Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 31 May 2015

Review : Sephora Waterproof Eye Makeup Remover "the makeup eraser"


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Bermekap dah jadi 1 kemestian untuk AJ dan sure wanita kat luar sana pun sama kan.....?
Tapi part yang paling malas mesti bile nak cuci mekap.....
Kadang tu sampai tidur dengan muka yang masih bermekap mampan.... Big NO! Tak elok untuk kulit....
Hurmmm... Selalunya tu la yang jadi... T_T
Lebih lagi bila dah balik lewat malam dengan badan yang letih.... [Yup that's me! Si pemalas cuci mekap kalau dah letih sangat....] <(ˍ ˍ*)>

Arini AJ nak review 1 produk yang AJ biase gunakan bagi menanggalkan sisa mekap pada wajah.....
Sephora Waterproof Eye Makeup Remover "the makeup eraser"!


Ianya tak spesifik hanya untuk mekap pada bahagian mata, tapi boleh digunakan untuk seluruh wajah....
Mudah dan senang...

First, ambil beberapa helai kapas muka....
Goncang dan titik beberapa titis cecair Sephora Waterproof Eye Makeup Remover "the makeup eraser" pada kapas dan oleskan secara lembut pada wajah....


Selalunya AJ akan mulakan dari bahagian mata sebab normally situlah paling banyak kita guna mekap... Eyeshadow, eyeliner, mascara etc...
Kemudian barulah AJ bersihkan bahagian bibir, kulit wajah dan leher.....


Make sure korang guna kedua-dua side kapas muka okay... Setiap side tu, lap wajah kite sekali dua je dan tukar kapas bile dah terlalu banyak kesan mekap....


Hasilnya....
Tada!!!! Kulit bebas dari segala sisa mekap...
Kemudian korang boleh berehat tanpa perlu risau apa-apa especially JERAWAT!!!... *^▁^*


Seeloknya lepas pakai "makeup remover", cucilah muka tu ye.... Barulah kulit kite betul-betul bebas dari sisa mekap...
Nak tau pencuci muka apa yang AJ pakai sekarang???
Stay tuned.... Nanti AJ akan review.....

Okaylah... Till we meet again....
Thanks for reading...

P/s : Beauty without pain! (*^﹏^*)


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

11 comments:

  1. memang tengah cari removal makeup yang mudah dan tak berminyak

    ReplyDelete
  2. wahh....best review ni..lepasni boleh try Gentle Make make Up remover pulak ye...hihi

    Jemput baca review sue pulak:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanggalkan-sel-kulit-mati-white-head.html

    ReplyDelete
  3. wah bagus lah..sy pun jenis malas tanggal makeup..balik letih je terus tidur..hihi price sebotol berapa?

    ReplyDelete