Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 29 October 2014

Alamak!!! Salah Tren Pulak!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Al-kisahnya Isnin lepas punya cerita la ni......
AJ ni jarang-jarang naik kenderaan awam sebenarnya.....
Nak pulak pegi balik keje, memang berhantar-berambil je la cite dia....
Pegi Abah AJ hantar, balik kakak AJ ambik.... Sejak seofis dengan Mr.JR, dialah yang hantar AJ balik...
Adelah sekali je balik sendiri..... =D
Hehehheheh.. Manja sangat nih!

Isnin lepas Mr.JR cuti.....
AJ pulak memang taknak menunggu kat ofis... "BOSAN!" katanya....
Lepas tu memang dah plan nak ke rumah kawan...
AJ pun decide nak pegi sendiri ke Batu Caves dan minta Mr.JR pick up kat situ je.....
Niatnya nak memudahkan dan mempercepatkan perjalanan.....

Dari ofis, AJ naik Star LRT sampai Bandaraya....
Dari Bandaraya, AJ transit pulak KTM ke Batu Caves...
Makanya, KTM pun sampai.... Baca papan kenyataan tu Batu Caves, sekilas pandang tren tu okay Batu Caves.. So AJ pun naiklah "coach wanita".....
Sampai Putra, biaselah... Lepas tu terperasan ade landasan ke arah lain....
Okay lagi terus sambung perhati gelagat manusia-manusia dalam tren.. (Ini memang habit AJ bila duduk dalam kenderaan awam)
Then sampai stesen Segambut.... AJ still tak notice sesuatu yang pelik....
Tetibe sampai stesen Kepong... Pap! Dalam hati terdetik... "Lepas Kepong, stesen Kepong Sentral.... Lepas tu mesti Sg Buluh..... Eh!!!"...
Terus mata AJ pandang stesen nye navigation tu.....
Sah! Memang AJ dah salah naik tren...
Menyumpah sekejap dengan diri sendiri....
Entah macam mana pulak seorang AJ boleh terbaca RAWANG tu adalah BATU CAVES.....
Haaaaa... Amik kaw! Berangan lebih lettew...
Terus AJ keluar kat stesen Kepong tu, tunggu tren patah balik....
AJ call Mr.JR dia boleh bantai gelakkan AJ pulak.... Hampagas kau en.BF! T_T
Penyudahnya, dia suruh AJ tunggu kat stesen Putra je, dia pick up kat situ.....


Moral of the story.... PADAN MUKA AJ!
Berangan lagi...... Hahahahahhahahhaha.....
Elok nak cepat terus jadi lagi lambat...
Sabarlah je la kan... =P

Esoknya tu, terus Mr.JR bagi pesanan penaja... "Tunggu je kat ofis!"
Alahai.. Baru plan nak tunggu kat Times Square.. Punah harapan.....
Kihkihkih......

P/s : Bukan first time naik KTM....
Entah macam mana Isnin lepas gen #Sengal AJ naik mendadak pulak... =P
 

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

20 comments:

  1. Hahahahahaha ! Pun bolehla Kak AJ oii. Naseb tak sampai Tanjung Malim. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Nurie...
      Kalau akak terlepas ke Tg. Malim aritu terus bersiar-siar la jawabnya...
      Hahahhahahah,....

      Delete
  2. hehehe..
    nasib baik ler tren ni mudah kalau silap naik.
    tukar lane seberang jer.
    kalau naik bas sampai mn agaknya AJ kita pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau naik bas, meraung nak patah balik Shark, nak pulak kalau tersedar kat tempat tak penah pegi......
      Hahahahhaha...

      Delete
  3. Kalau naik train @ MRT telinga kena dengar dan mata kena melilau pandang signboard....akak pun dah terkena....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang AJ pandang... Tapi macam terleka kak.....
      Tetibe tersentap, tu yang perasan...
      Mamun lagi kan... Padan muke AJ!
      Hahhahahah..

      Delete
  4. Alahai..nsb baik berangan.. Klo tertidur, smpai kemana lah tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tidur, sampai Rawang sungguh lah cerita dia...
      Itupun kalau tren belum patah balik ke Seremban la.....
      hehheheheh..

      Delete
  5. Akak pernah terleka...patut turun kl sentral tp terlangsung sampai mid valley. ..sib baik mid valley...kot sampai seremban x ke naya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau akak sampai seremban, balik kampung teruslah kak...
      hehheheheh..

      Delete
  6. Replies
    1. Itulah tu....
      Moral of the story, jangan berangan...
      Hehehhehe..

      Delete
  7. hahahha..sabar jela..kalau nad dh sesat ke mana ntah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib dah biase dengan route tu Nad.....
      Hehehhehe..

      Delete
  8. Replies
    1. Jangan naik, nanti sesat jugak...
      Hahhahahaha...

      Delete
  9. Saya lagi tak pandai naik LRT / komuter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pindah Kl nanti mesti tau...
      Heheheheh..

      Delete