Click to Follow...

Wednesday, 30 April 2014

Restoran Golek-Golek Suasana Kampung, Ilham Rasa Ahadiat Akashah


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Restoran Golek-Golek Suasana Kampung terletak di tempat yang unik di Gombak, Selangor...
Kawasannya agak tersorok dan terletak di Puncak Bukit di tepi lebuhraya....
Laluan masuknya betul-betul bersebelahan MRR2 menghala ke Taman Melati....
Kalau korang tau Sukhumvit Garden kat MRR2 tu, lagi senang korang nak jumpe Golek-Golek ni, sebab simpangnya terletak berseberang jalan tu je.... =D


Restoran Golek-Golek ini dikelilingi dengan rimbun hutan di tanah berkeluasan 0.6 hektar...
Boleh memuatkan lebih kurang 300 orang dalam satu-satu masa.....
Memula korang sampai, korang akan nampak sebuah rumah berusia 100 tahun yang dipindahkan terus dari Melaka sebagai latarbelakang restoran ini...
Selain itu, suasananya yang sememangnya sangat tenang benar-benar membuatkan korang terasa aura kampung dan tradisionalnya..
Senyap, sunyi dan jauh dari keriuhan hiruk-piruk kotaraya...



Dari segi menu, restoran golek-golek mengamalkan konsep pengkhususan...
Mereka lebih menumpukan kepada hidangan ikan bakar yang dihidangkan dengan gabungan tiga jenis sambal iaitu sambal tumis, sambal cili dan sejenis sambal khas bagi menyedapkan rasa...
Untuk menambahkan keenakan ikan bakar tu, korang boleh pilih ikan bakar sambal yang dicampur dengan petai...
Perghhhhhhhh memang mengancam.... Terangkat rase dia....
Ikan bakar tu pun dibakar dengan daun pisang.... Memang sedap!
Selain tu, terdapat menu lain seperti ketam atau udang telur masin, kombinasi sayur kacang bendi dan kacang botol yang digoreng, sayur terung ikan masin dan juga sup ayam ditambah pula dengan seliter jus kedondong asam boi atau tembikai yang segar.....
Harga untuk setiap hidangan juga sangat berpatutan dan berbaloi.... =D

Bagi korang yang ingin merasai sendiri keunikan suasana dan resepi di Restoran Golek-Golek, restoran ini hanya beroperasi pada hujung minggu sahaja...

Alamat :
Lot 2074, Lingkaran Tengah 2, KM 10, Gombak, 68100 Selangor.

Waktu Operasi :
Jumaat, Sabtu dan Ahad (7 petang - 12 tengah malam)

Untuk Tempahan / Pertanyaan 

016-2269140 (Daus)
017-4070007 (Atie)

Jom intai lagi suasana di Golek-Golek


Terasa macam balik Melaka pulak...
Hehehehehhe.....

P/s : Tak rugi mencuba!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 28 April 2014

Selamat Hari Lahir Mak!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ini backdated entri sebenarnya...
Hari lahir Mak AJ jatuh pada hari Jumaat lepas, 25 April 2014...
So malam Jumaat aritu, AJ bawak mak pegi makan-makan je....
Lokasinya Restoran Golek-Golek Suasana Kampung....
Next entry AJ cerita pasal restoran ni pulak....

Tahun ni umur Mak AJ "16" tahun tau.... Tapi korang terbalikkanlah ye...
Hehehheheh...
Alhamdulillah, Allah swt masih mengurniakan kami seorang emak dan masih ade doa nya buat kami.....
Di hari kelahiran Mak ni, Adik doakan emak sentiasa dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dilimpahi dengan kebahagiaan...
Terima kasih untuk segalanya...

Alhamdulillah jugak Mak suke tempat yang kitorang bawak tu walaupun mase nak pegi tu jemnye bukan main.....
Thanks juga buat Abah yang sudi drive kan kami ke sane.... =D

Sekali lagi,

"SELAMAT HARI LAHIR EMAK KE - 61!!!!"


P/s : Love you Mak!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 24 April 2014

Henpon Tertinggal!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini entah ape AJ berangan pagi tadi, tak bawak henpon gi ofis......
Mengong sekejap kat ofis sampai ke petang.....
Sampai bantal bulat AJ kat ofis tu AJ duk hello-hello.....
Sampai ofismate cakap AJ dah naik gile.....
Hahahahahahahahaha......

