepada semua ahli Kelab Blogger Ben Ashaari untuk gambar-gambar korang yang AJ guna dalam entri ni... =D

#kelabbloggerbenashaari 
 "Bukan Sekadar Blogger, We Unite Together."

P/s : Next time buat lama sikit pleaseeee.... =D

Friday, 11 September 2015

Fakta Ke Auta?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Semalam nampak fakta ni kat FB, so AJ nak share dengan korang....
AJ kan anak bongsu....
Yang tergolong dalam kategori si bongsu ni, AJ nak tanya korang..
Ini FAKTA ke AUTA????
Hehehehheheh....


Fakta AJ
 
1. Anak manja - Ye kot.... Tapi takdelah manja sangat... (Ececececehhh!) 
2. Degil - Memang ye sangat!
3. Tak pandai pujuk - Sikit-sikit tu bolehlahhhhh...
4. Cinta - Errrr.... Hahhahah.. Nampak???
5. Hati - #Garang (kawan AJ cakap AJ garang)
5. Arahan - Hahahhahaha.... Memang tak suka diarah tapi takde lah semua sendiri....
7. Pemaaf / caring - Pemaaf tu cam 50-50 depends pada situasi.... Tang tengah hangin tu, memang ye.....
Datang baran aku... SIAP!
8. Mudah bergaul - Tepat! Hahahhaa.... Tengok orang, tengok situasi...
9. Istimewa - Pandai masak?? Yang ni tak tau lah pulak...
AJ jarang masak... Kalau masak pun aku main campak-campak je jadilah lauk... =D

AJ ni ramai yang cakap jenis semua pun boleh masuk...
Orag cakap tau... Bukan AJ cakap!
Hehehehhehe....
Dan ade yang cakap AJ penasihat dan pendengar yang baik..... Iye ke?? Hmmm...

P/s : Korang anak no berapa?

Thursday, 10 September 2015

Mana Datangnya Nama Ayue?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lately ni kan, banyak urusan berblog ni guna nama penuh...
So ramai yang tertanya-tanya mana datangnya nama AYUE?
Nama AJ yang sebenar memang takde sikit pun perkataan Ayue.....
Sesebut pun takde tau... =P

Nama penuh AJ, Norhamidah dan selalunya memang guna untuk urusan rasmi je...
Urusan yang lain-lain tu semua guna nickname.... =D
Bukan nak deny atau malu dengan nama sebenar (Ye nama AJ nama kampung... So what? =P), tapi AJ tak biase kalau dipanggil dengan nama sebenar...
Yelah kan dari AJ lahir, sampailah ke sekolah, tempat keje semua duk panggil AJ ni Ayue...
Kat sekolah pun tak ramai tau nama betul AJ even cikgu pun mention AJ as Ayue....
Kat ofis? Dalam email je la kot korang cari by real name...
Tapi isi kandungannye tetap mula dengan "Hi Ayue"... Hahahhaaha...

Sejarah nama AJ

Mak AJ cakap nama penuh AJ ni jiran yang bagi....
Arwah Cik Hussin namanya.... Mak pun bagi AJ nama tu sebab tak nak hampakan hati orang tua...
Tak baik kan hampakan orang, nak pulak bile orang tu dekat dengan kita kan....
Tapi nama tu tak serasi dengan AJ pulak...
Bila nama tak serasi, menangis je la kejenya kan..... Hehhehehe...
So nenek AJ panggil Ayue, terus AJ tak menangis...
Penyudahnya sampai umur AJ dah 29 tahun ni, orang kenal AJ sebagai Ayue....
 To be truth, AJ sendiri tak biasa bile ade yang mention nama penuh AJ....
Rasa janggal gila dan too formal kot....
Ade sampai 1 tahap, orang panggil nama penuh AJ boleh buat tak tau.... Hahahahahaha.....
Bukan saje taknak pandang or menyombong....
Aku sendiri lupa nama penuh! Hahahhahaha..
Apa pun tak boleh....

Ade jugak yang penah tanya.... "Kenapa tak tukar nama? dan "Kenapa tak guna nama betul?"
Buat apa AJ nak tukar nama?
Maksud nama sebenar AJ tu Yang Terpuji, bukan ade maksud yang tak elok pun..
Cuma untuk dipanggil dengan nama penuh untuk kegiatan seharian tu, memang AJ tak biase la....
So biarlah orang kenal AJ sebagai Ayue je.... Short, simple dan lebih mesra.. =D
 
So inilah kisahnya...
Pasni sape tanye je AJ suruh baca kat blog.... 
Hehehhehhe...

Tetibe nak cite pasal nama penuh kan....
Ramai sangat tanya macam mana boleh jadi Ayue...

P/s : Tak kisahlah nak panggil apa pun...
Asalkan maksudnya baik kan... =D