Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 25 January 2015

Selamat Tinggal Gemul....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Hari ahad yang sedih buat AJ......
Khamis lepas, AJ hantar kucing AJ pegi vet...
Tak tau kenapa tetibe kat bahagian hidung dan pipi dia bengkak....
Lepas tu kucing AJ pun monyok, takmo makan.....


Doc kate, simptom dia tu nampak macam sporo...
Tapi kucing AJ ni indoor.... So memang chances unuk dijangkiti sporo tu tersangatlah kurang....
Bila diagnose, memang kucing AJ bebas dari penyakit tu....
AJ pun tak tau kenapa... Dia macam kene sengat something je nampak.....

Semalam AJ datang jenguk dia kat vet, doc cakap hidung dia dah start berdarah.....
AJ bersihkan hidung dia sebab dia takmo orang lain usik bahagian tu.....
Di pun duk ngiau-ngiau lemah je masa AJ dukung, peluk dia tu......
Doc cakap keadaan dia agak membimbangkan..... =(

Tadi dalam pukul 1 lebih, AJ dapat call dari vet...
Gemul dah takde.... Terus airmata AJ berjurai-jurai jatuh...
Takpelah Gemul, dari terseksa baiklah Gemul pegi.....
Mummy sayang Gemul.... Walaupun jodoh kita ni tak panjang.....
Sekurang-kurangnya seksa Gemul dah habis..... 
Sekejap lagi AJ nak pegi amik Gemul kat vet dan tanam dia.... 
Ya Alllah... Sedihnya perasaan.....

Gambar terakhir Gemul malam tadi....

I know u will left me.... I can feel it last night when the doc said u're in a critical condition...
Goodbye Gemul... U will be missed my naughty boy...

P/s : Selamat tinggal Gemul..... =(


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

14 comments:

  1. InsyaAllah. ada something lebih baik kan tiba. :)

    ReplyDelete
  2. kesian dia.. at least takde lah dia terseksa. huhu..

    ReplyDelete
  3. Macam terasa pulak sedih dia sampai sini jean :( aduhai... pernah kehilangan bulus jugak... kena langgar dengan kete abah sha... depan mata pulak tu.... tragis... :(

    Takpela kan... at least dia tak tersiksa menahan sakit....

    ReplyDelete
  4. kesiannya gemul...ooo...saya faham bagaimana rasanya kehilangan kucing tersayang....

    ReplyDelete
  5. sedihnya..tak pe la..asalkan dia dah tak sakit lagi..

    ReplyDelete
  6. Sedihnye tgk gmbr last. Tp Gemul bahagia sbb dpt tuan cm AJ sepjg hidup die. Baik n caring

    ReplyDelete
  7. sedih baca blogpost ini.. kadang 2 haiwan kesayangan lebih rapat dengan kita daripada manusia juga... pasal kasih mereka ikhlas , bukan macam setengah kawan kita kan.... mereka sentiasa di sisi... my condolences...sorry for your loss

    ReplyDelete
  8. kan...
    we just knew it.
    but sadly...
    harap sangat that is not the reality </3

    ReplyDelete
  9. sabar ye yunk..akak faham perasaan awak bila kehilangan..semoga terus diberi kekuatan..

    ReplyDelete
  10. sy pun prnh hilang/kematian kucing..i feel u :'(

    ReplyDelete