Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 16 May 2015

Cantik Itu Menyakitkan dan Menyeksakan!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sementara tunggu mate nak lelap ni, AJ duk scroll fb kejap la....
Pastu ternampak 1 video ni.. Baca komen, "Ohhh... Pasal pembedahan kecantikan...."
Oh ye dah memang jadi kebiasaan sebelum play pape video kat fb tu, AJ baca komen dulu... Taknak lah buang masa tengok video ntah hape-hape kan....

Diorang komen kate video tu ngeri la jugak...
Tapi sebab nak tau sangat, okaylah AJ play je....
Memula dia tunjuk pembedahan nak buat implan payudara....
Rupanya nak masukkan implan tu macam menyeksa jugak.... Doc akan belah sikit bawah payudara tu, lepas tu masukkan tangan untuk bagi ruang kat implan.... Cer bayangkan cam Mr.Bean nak buang isi dalam ayam belanda tu....
Pastu dia amik cangkuk, tarik kulit tu then tolak implan masuk bawah lapisan kulit....
AJ tengok pun dah rase sakit!

Pembedahan kedua pulak dia buang sikit kulit bawah mate kite tu..... (Lupa name operation tu)
Proses tu untuk buat mate nampak besar...
Auchhh.... Sanggup pulak buang kulit bawah mate tu nak bagi mate ala-ala Barbie Doll kan....
Sedangkan gonyoh mate pun dah rase cam nak melecet mate tu, inikan pulak buang kulit bawah mate....

Orang selalu kate " Beauty is Pain "
Tapi kalau nak cantik semata sampai sanggup menyeksakan diri buat pembedahan implan payudara, buang kulit mate segala... I don't think its so called beauty!
Kalau macam tu biarlah tak cantik!
Buatnya la implan tu pecah ke, bawah mate tu kene infection ke.... Haishhhh....
Rasa cantik nye kejap je... Nak tanggung derita tu.... Fuhhhhhh!

So moral of the story, cantikkan la diri dengan bende yang munasabah sikit....
AJ prefer cantik mekap dari cantik pembedahan ni....
Or cantik dengan masker ni je! Hehehehe....


Tapi make sure ape pun produk korang nak guna tu sesuai dengan condition kulit tau... =D

P/s : Just my opinion...
Lain orang, lain pendapatnya kan....
*P.E.A.C.E*

      

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. tak sanggup sakit untuk kecantikkan...terima apa seadanya..banyak cara lain untuk jadi cantik kan AJ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.....
      Baik pakai petua tok nenek kite dulu, cantik jugak kan..
      Tak payah nak operate2...

      Delete
  2. Salam kenal...singgah sni n terus folow...

    Yela kan...natural beauty kan yg terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal...
      Yup setuju...
      Tak sakit dan seksa....

      Delete
  3. tak sanggup nak melalui nya..buat apa cantik kalau sakit..kan??masa depan benda tu bukan kekal pun..entah2 memudaratkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak....
      Lepas baru-baru buat cantiklah...
      Dah lama2 kalau kene infection ke, ape ke.... Eiii, naya diri sendiri je...

      Delete