Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 7 April 2015

Mata Over Stressed!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hampir seminggu tak berceloteh....
Puncanya AJ agak sibuk dan juga dah hampir 2 minggu kerap sakit kepala, terutama area mata....
Memula AJ ingatkan migrain....
Tapi dah makan ubat pun still berlarutan....

Semalam AJ pegi check mata segala....
Dan keputusannya takde pape pun yang serius....
Simptom-simptom sakit kepala semua tu jadi sebab mata AJ over stressed...
AJ risau jugak bile kerap sangat sakit kepala ni.....
Tapi bila dah tau okaylah....


So sekarang ni kene banyak rehatkan mata...
Tak boleh tenung PC beriye sangat...
Lepas tu kene kurangkan sikit hadap henpon......
Aiyarkkkk.... henpon ek??? Hurmmmm.....
Brightness henpon dan segala bende yang berkaitan pun kene kurangkan....
Jangan main henpon dalam gelap...
Fuhhhh... Banyaknye pantang larangnye....
Takpelah... Mata nak pakai lama.... Kenelah pantang dan kurang-kurangkan kejap kan....

P/s : Nanti nak selit entri gi event aritu...
Tak sempat buat lagi...... Maaffff... Pagi tadi pulak tetiba jatuh sebab pitam... =(


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

3 comments:

  1. AJ makan lebih sikit, rehat, ambil masa sehari rehat di rumah dan jangan ke mana-mana... akak semalam dah, hari ni awak pulak... hu hu hu...adik oh adik...

    ReplyDelete
  2. huhuhu..ade check tekanan darah or hemoglobin (HB) x? akak pun selalu gak pitam, check2 rupanya HB akak low..so, akak mmg kena amik supplement utk maintain kan HB akak..take care AJ..jgn stressed sgt k

    ReplyDelete
  3. mujur tak de apa2..banyak kan rehat la..tengok pokok depan rumah je..heheh

    ReplyDelete