Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 7 August 2015

Potong Jugak Akhirnyaaaa.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Dah dekat sebulan sebenarnya AJ berkira-kira nak potong rambut pendek....
Sebabnya AJ cam dah bosan sikit berambut panjang....
Yelah, last AJ potong pendek raya tahun 2011/12 kot....
Lepas pada tu memang tak penah potong dah.....
Dan lagi 1 yang buat AJ tak potong bile ade yang membangkang... Mr.JR lettew... =P

Lepas tu recently ni perasaan ngengade nak potong rambut tu menjadi-jadi pulak....
Beriya la meng"google" fesyen rambut pendek pastu tunjuk kat mereka-mereka yang berkenaan tanye pendapat....
Tapi takmo la yang pendek sangat....
Medium length je la...=D
Tu pun dalam masa duk nak potong tu still fikir lagi + pujuk orang tu bagi AJ potong rambut!
Alasan malas nak manage rambut lah, rambut sebelah bawah tu rosak semua la....
Tapi memang betul pun...
Tabiat mewarna rambut AJ tu selalu buat hujung rambut AJ agak keras....
Tapi bahagian atas selalunya ok je.... =)

Before...

Semalam balik keje, AJ terus pegi salon dekat building ofis ni....
Perasaan masa tu cam nak called-off pun ade....
Dia cam nak potong, taknak potong....
Sampai salon AJ terus cakap nak cuci ngan potong....
Hairstylist tu pulak boleh tanye "Tak sayang ke nak potong pendek?"
Waaaaaa.... AJ cakap dengan dia "Janganlahhh.... Sayang memang sayang... I 50% je ni..." terus dia gelak....
Haku dahlah tengah nervous ngan 50-50 je lagi.... Boleh pulak dia tanye....
Tapi AJ nekad... AJ cakap "Takpelah, potong je... Rambut boleh panjang balik...."
Best kan ayat penyedap hati.....? =P
Sambil dia tengah potong tu, AJ cam jeling-jeling jugak rambut yang dia dah potong....
Hahahahaha.... Nampak-nampak? Konon nekad! =P

Akhirnya....
Ni la hasil menuai rambut.....


Yayyyy... Finallyyyy.....
Nasib hairstylist tu pandai stylekan rambut AJ....
Sebab tu AJ repeat balik gi salon tu...
Sebelum balik tu ade orang cakap dia dating ngan awek baru.... Cheittt....

P/s : Old me with new hairstyle! =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. x pendek lagi ler AJ...
    buat ler macam Nad Zainal..
    baru ler kiut miut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takmooo.....
      Tu pendek sangat...
      Pastu tak minat Nad Zainal.....
      Hahahhaha....

      Delete
  2. Cantik ☺☺

    Masih belum terlewat lagi nak wish Selamat Hari Raya ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak.....
      Mood raya lagi ni, boleh je....
      Hehehehe....
      Selamat Hari Raya kak.... =D

      Delete
  3. comel!!!!
    jemput singgah ayujean, http://bitttravel.blogspot.com/2015/08/contest-for-reader-bitt-2015.html

    ReplyDelete
  4. tak nampak pendek pun laaa...hihihi...yg penting okay! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah sebab medium short cut sally....
      kalau ikut hati nak lagi pendek.
      Tapi encik abg tu tak bagi..
      Hehehhehe...

      Delete
  5. lama xjumpa ayu makin gojes haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lame gile qaseh..
      Last jumpe nov kot...
      Taklah.. Biase2 je...
      Hehehhehe.. Thanks! =D

      Delete
  6. cantik design rambut baru aj ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehehe..
      Aj suruh dia potong pendek sikit je kak...
      Thank you.. =D

      Delete