Selalunya AJ ni spesis henpon melekat kat tangan.....
Dah macam kene gam...
Pagi tadi pulak bolehkan tertinggal.... Dedua nombor pulak tu....
Yang bawak, Ipad je sebab memang ade dalam beg........
Itupun setengah jam lepas sampai ofis baru AJ perasan henpon takde....
Hati risau jugak sebenarnye, sebab AJ tak tau henpon betul tinggal kat rumah ataupun cicir kat memane....
AJ akui, AJ ni spesis careless sikit.... =(

AJ try call, nombor tu masih ON...
So AJ assume je la henpon oat rumah...
Nak minta orang kat rumah checkkan, diorang semua takde....
Parents AJ hantar pakcik dan makcik gi airport untuk tunaikan umrah....
Kakak AJ pun kat tempat keje...
Jadinya, pasrah je la.....

Balik tadi terus check henpon...
Hambek! Beribu mesej whatsapp dan banyak gile call....
Sorry ye kepada semua.....
Kang AJ respon okay.....
Nasib kat ofis FB tak block, boleh jugaklah berinteraksi...
Kalau tak..... Mati katak weh!!!
Hahahhahahhaha......

Apalagi, terus selfie dengan henpon....
Rindu sangatlah kononnye tu....
Hahahahha... =P



P/s : Lain kali jangan pelupa sangat!!!!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 23 April 2014

Bayar Hutang Blogwalking!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Fuhhhh... Dah lame gile AJ tak blogwalking...
Seriously lame......
Hutang blogwalking pun menimbun-nimbum wooooo....
Maaf buat semua yang datang berkunjung dan terima kasih sebab masih sudi membaca serta tinggalkan komen kat blog AJ....

Petang nanti atau malam ni, AJ nak lunaskan sikit hutang blogwalking bermula dari bloglist AJ.....
Lepas tu AJ merayap sikit-sikit ke blog lain......
Hopefully tiada aral melintang, menegak etc lah.....

Gagah perkasa nak gi blogwalking ni....

P/s : Sejak keje kat sini, lagilah jarang dapat update blog....
Tu yang nak blogwalking pun payah tu.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 22 April 2014

Perginya Seorang Abah Kepada Sahabat Baikku


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Saat entri ni ditulis berjurai-jurai airmata AJ bile dapat perkhabaran seorang insan yang AJ gelar Abah merangkap bapa kepada sahabat baik AJ meninggal dunia tadi.....
Ya allah...... Sedih hati AJ ni tak terkata sangat.....
Terbayang segala gurau senda AJ dengan allahyarham.....
AJ ni jarang berjumpe dengan Abah....
Selalu jumpe pun time raye la....
Tapi raya lepas AJ tak dapat pegi sebab kes mate kene infection tu....

AJ dapat tau pun melalui FB.....
Tu pun Mr.JR call bagitau pasal post tu.....
Terus AJ call Fauziah, kawan baik AJ tu.....
Katenye Abah sihat je......
Semalam elok je dah keluar hospital, tup-tup dia dikhabarkan Abah dah takde.....
Dia cakap Abah sakit-sakit kepala, batuk je....
Suara kawan AJ tu tenang je..... Tapi AJ memang tak dapat nak tahan airmata dah....
AJ pun tak dapat cakap lame dengan dia, bateri hp dia abis dan dia dalam perjalanan ke Johor...

Allahyarham Abah akan dikebumikan di Johor....
Tak dapat AJ nak tengok Abah buat kali terakhir.....
Lagilah AJ sedih.....

Al-Fatihah Abah....
Semoga segalanya dipermudahkan dan Abah ditempatkan dikalangan insan beriman......


P/s : Dari jauh ku utuskan doa..... =(



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Malam Pra-Tonton Filem Sniper : Nyawa atau Nyawa


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

filem sniper 2014

Malam tadi berlangsungnya Majlis Pra-tonton Filem terbaru Metrowealth (MIG) dibawah arahan Pierre Andre berjudul
SNIPER : Nyawa atau Nyawa....
Majlis berlangsung di TGV Sunway Piramid pada pukul 8 malam dihadiri oleh pengarah dan pelakon filem tersebut...

Filem ke-91 dari MIG ini memaparkan wajah-wajah baru dalam industri perfileman antaranya Mikail Andre, Fadlan Hazim, Pablo Amirul dan Nina Iskandar..
Turut sama terlibat dalam menjayakan filem ini ialah Adiba Yunus, Nabil Razali dan Delimawati...
Filem Sniper menjalani pengambaran di sekitar Lembah Klang...

