Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 13 November 2014

Alhamdulillah.... Segalanya Dipermudahkan...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Alhamdulillah....
Pukul 6 petang tadi, selepas lebih kurang 2 jam operation Abah dah masuk wad balik....
Tengok dia pun ok je.....
Terus minta makan, lapar katanya.... =D

Sekarang ni Abah dah kene banyak berehat.....
Tak boleh angkat tangan tinggi sangat untuk seketika sampai betul-betul okay...
Lepas tu tak boleh angkat barang berat lebih dari 5kg...
Mungkin tak boleh nak driving sangat untuk 3-6 bulan bergantung pada keadaan....
Pastu tak boleh terlalu terdedah dengan bende-bende elektronik, elektromagnet semua....
Fuhhhhh.... Banyak jugak pantang larang ni....

Pesakit yang buat ICD ni kan, ade 1 kad macam IC la.....
Kalau kate nak naik flight ke atau ape-ape bende yang kene mengena dengan elektronik ni contohnya bende yang cam sensor check badan kat airport tu kan, Abah kene tunjukkan  IC tu...
So diorang tak boleh buat scan tu kat badan pesakitlah.....
Sebab ICD ni sensitif dengan bende-bende gitu la...
Even henpon pun tak boleh letak dalam poket baju......

Selfie lepas kuar operation theatre pulak....
Tengah kebas katenye, kesan bius dah nak abis....

Tapi tak kisahlah...
Janji Abah AJ sihat sudahlah kan.....
If takde aral, esok lusa Abah dah boleh balik dah....
Sekarang ni dia ade kat wad biase....
Btw, thanks kat semua yang memdoakan operation abah thru blog, fb, whatsapp etc...
Alhamdulillah.... Segalanya dipermudahkan Allah swt.....

P/s : Bertambah-tambah lega hati....
Lepas ni nak hantar Mak pulak teman abah kat Spital.... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. Semoga abah AJ sembuh dengan cepat ....

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. semoga lepas ini abah ayue akan bertambah sihat. amin..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..
    moga2 abah AJ sihat & cpt sembuh...

    ReplyDelete