Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 4 November 2014

First Time Pakai Sari, Bollywood Sangat!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Sabtu lepas 1 November 2014, AJ sempat menghadiri majlis tunang ofismate AJ....
Majlis dia kat Aum Siva Muneewarar Temple, Batu Caves....
Ini first time AJ hadiri majlis tunang penganut agama lain....
Sebelum-sebelum ni tengok dalam cerita hindustan je.....

I'm Rani Mukherjee WannaBe! =P

Memang meriah majlis diorang.....
Paling AJ suka pakaian tradisional diorang....
Haaaaa... Pengaruh Bollywood memang kuat kat AJ ni...
Dah kate kaki tengok hindustan kannn.......
Dari malam sebelum tu AJ duk plan nak pakai ape...
Actually, hati ni macam berat nak pakai sari....
AJ dah memang ade sepasang sari dari tahun 2009.... Tapi tak penah pakai lagi sebabnya dulu tak jadi pegi majlis kawan tu....
Tapi AJ tak suka sari tu... Sebab material dia keras, susah nak bentuk....
Yelah, mase tu first time kan beli sari.......
Ingatkan yang keras lagi senang bentuk... Rupanya AJ silap daaaaaa...
Lagi susah nak bentuk... So AJ plan nak buat baju kurung je sari tu nanti....

Hari jumaat tu, balik keje terus AJ pegi Brickfields...
Semangat waja nak beli sari baru....
Abis 1 Little India tu AJ tawaf..... Akhirnya kedai yang hujung dan last sekali AJ pegi, ade sepasang sari menarik minat AJ....
Nak pulak warne sari tu memang kene dengan sari blouse AJ sebelum ni pulak....
Bagi yang tak tau dari blouse tu baju yang pendek kite pakai kat dalam tu...
Tu pun AJ main agak je la warna dia... Nasib match.. =D

Siang sabtu tu pulak AJ carikan kurta untuk Mr.JR...
Dia ade sepasang kurta, tapi katenye cari-cari tak jumpe....
So dah AJ pun keluar, dia minta tolong belikan yang baru...
Pusing 1 Masjid India, kedai last sekali baru jumpe pulak kurta yang menarik hati.....


Malam majlis tu, AJ ngan Mr.JR memang Bollywood sangatlah cite dia....
Segan nak pakai sari in public ni sebenarnya....
Tapi nasib kawan AJ yang Indian tu sudi nak pakai sari...
Teman AJ katanya... so takdelah segan sangat....
Rasenya macam mate orang memandang je AJ pakai sari.....
Yelah, AJ pun belajar pakai sari dari Youtube je kot...
Manelah tau kot salah ikat ke kan....
So far kawan AJ cakap ok.... Kire luluslah tu kan!
So korang tengok macam mana???
OK ke KO??? Ade macam Rani Mukherjee tak??? =P
*Verangan!*

Meh la layan seketul pic lagi....

Congrats Govin dan Guna!

Ehem... Mr.JR, ade jodoh nanti kan majlis malam berinai kite tema Bollywood ye....
*Sambil kelip-kelip mata...* =P

P/s : Panjang pulak entri ni...
Nampak nau eksited! Hahahahhaha....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 comments:

  1. Amboi... awat baju sama je dari atas sampai bawah.. kalau bollywood, dorang kejab2 tukar baju lain, then tukar lagi... siap golek2 lagi tue

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, cite Hindustan tu banyak sponsor...
      Bolehlah kejap2 tukar... Hehehehheheh..... =P
      Ini bajet sendiri, gunalah sepasang je...

      Delete
  2. AJ...ohsemmm...marvellous... damnn I love it...

    ReplyDelete
  3. amboi pndai aj pakai sari ye. boleh lah buat tutorial nanti. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutorial kene wat video CX....
      Malu la.... Hehehhheehh....
      Tapi boleh je kot.... Buat GIF la.. =P

      Delete
  4. liz tringin nk pkai lama da. tp mahal la kak ayu sari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liz, kene pandai cari la.....
      Kalau yang banyak embroidery memang mahal....
      Yang simple2 macam akak ni less than rm50 je....
      Cuma kena bayar untuk tempah sari blouse tu je la...

      Delete
  5. Cantik sangat my kakak sorang ni... teringin nk pakai tapi malu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay nanti kita buat event tema bollywood ek....
      Hehehehhehe... =D

      Delete
  6. Ehhh kita teringin nak pakai sari ! Nanti bolehla beli , kak AJ ajar ok. Canteekkk. :P

    ReplyDelete
  7. cantik la jeles tengok... nak pakai jugak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom lieya, nanti kita pakai reramai.....
      hehhehehhe.. =D

      Delete