Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 14 October 2014

Karatnya Air!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Sejak malam semalam air kat kawasan rumah AJ ni berkarat gile...
Keruhnya dah macam air dalam cerita dark water kot....
Pagi tadi nak pegi keje lagilah berkarat.....
Ngeri betul AJ... Semalam basuh baju, habis kene karat...
Sah kene cuci balik bile air dah jernih nanti......

AJ pun tak tau punca air jadi karat gitu...
Takde pulak dapat notis dari Syabas kate cuci kolah, selenggara ke ape kan...
Tapi tak taulah kot memang diorang cuci kolah....
Ataupun ade paip bocor kat memane.....

Kulit AJ pulak jenis yang sensitif sikit....
Nak mandi air karat tu punyalah bercinta....
Fikir nak berkumur dan cuci muka lagi dengan air tu....
Euwww... memang tak boleh nak hadam ko.....
Hehehehhehe...
Pegi keje pagi tadi, AJ dah bedal 2 botol air mineral buat berkumur, gosok gigi dengan cuci muke....
Lepas tu bersiram pulak AJ buat-buat tak nampak je....
Hakikatnya... Aduhai... Gatal badan wehh...
Tapi nak buat macam mane kan... Tak kan takmo mandi pulak gi keje??
Hahhahahhaaha..
So nak taknak pejamkan mate....
Gedebushhh!!! Siram je la labuuuu.....

Malam ni air masih lagi keruh... Tapi kuranglah sikit keruhnya compared dengan pagi tadi...
Harapnya esok air kembali jernih...
Tak sanggup AJ tengok air gitu...
Putus selera tau... Tak feel nak mandi... =P

P/s : Air oh Air!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

7 comments:

  1. sabar jer lah AJ..tak pon g buat report kat syabas..huhu

    ReplyDelete
  2. sama lah kak ..kat sini . hurm tapi kat office ..

    ReplyDelete
  3. Rumah mak saya ada guna penapis air.. Seminggu sekali tukar penapis dia.. Kotor sangat..

    ReplyDelete
  4. syabas byk lagi paip underground yang tak tukar kepada poly. awk nak kena pakai filter dkt air masuk utama tu... umah saya pun gitu..

    ReplyDelete
  5. rumah sally pun sama...kuning je air...tapi xde la karat

    ReplyDelete
  6. mama pun jenis kulit sensitif.. air berkeladak nih kompom bergaru la ai.. huhu

    ReplyDelete