Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 2 February 2015

Hobi | Membaca...

ASSAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

 

 Aritu AJ duk kemas-kemas bilik, lepas tu time duk susun buku dan novel baru tersedar rupanya banyak lagi yang AJ belum baca....
Kalau tengok timbunan buku kat atas ni dah macam si ulat buku dah AJ ni....
Hahhahahah..
Sebenarnya AJ bukanlah dalam kategori ulat buku, tapi ini salah satu hobi AJ di masa lapang....
AJ suka membaca.. Selain buku ilmiah, AJ gemar baca novel...
Kategori novel yang AJ suka baca kan, yang ade unsur-unsur islamik sikit, romantik, kelakar...
Novel yang AJ baca pun bukanlah novel berbahasa melayu je...
Once in a blue moon AJ beli dan baca jugak novel berbahasa inggeris yang menarik minat AJ.....

Sekarang  ni AJ tengah baca novel pasal Puteri Diana, novel yang ditulis oleh Kate Snell bertajuk | Diana Her Last Love.....
AJ memang peminat Puteri Diana, baru ni AJ cari autobiography mengenai dia masa dekat big bad wolf, tapi tak jumpa pulak yang AJ nak tu.....
Susah pulak nak cari yang tu... Title dia AJ tak ingat, tapi kalau muka depan buku tu AJ ingatlah... Nanti AJ nak cari pulak kat book store lain....

Berbalik pasal hobi membaca, hobi ni betul-betul datang masa AJ zaman sekolah menengah dulu....
Bukan dari lahir je dah minat membaca.. Hehehheheh....
Tapi masa tu dipengaruhi rakan sekelas la...
Dia suka baca novel, lepas tu selalu bagi AJ pinjam......
Dari pinjam buku/novel rakan sekelas, AJ start beli sendiri... Lepas tu tukar-tukar baca dengan kawan lain....
Dari sebuah, dua buah buku, sekarang ni dah jadi macam kedai buku pulak... Sekali AJ pegi kedai buku memang terus sambar 4-5 buah....
Rak buku AJ pun dah penuh... Ini pun sebahagian novel AJ, main campak atas almari je bila dah tak tau nak letak mana.....  Hahahhahaha...

 Sekarang ni AJ stop kejap membeli sampai AJ habis baca semua novel kat dalam gambar atas ni...
Tu semua yang AJ belum baca lagi tau... Huhuhuh.. =P
Dah habis semua tu, baru AJ jejak book store beli buku baru.....

P/s : Boleh buka mini library...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

5 comments:

  1. AJ, tak sangka sangat cerita kita hampir sama. Sikit je beza, minat membaca saya dari kecik lagi. Tapi masa kecik baca majalah Asuh, Majalah Anis, komik Doraemon, komik Kawan, komik Anak-anak Sidek jee.. Tak de maknanya nak baca buku ilmiah. hahaha..Tapi masa sekolah menengah, membaca tu kurang dah. Suka baca buku komsas je. Hahaha. Apa yang sama, bila g boostore/books fair sambar 4, 5 buku terus. Bila dah banyak ni, kena hold dulu beli buku tu. Skang ni saya tengah baca novel Takdir Itu Milik Aku by Siti Rosmizah. Happy reading AJ! :)

    ReplyDelete
  2. mmg selalu mcm tu. sy pun, masa nak beli tu, x hingat dunia. pastu smpai sekrg x habis2 baca lagi. duk bersusun je buku2 tu x bersentuh. hehe.

    ReplyDelete