Click to Follow...

Wednesday, 4 February 2015

My Braces Journey : Genap Setahun 8 Bulan

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Dah lame AJ tak cerita pasal braces journey AJ kan??
4 Jun 2013 - 4 Februari 2015 dah genap setahun 8 bulan AJ berbraces.....
Alhamdulillah dah banyak perubahan dari hari pertama pakai braces, sampailah ke hari ni.....
Dah macam-maca rase ade, sakit sekejap, ngilu, tak bleh mengunyah, lenguh mulut bile kene pakai elastic band tu.... Hehehehhehe..
Tapi takpe, bak kate ramai orang beauty is PAIN! =P

So kat sini AJ nak share sikit perubahan start pakai braces sampai sekarang....
Ade la beberapa keping pic je...
Takde la nak letak pic setiap bulan kan.... =D


Hari Pertama

 
Selepas sebulan


Setahun 8 bulan

Sekarang ni gigi AJ dah tersusun dah....
Cuma kene pakai powerchain untuk rapatkan gap antara gigi yang kene cabut dulu tu je sebelah kiri dan kanan tu.....
Tapi rasenya lame lagi kot baru AJ bukak....
Installment tak abis lagi wooooo..... Mane nak habis, check up pun main skip-skip kadang tu...
Makanya bayar pun miss la time yang AJ tak datang check up tu.... 
Whahahhahahaha.... =P
So sekarang ni, nak kayuh kasi habis dulu, nanti dah bukak or ade buat pape lagi, AJ story morry lagi yo... =D

P/s : S.M.I.L.E


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. Sha teringin nak pakai sebab Sha jongang tapi tak terdaya la gamaknya dengan harga dia tu :(

    Mesti AJ makin cantik lepas ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia boleh bayar installment......
      Sebab tu sebelum buat kene survey2 klinik dulu....
      Tengok mane yang tawarkan harga ok, lepas tu deposit dia semua...

      Delete
  2. dah baca semua entri psl AJ punya braces journey. AJ mmg berani. dgr kena cabut gigi tuuu.. eerrghhh.. seraammm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhehehe... cabut gigi dengar memang ngeri....
      Time dia nak cabut tu pejam mate la..... Hehehhehehe.....
      AJ boleh cabut, tapi jangan nampak dia punya peralatan je... Kalau nampak terus dup dap2 je.... =P

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah..... Nampak perubahan..

      Delete
  4. wah..dia jadi bersusun cantik gitu ye..macam magik pulak..hehehe

    ReplyDelete
  5. wah wah.. dah gojes susunan gigi dia. :)

    ReplyDelete
  6. kak AJ buat kat Dr.Zarin Eh.. kite nak buat kat situ jugak la.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah... Situ harga dia memang affordable..... =D
      Buatlah husna.... Gi cepat! Nanti susah dapat appointment plak....

      Delete