Sinopsis Filem Sniper

Ahmad (Mikail Andre) merupakan bekas pegawai tentera yang telah dibuang kerja kerana mempunyai masalah disiplin sendiri.
Rafi (Fadlan Hazim) pula merupakan seorang atlet penembak tepat yang telah diculik untuk satu permainan.
Mereka berdua ditemukan dalam sebuah permainan pembunuhan yang diciptakan oleh seseorang yang tidak dikenali.
Jim (Pablo Amirul) juga terpererangkap di dalam permainan tersebut dan secara tidak langsung telah mengakibatkan permainan itu lebih mencabar kerana tiada seorang pun yang tahu siapa dalang disebalik permainan ini.
Harlina (Nina Iskandar) mengetahui yang tunangnya, Rafi telah diculik untuk permainan itu.
Dia kemudiannya panik dan risau mengenai kejadian itu.
Berbekalkan sniper dan beberapa butir peluru, mereka dikehendaki untuk membunuh antara satu sama lain bagi melepaskan diri masing-masing.
Dalam kemelut tersebut, Harlina pula telah diculik untuk dijadikan tebusan dalam permainan ini.

Siapakah dalang disebalik permainan ini?
Adakah Rafi dan Harlina terselamat?
Dan apakah sebenarnya permainan yang cuba dilakukan?

Ulasan AJ

Filem ini memaparkan aksi yang berlainan dari filem biasa...
Berlatarbelakangkan flat tinggal di Pekeliling dan di dalam hutan menjadikan filem ini nampak lebih mencabar...
Semasa filem ini ditayangkan, penonton akan turut sama berfikir siapakah dalang disebalik permainan yang melibatkan nyawa ini kerana terdapat beberapa babak yang membuatkan sangkaan penonton meleset mengenai identiti si pembunuh.
Setiap kronologi kejadian dipaparkan satu demi satu sehinggalah hampir dipenghujung cerita, identiti si pembunuh akhirnya terbongkar...
Identiti si pembunuh sebenar pastinya akan mengejutkan penonton...
Haaaa... Suspen tak???

Untuk filem ini, AJ bagi 4 bintang dari segi aksi dan 3 bintang untuk jalan cerita kerana ada babak-babak di dalam filem ini kurang jelas pada pemikiran AJ......
Overall tidak rugi menonton filem Sniper ini... =D
Tahniah kepada MIG, Pierre Andre, para pelakon dan mereka yang menjayakan filem ini....

Kalau nak tau siapakah pembunuhnya, jangan lupa menyaksikan filem ini..

Nyawa atau Nyawa, Sniper akan menemui anda di pawagam berhampiran mulai 24 April ini..


Penerbit, Pengarah dan Para Pelakon Filem Sniper


Antara blogger yang turut sama memeriahkan Majlis Pra-tonton Sniper...

P/s : Terima Kasih MIG!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 21 April 2014

DSLR Pertama Nikon D3200!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Semalam secara rasminya AJ menjadi salah seorang pemilik Nikon....
Actually, bidang fotografi ni bukanlah minat AJ sangat...
Kalau takat amik gambar pakai kamera telefon tu memang tau sangatlah....
Ataupun yang lagi pakar camwhoring pakai DSLR orang lain je..
Hahahahhaha....

Tapi entah macam mane, TERbeli pulak....
Mula-mula AJ ingat nak beli telefon.... Tapi telefon AJ pun masih elok lagi..
Lepas tu pulak sayang kat telefon tu...
Yelah itu hadiah sempena ulangtahun kedua perkenalan AJ dengan Mr.JR dulu....
So fikir punya fikir, Nikon D3200 ni jadi pilihan AJ....
Okaylah tu, untuk beginner kan....
Lagipun dengan kamera senanglah sikit nak amik gambar bila ade event ke, nak jenjalan ke kan...
Tiada lagi masalah memori telefon penuh sampai naik hang hp AJ....
Hahahhahahha..... Terbukti dah kegilaan bergambar tu kan.....

Ade sesiapa tak yang dah pakar bab-bab kamera ni???
Mohon tunjuk ajar je....
Buat masa ni pakai auto mode je la....
Tak reti lagi nak godek-godek..
Kang salah godek kang lain pulak jadinya.....

P/s : Arini ade pra-tonton nak dihadiri....=D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Friday, 18 April 2014

Tanda Kasih...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hi blog dan blogger!
Lame AJ tak bersembang kat sini...
Sepanjang 2 minggu lepas AJ tersangatlah sibuk....
Banyak yang perlu diuruskan dan diselesaikan.....
Alhamdulillah.. Semuanya dah settle!

