Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 4 February 2015

Bertimbang Rasalah Sikit...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Fuhhhhh... 1st day masuk keje after long weekend, rasa malas pulak...
Tapi tak boleh nak malas sangat pasal keje banyak.... Huhuhuhuhu...
Ini pun curi masa sikitlah, rehatkan minda sekejap.. =D

Okay, straight to the point..
Tadi AJ pegi lunch macam biase, kebetulan hari ni macam ramai pulak orang kat kedai yang biase AJ makan tu....
Bila dah ramai, makanya meja dan kerusi pun jadi berkurangan la....
Orang yang menunggu giliran pun boleh tahan ramai.....
Dan yang paling tak syok mate memandang bila orang yang dah habis makan, dah habis minum tak reti-reti nak bangun bagi orang yang menunggu giliran tu pulak makan...
Alahai kakak.... Orang lain pun nak makan jugak... Janganlah nak pentingkan diri sangat....
Takkan lunch hour sejam, sejam jugak nak melekat kat kerusi tu sampai tak bagi orang lain duduk?
Serious AJ tak faham dengan orang macam ni...
Tak rasa bersalah atau rasa pelik ke bila ade orang berdiri tunggu awak tu bangun??
Boleh buat muka selamba je bile orang table lain pun dah start pandang-pandang dia.....
Haishhhh... Payah gini kakak....
Esok lusa bile kene kat awak pulak baru tau.....
Nasiblah yang menunggu tu bukan AJ... Kalau tak mesti dah keluar kata azimat bagi dia bangun....
Bahasa sopan yang makan dalam ye.. Bukan AJ carutkan...
Hehehheheheh....


Tolonglah ye, janganlah pentingkan diri....
Dah habis makan, bagi orang lain pulak.... Mereka pun lunch hour 1 jam...Tapi kalau dah setengah jam duk tunggu kita bangun maam mana pulak kan.....
Nak borak ke, ape ke duduklah tempat lain yang lebih bersesuaian ye....

P/s : A.P.T.B


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. Pernah pergi makan kat Wong Solo Ampang.... tempat crowded, yang habis makan boleh pulak borak2 macam takde orang lain nak duduk... selfish seh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak fikir orang lain langsung kan.....
      Bila kene batang hidung sendiri baru dia tau..

      Delete
  2. kalo sy pn angin jgk dgn org mcm ni.kalo kite tgk org berdiri rmi2 gtu rsa serba slh nk lepak lelama, tp dia blh buat rileks..skt ati..kalo sy skt at sgt sy sound je hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... Sound je...
      Bukanlah kita nak berkurang ajar atau malukan dia kan.....
      Tapi kalau tak sound, tak beringat kadang diorang ni...

      Delete
  3. Kan best kalau weekend tu 4 hari. tak payah mengadap memacam kerenah T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang heaven la Hanida...
      Huhuhuhu....

      Delete
  4. Replies
    1. Memang umi.....
      Kita dah la lapar, kejar masa.... Ade yang buat muke selamba je...

      Delete