Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 16 March 2015

Cinderella : Best Sangat!

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Cinderella, semua orang mesti familiar dengan fairytale seorang gadis bernama Ella yang mulanya hidup bahagia bersama keluarga.....
Selepas kematian ibu dan bapanya berkahwin lain, hidup Ella mulai berubah....
Dia diperhambakan oeh ibu dan 2 orang kakak tirinya lebih lagi lepas kematian bapanya tak lama selepas berkahwin...
 Dia digelar Cinderella oleh ibu dan kakak tirinya sebagai 1 penghinaan...
Bertemu Putera Raja didalam hutan yang memperkenalkan diri sebagai pemburu bernama En Kit dan jatuh cinta, hadir ke majlis tari menari dengan kenderaan dan pakaian serba indah dengan bantuan Fairy Godmother....
Melarikan diri tepat jam 12 tengah malam dan tertinggal sebelah kasut kaca....
Putera Raja berjaya menjejaki Cinderella melalui kasut kacanya.....
Dan akhirnya mereka hidup aman damai dan bahagia.....


Walaupun plot cerita Cinderella semua orang dah tau dan dah boleh jangka, korang kene jugak tengok Filem Cinderella ni....
Pelbagai emosi digarapkan dalam cerita antaranya sebak, sedih, kelakar, mendebarkan dan mengagumkan....
AJ paling suka part yang Cinderella jumpa Fairy Godmother dia tu....
Terpegun sangat mase dia tukarkan labu, tikus,angsa dan cicak jadi kereta kuda, pengiring dan pemandu....
Paling best time dia tukarkan dress Cinderella dan kasut kaca.....
Ya ampunnnnn..... Cantik sangat dress tu....
Sampaikan AJ cakap kat Mr.JR "kawen nanti dress i mesti macam tu..."
Lagi 1, dress masa perkahwinan Putera Raja dan Cinderella..... Cantik!

The super duper awesome dress!!!

AJ memang teruja sangat dapat tengok Cinderella.....
AJ bagi 10 bintang untuk filem ni....
Special thanks to Mr.JR sebab sudi temankan jiwa kanak-kanak AJ ni.....
Tak pasal kene layan cerita Fairytale....
Korang kene tengok! Rugi sangat tak tengok....

I'm 29 years old and insisting to watch Cinderella.... Who cares??? Hehehehe.....

"HAVE COURAGE AND BE KIND" - Cinderella

P/s : I wish life could be the same as Fairytale...
"Happily ever after" (*^﹏^*)




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

13 comments:

  1. bestnya dapat tengok cinderella...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat! Siap duk berangan lagi kak....=P

      Delete
  2. alaa ayue.. ni mak anak 2 pun layan tengok sambil verangan dapat hero hensem gitu.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mata biru lagi kan....
      Hahahahaha....
      Menyempat verangan....

      Delete
  3. ok, bila kak ayue dah cakap best ni, shad pun teruja.. nak tengok gak laa.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shad silalah tengok....
      Superb best.... =D

      Delete
  4. alaaaa...
    MG belum tgk lg
    huhu
    ble ntah nk p tgk cte ni ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ade mase gi la MG....
      Klu tak kene tunggu dvd dia kuar la... =D

      Delete
    2. Nanti ade mase gi la MG....
      Klu tak kene tunggu dvd dia kuar la... =D

      Delete
  5. Sally takde feel nak tgk sbb dok terbayangkan cite Thailand tu lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboih kemain.....
      Gi tengok dulu yang abg mate biru tu....
      Heheheheh.....

      Delete
  6. best nih..anak akak pun tak sabar nak tengok filem nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sure akak yang lebih teruja nya...
      Hehehehhee....

      Delete