Arini AJ nak cite sikit pasal kekasih-kekasih AJ ni....
Mereka tak lain dan tak bukan, Mak dan Abah AJ....
Ramai yang cakap AJ ni beruntung..... Sangat beruntung!

Yup AJ akui, AJ beruntung.....
Diusia 28 tahun, abah masih lagi menghantar AJ ke tempat keje....
Kadang tu, bukan pegi ofis je....
Pegi mane-mane pun abah hantarkan......
AJ tak penah rase malu ataupun terkongkong bile abah hantar.....
Malahan AJ bangga, tak semua orang masih berpeluang rase tanda kasih abah yang ni kan?

Mak pulak memberikan tanda kasihnya melalui masakan....
Serius, AJ kadang bawak makanan yang mak bekalkan...
Setiap pagi mak masakkan untuk AJ....
Nak pegi keje je, bekal dah siap tersedia...
AJ ni tak makan ikan, bile mak masak lauk ikan je dia mesti masak lauk lain untuk AJ...
Dia taknak anak dia yang ni kelaparan....

Tapi...... Ini bukan tandanya AJ ni anak yang tak pandai atau tak tau berdikari.....
Yelah, pegi memana abah hantar...
Lepas tu, mak pulak masakkan makanan.....
Ini adalah tanda kasih mereka buat anak-anak.......
Alhamdulillah, masih berpeluang merasa tanda kasih....
Ya Allah, kau lindungilah kedua ibubapa ku....


P/s : I love Mak and Abah!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 15 April 2014

Takziah Mat...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Petang Ahad lepas, Ibunda kepada Mat kawan kepada Mr.JR meninggal dunia.....
Maknya disahkan mengidap kanser tahap keempat....
Masa dapat tau berita pemergian mak Mat tu, terus Mr.JR menangis sebak....
Yelah diorang dah kawan lame, sure dah kenal rapat dengan mak Mat.....

Jenazah almarhumah ibunda Mat telah disemadikan pada pukul 10 pagi semalam di Tanah Perkuburan Islam Batu Muda....
Al-fatihah... Semoga almarhumah ditempatkan dikalangan insan beriman.....

Sebulan lepas, mak Mat mengidam nak makan rambutan....
Alhamdulillah, hasil carian kami kawan-kawan Mat dapatlah dia merasa buah rambutan tu...
Bile mengenangkan kisah tu, AJ pun sebak...
Yelah, sampai pukul 3-4 pagi mencari selama beberapa hari tu....
Sampaikan kawan blogger pun AJ minta tolong carikan....
Nak pulak, mak Mat dah berada di tahap terakhir....

Semoga Mat sekeluarga tabah menghadapi dugaanNya....
Jom sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat ibunda Mat dan juga umat Islam yang telah kembali ke rahmatullah......


P/s : Putus sudah doa seorang ibu buat anak-anaknya.....
Kini, masa anak-anak pula doakan kesejahteraan ibunya di alam sana.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Saturday, 12 April 2014

Sabarlah AJ.......


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

(Sambungan kisah INI dan INI..)
Kesabaran yang tinggi memang diperlukan pada minggu ni.......


Pertama, kucing AJ mati 7 ekor dalam masa seminggu.....
6 ekor baby kucing, sekor kucing dewasa...

Kedua, kucing AJ yang masih hidup suspek parvo..... (Nanti AJ buat entri pasal ape itu parvo..)
Dah hantar beberapa ekor yang lemah tu buat rawatan.... Harap mereka akan semakin sihatlah...
Tapi tak boleh nak warded kan sebab takut berjangkit kat kucing lain kat vet tu...

Ketiga, kucing AJ yang sekor tu pulak kene operation sebab baby dalam perut takmo keluar....
Hasil operation, sekor anak dia memang dah mati dalam perut dan sekor masih hidup.... Alhamdulillah...

Keempat, ibu kucing tu pulak tersangatlah lemah after operation dan doc cakap kemungkinan untuk survive 50-50 kalau dia stay weak......

Kelima, malam tadi nak withdraw duit kad ATM AJ kene telan....
Aduhai, macam mane boleh salah nombor pin pulak...
Kad bank tu memang lame dah AJ tak guna....
Tapi bulan 2 aritu ade transaksi yang masuk kat bank tu......
Tu yang nak kuarkan duit dari situ....

Allahuakbar... Rase nak menangis pun ade.....
Bertimpa-timpa ujian datang dalam 1 masa.....
Kalau tak kuat, mau jatuh tersungkur wehhhhh....

