Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 2 October 2014

Google Street View + Harga Minyak Naik = Tragedi Oktober


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA   

Semalam dan harini ade 2 perkara yang menarik perhatian AJ.....
Pertama : Google Street View
Kedua : Kenaikan Harga Minyak

Semalam lepas baca pasal google street view, sajalah AJ duk skodeng ape yang best....
Haaaaa... Hambek kau....
Clear view dia bagi bile cari kawasan tempat tinggal kita tu....
Ade yang dapat view depan pintu rumah lagi......
AJ rase macam tak secure pulak mende alah ni....
Yelah, senang-senang je kot orang nak tau rumah kita.....
Nak pulak yang duduk landed house kannn...
Kalau duduk flat macam AJ, takdelah dapat sampai depan pintu dia captured....
Takat kat luar blok je..... Tak taulah esok luse kot boleh pulak....

Zoom in sikit... Kihkihkih...

Yang paling epic sekali bila AJ duk skodeng blok AJ tu, boleh pulak nampak kelibat Abah dalam tu.... Tergelak-gelak AJ....
Kebetulannya pulak semalam Abah memang pakai baju yang sama masa visual tu diambil....
Chehhh... Memati AJ ingat google street view ni adalah live view....
Rupanya tidak.... Tipah tertipu bang! :P

Dannn.....

Sejak malam tadi dan arini pulak kecoh pasal harga minyak naik 20 sen seliter
Dushhhhh... Makanya mereka-mereka yang naik kenderaan yang minyaknya perlu diisi bertambahlah bebannya....
20 sen memang nampak remeh.... Itu seliter tau....
Isi minyak kurang-kurang pun beberapa liter.... Ko ghase???
Baru AJ plan nak beli kereta... Nampak gayanya postponed dulu la sampai AJ betul-betul stabil...
Kang keluar je kereta, minyak jarang-jarang pulak berisi....
Yelah gaji AJ takdelah mewah mana....
Setakat cukup makan pakai.... Itupun kekadang termiss jugak....
Ini baru betul-betul "Tragedi Oktober" nama dia.....

Ini baru betul : Ayuuuueeeeeeeeee..... 20 sen!
Hahahhahah....

Oh ya, 2 Oktober iaitu arini birthday anak buah sulung AJ yang ke-8...
Ape ek hadiah yang sesuai untuk budak 8 tahun selain barang permainan...?
Ingat nak belikan kasut, since anak buah AJ tu mewarisi sifat gila kasut AJ....
Tapi size dia AJ tak berapa pasti... Kang main agak kang, terkecik pulak.....

P/s : Entri sebelum tidur... =P


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. harga minyak naik baru lah best..supaya orang yang sentiasa menunjuk2 dengan harta benda yang di dapat secara hutang tu sedar diri...

    harap2 lepas ni ramai lah yang bangkrap supaya depa tahu apa makna syukur... hmmm

    ReplyDelete
  2. Betul!!! 20sen naik benda lain nak berganda.. Makanan kt food court pun naik..

    Google street view ni byk buruk. Baik nye xthu apa.

    ReplyDelete