Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 20 March 2015

Little Rara Thai Noodle House, Jalan Kia Peng

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sape suka makan Thai Noodle kat sini?? Angkat tangan!!!
Okay dalam ramai-ramai yang membaca ni (ramai ke), mesti ade yang suka kan???


Okay meh sini AJ nak bagitau pasal 1 stall thai noodle ni.........
Name stall tu Little Rara Thai Noodle House.....
Lokasinya agak tersorok sikit di Jalan Kia Peng....
Landmark dia senang je... Berdekatan Pavillion je.....
Kalau dari Pavillion, jalan kaki pun boleh.....
Stall Little Rara ni terletak di antara Restoran Hakka dan Menara HLA....
Dekat kelab Orange lama.... Sekarang dah jadi Pixie Mansion.....
Tau? Kalau tak tau waze je, mesti jumpa.... =D

Apa yang bestnya kat Little Rara ni???
Semestinya Thai Boat Noodle!
Kat sini korang boleh pilih nak noodle yang berkuah ataupun dry.....
Lepas tu mi dia pun boleh pilih sama ada mi thai, maggi dsbnya.....
Portion dia besar.... Tak macam kat restoran boat noodle yang femes tu.....
Tapi AJ mampu makan 2 mangkuk.....
Rase dia pedas mengancam! Walaupun pedas tetap jua ku telan sampai kebas-kebas mulut....
Pekena pulak dengan kombinasi Teh Ais Thai.... Lagi bertambah sedap dia....



Thai Noodle Berkuah dan "Dry"

Lepas tu, kat sini korang kene try Beef Grill dia....
Cecah pulak dengan sos yang pedas-pedas masam.... Pergghh meleleh ayaq lioq! Hehehehehe.....
Kalau ade yang kurang gemar thai noodle, korang boleh cuba makanan bergoreng jugak....
Tapi yang goreng-goreng sampai 10.30 malam je....

Beef Grill

Minuman pulak macam biase la dan beberapa jenis minuman botol thai....
Ehemmmm... Non alcoholic okay....
Kat sini makanan yang dihidangkan dijamin halal.... =D


Sebarang info korang boleh rujuk FB Little Rara Thai Noodle House

Bukti sedap! Tapi muka cam nak nangis pasal pedas ya amat..... =P

P/s : Support bisnes kengkawan.... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

3 comments:

  1. yang suka makan maknaan pedas memang kena singgah ni..

    ReplyDelete
  2. eh...nampak sedap sangat neh..huuhu...nak cuba la nanti... :)

    ReplyDelete