Alhamdulillah, AJ dipilih menjadi salah seorang yang diuji....
Ujian menandakan Allah tu sayangkan AJ....
Ujian menjadikan AJ lebih dekat dengan pencipta......
Allah pun takkan uji kita melampaui kemampuan kita kan....

Sekarang ni, AJ masih lagi tenang dan sabar....
Isnin ni AJ nak pegi bank buat kad lain...
Kalau tunggu kad ATM yang ditelan tu, alamatnya memang lambatlah kan....
Nasib baik Isnin lepas AJ ade apply cuti untuk Isnin ni sebab nak pegi dentist...
Nampak gayanya sebelum ke dentist, kenelah ke bank dulu.... =D
Pasal kucing tu, AJ harap semuanya dipermudahkan....
Dan yang sakit-sakit tu, AJ minta semakin sihat la....

P/s : Sabarlah AJ...
Bawak bertenang....
Keep Calm and SMILE! =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 10 April 2014

Runsing!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
Runsing kepala otak ni bile fikir...
Kalau tak fikir pun, tak boleh jugak....


Pagi ni AJ bangun tengok kucing AJ semua dalam keadaan "okay" lah....
Cuma 2 ekor je nampak macam tak berapa okay.....
Si Lilo, dia sakit nak beranak.....
Semalam dia beranak sekor je... Tapi mase beranak tu, anak dia memang dah mati....
AJ rase macam ade sekor lagi nak keluar.....
So petang ni, kalau baby dia tak keluar nak bawak dia pegi vet....
Si Chimba pulak, semalam suhu badan dia panas gila....
Pagi ni AJ rase panasnye dah kurang...
Dia pun perlu dibawa ke vet jugak nampak gayanya....
Yang lain-lain takde tunjuk tanda-tanda sakit teruk...
Cuma Si Chiko dengan Si Comot je tak berapa ade selera makan dia....
Harapnya petang ni diorang dah okaylah......

Susah hati betul AJ dibuatnya.....
Jaga kucing risaunya macam jaga anak....
Huhuuhuhu.....
Ni jasad je kat ofis, hati tinggal kat rumah.....

P/s : Rase macam nak moody je.....
Mood, be nice be kind okay!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 9 April 2014

Allahu..... Diduga Lagi.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Saat ni, sedih hati AJ.....
Semua sebab kucing AJ...
Dari Selasa minggu lepas, sekor demi sekor kucing AJ mati.....
Kalau semalam dia aktif, arini muntah dan cirit, lembik terus mati....
AJ tak tau ape puncanya... Semua jadi cepat sangat....
Macam kene virus pulak....

Memula anak kucing AJ mati, lepas tu keesokkan arinya mati lagi....
Tadi pulak dah berjangkit kat kucing dewasa...
Gemol AJ yang sangat manja tu pulak mati...
Allahu..... Dalam seminggu ni dah 7 ekor mati.....
AJ tak sempat langsung nak buat apa-apa....
Pegi keje okay, balik keje dah takde......

Ya Allah...
Andainya ini dugaan buatku, aku terima....
Aku redha.....

AJ dah mesej veterinar....
Dia cakap takut kene "parvo"....
Rase berhenti jantung dengar perkataan tu...
Parvo memang penyakit yang sangat bahaya dan takde ubatnya....
Harapnya, bukan virus tu la....
Esok by hook or by crook AJ akan bawak kucing-kucing AJ ke vet.....

P/s : Hati, mohon tabah......


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

USD$550,000.00 Makcik KAYO!!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bukak email, sekelip mate je dah kaya-raya......
"Rezeki" katanya....
Memang lotery draw USD$550,000.00..... Kalau convert kepada RM tu....
Fuhhhhh... Tak payah keje dah gamaknya......
Ni bukti yang kata AJ lucky winner tu....
ALHAMDULILLAH......


Tapi sebenarnya kan Alhamdulilah AJ tak mudah terpedaya dengan spam mail macam ni.....
Takpelah ye.... Rezeki yang ade sekarang pun, walaupun tak berapa nak banyak sudah cukup memadai buat AJ......
Kalaulah dihantarnye kepada orang yang rambang mate, tak pasal kene fraud gitu je kan.....

So, moral of the story.....
Nak susah tu senang je....
Tapi nak senang tu memang susah.....
Usaha tangga kejayaan... =D

Kalau kira balik, seminggu berkali-kali dapat spam macam ni wooo.....
millionaire pun kalah gini... =P 

P/s : Kalau betul memang AJ dah jerit kekuat "MAKCIK KAYO!!!!!"



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"