Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 17 August 2015

Review : Skinsoul SkinShield Travelling Set

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hi korang! Arini AJ nak kenalkan korang dengan 1 lagi produk dari SkinSoul....
Kali ni AJ nak review sikit pasal Skinsoul SkinShield Travelling Set....


SkinSoul SkinShield Travelling Set ni mengandungi 5 item antaranya :

SkinShield Hydra-Purifying Cleanser


Mengandungi vitamin dan mineral dari bahan organik Ashitaba yang terkandung dalam Swiss Glacier Water yang mampu mencuci segala kekotoran pada wajah, sebum yang berlebihan serta pencemaran kulit  disamping melembutkan kulit wajah...

SkinShield Hyrating, Energizing & Pore-refining Lotion


Losyen muka ini bertindak untuk memberikan kesegaran pada kulit dan boleh digunakan pada bila-bila masa walaupun pada muka yang sudah bermekap untuk menghidrasi dan memberikan kulit yang tampak segar bertenaga...

SkinShield Lift & Bright Serum


Bertindak sebagai agen anti penuaan, serum ini diformulasikan dengan molekul kecil anti-penuaan Ashitaba yang boleh meresap jauh ke dalam kulit bagi mengembalikan serta mengekalkan keanjalan kulit...

SkinShield 12 in 1 Suncare Day Cream (SPF 50)


Krim siang SkinShield yang bertekstur halus dan mudah diserap kulit ini bertindak bagi memberikan perlindungan matahari dan boleh dijadikan sebagai asas solekan yang sesuai dengan tona kulit.

Mengandungi 12 manfaat Ashitaba seperti :

1. Menghidrasi dan melindungi kulit
2. Mengurangkan komplikasi
3. Memutih dan mencerahkan kulit
4. Menyamaratakan tona kulit
5. Memperbaiki cela pada kulit
6. Menangani masalah penuaan
7. Melindungi kulit dari sinar UV
8. Memberikan kesihatan semulajadi kulit
9. Melegakan kerengsaan kulit daripada tekanan persekitaran
10. Melawan radikal bebas yang merosakkan kulit
11. Mengembalikan keremajaan kulit
12. Awet muda

SkinShield Night Cream


Krim malam yang diperkaya dengan Ashitaba direka untuk pemulihan semula jadi kulit dengan kepekatan retinol untuk pemulihan kulit berterusan sepanjang malam...

Meh AJ tunjuk step by step menggunakan SkinSoul SkinShield ni....


1. Titiskan 2 atau 3 SkinShield Hydra-Purifying Cleanser, urutkan lembut pada wajah dan bilas bersih...

2. Sapukan SkinShield Hyrating, Energizing & Pore-refining Lotion (toner) dan ratakan dengan menggunakan kapas muka...

3. Oleskan SkinShield Lift & Bright Serum setiap pagi dan petang selepas mencuci muka dan selepas menggunakan toner/lotion...
Note : Jangan gunakan serum ini sekiranya kulit korang berjerawat ye... :)

4 & 5. Oleskan SkinShield 12 in 1 Suncare Day Cream pada waktu pagi dan SkinShield Night Cream pada waktu malam....


 Haaaa.... Nak kulit yang muda remaja?
Senang je kan..... =D

Selain memulihkan masalah kulit korang SkinSoul SkinShield Travelling Set ni mudah dibawa kemana-mana sahaja.....
Lepas ni kalau nak travel, korang tak payah nak fikir pasal masalah nak packing skin care korang...
Bawak je SkinSoul SkinShield Travelling Set ni, settle dah 1 masalah... =D

Berita BAIK! Berita BAIK!!!!!
Nak dapatkan produk ni tak??
Korang boleh gunakan kod ini #SSAYUEJEAN di mana-mana outlet SkinSoul dan boleh mendapatkan SkinSoul SkinShield Travelling Set ni pada harga RM388 sahaja (NP: RM500)

Selain tu korang juga boleh membawa pulang SkinSoul SkinShield Set berharga RM100 dengan pembelian minima RM100 dan keatas dalam 1 resit..
(T&C Applied)
 Best kan? Tak nak cuba ke?
AJ dah cuba... Korang bile lagi??
Macam biasalah kalau korang nak enjoy semua privileges kat atas ni, korang kena tunjuk yang dah FOLLOW blog AJ dan FB SkinSoul okay...


Website : http://www.skinsoul.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/skinsoul
 P/s : #iluvSkinSoul


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. mcm menarik je nih!nanti nak try la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la kak...
      Lembut je rasa pencuci dia semua... =D

      Delete
  2. perghhh.. nama pun dah skinsoul.. nampak macam best je, mm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... Best Muja..
      Tak rugi cuba.. =D

      Delete
  3. Waa..macam best ke skincare ni..lgi2 bile cik AJ yg review..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ review biase2 je...
      Ikut experience... =D
      AJ suka dia bau lembut, pastu kulit pun rasa cam lembut je.... =D

      Delete