Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 30 October 2014

Alahai..... Salah Tren Lagi??


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Arini memang AJ buat lawak lagi......
Boleh pulak untuk kesekian kalinya, AJ ulang Kejadian Hari Isnin....
Boleh pulak salah tren lagi sekali...
Dah kenapanya Cik AJ oiii???

Nak kate tak penah naik tren tu, tidak.....
Tapi entah ape la yang ade dalam kepala otak AJ ni tak tau lah...
Minggu ni dah 2 kali AJ salah tren....


Al-kisahnya, tadi AJ nak pegi Times Square...
Sepatutnya AJ beli token dan turun kat stesen Hang Tuah...
Tapi tadi AJ confident pegi beli token ke Pudu......
Sampai Pudu, turun tangga gi keluar dari stesen tu rase pelik je.....
Sebab tak nampak jalan ke arah monorail tu....
Lepas tepuk dahi la AJ.... Baru sedar yang AJ dah salah stesen......
Stesen yang patut AJ turun tu depan lagi......
Tak pasal, patah balik dan beli token baru....
Malunyaaaa... Rasenye staff kat stesen tu perasan kot AJ....
Hahahhahahahaha.....

Tu lah... Degil lagi..
Tadi Mr.JR suruh tunggu kat ofis je takmo....
Degil nak pegi jugak Times Square.... Penyudahnya.........
SALAH TREN LAGI!
Nasib bukan salah arah, cuma salah stesen je..... Huhuhuhuh...

AJ pun tak tau kenapa minggu ni AJ macam banyak berangan je.....
Mungkin dah agak lama kot tak naik kenderaan awam....

P/s : Lepas ni takmo naik tren dah...
Merajuk dengan kenderaan awam....
Ehhh????! =P



Wednesday, 29 October 2014

Alamak!!! Salah Tren Pulak!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Al-kisahnya Isnin lepas punya cerita la ni......
AJ ni jarang-jarang naik kenderaan awam sebenarnya.....
Nak pulak pegi balik keje, memang berhantar-berambil je la cite dia....
Pegi Abah AJ hantar, balik kakak AJ ambik.... Sejak seofis dengan Mr.JR, dialah yang hantar AJ balik...
Adelah sekali je balik sendiri..... =D
Hehehheheh.. Manja sangat nih!

Isnin lepas Mr.JR cuti.....
AJ pulak memang taknak menunggu kat ofis... "BOSAN!" katanya....
Lepas tu memang dah plan nak ke rumah kawan...
AJ pun decide nak pegi sendiri ke Batu Caves dan minta Mr.JR pick up kat situ je.....
Niatnya nak memudahkan dan mempercepatkan perjalanan.....

Dari ofis, AJ naik Star LRT sampai Bandaraya....
Dari Bandaraya, AJ transit pulak KTM ke Batu Caves...
Makanya, KTM pun sampai.... Baca papan kenyataan tu Batu Caves, sekilas pandang tren tu okay Batu Caves.. So AJ pun naiklah "coach wanita".....
Sampai Putra, biaselah... Lepas tu terperasan ade landasan ke arah lain....
Okay lagi terus sambung perhati gelagat manusia-manusia dalam tren.. (Ini memang habit AJ bila duduk dalam kenderaan awam)
Then sampai stesen Segambut.... AJ still tak notice sesuatu yang pelik....
Tetibe sampai stesen Kepong... Pap! Dalam hati terdetik... "Lepas Kepong, stesen Kepong Sentral.... Lepas tu mesti Sg Buluh..... Eh!!!"...
Terus mata AJ pandang stesen nye navigation tu.....
Sah! Memang AJ dah salah naik tren...
Menyumpah sekejap dengan diri sendiri....
Entah macam mana pulak seorang AJ boleh terbaca RAWANG tu adalah BATU CAVES.....
Haaaaa... Amik kaw! Berangan lebih lettew...
Terus AJ keluar kat stesen Kepong tu, tunggu tren patah balik....
AJ call Mr.JR dia boleh bantai gelakkan AJ pulak.... Hampagas kau en.BF! T_T
Penyudahnya, dia suruh AJ tunggu kat stesen Putra je, dia pick up kat situ.....


Moral of the story.... PADAN MUKA AJ!
Berangan lagi...... Hahahahahhahahhaha.....
Elok nak cepat terus jadi lagi lambat...
Sabarlah je la kan... =P

Esoknya tu, terus Mr.JR bagi pesanan penaja... "Tunggu je kat ofis!"
Alahai.. Baru plan nak tunggu kat Times Square.. Punah harapan.....
Kihkihkih......

P/s : Bukan first time naik KTM....
Entah macam mana Isnin lepas gen #Sengal AJ naik mendadak pulak... =P
 

Friday, 24 October 2014

Nota Terbuka Buat Seorang Yang Pernah Bergelar "KAWAN"


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Nota buat kamu......
Pertama dan terakhir dari aku.....

Kini, berakhir sudah segalanya...
Jalan kau, jalan aku takkan sama.....
Aku takkan lupa yang suatu ketika dulu, dalam hidup aku kau penah hadir sebagai kawan aku....

P/s: Aku tak kenal button "UNFRIEND" macam yang mudah kau tekan tu,
Aku cuma kenal button "BLOCK" je... Kalau taknak nampak, biar tak nampak terus kan...
Itu pilihan kau, aku hanya melaksanakan permintaan..... ;)


Tuesday, 21 October 2014

Henna Deepavali...



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Esok mereka yang beragama Hindu akan menyambut Deepavali....
Kat sini AJ nak amik kesempatan mengucapkan Selamat Hari Deepavali kepada rakan-rakan dan juga sesiapa sahaja yang menyambutnya.....


So sempena Deepavali ni, AJ pun nak raya jugak..... Tapi raya versi lukis henna je....
AJ lukis sendiri je...
Conteng-conteng dan buat-buat pandai lukis je la cerita dia.....
Hehehheheheh.....
Nak pegi jalan-jalan malam raya Deepavali, takde sape nak bawak...
Mr.JR pulak keje 9 hari straight sebab ade staff yang cuti kan.....

Ok balik cerita henna...
Ade ke yang nak tengok hasil kerja conteng-conteng AJ ni??
Tengok pic kat bawah ni...


Amacam??? OK ke KO?...
Agak-agak boleh ke nak inai pengantin??
Kahkahkah....
Alamatnya jahanamlah tangan pengantin woiiii.... =P

P/s : Insyaallah ade rezeki nak join kelas melukis henna...
Manalah tau boleh dijadikan side income ke kan......
HAPPY DIWALI EVERYONE!


Monday, 20 October 2014

Takziah Buat Blogger Bachtiar Hidayah Sekeluarga



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

 Takziah AJ ucapkan buat blogger Bachtiar Hidayah sekeluarga atas musibah yang melanda mereka...
Difahamkan malam Sabtu lepas, lebih kurang 11.50 malam rumahnya telah hangus dijilat api....
Allahuakbar.... Besar sungguh dugaan yang melanda mereka...
Seluruh rumah dijilat api.... Tiada apa lagi yang tinggal......

AJ dapat tau berita ni melalui rakan-rakan blogger yang lain pagi semalam dan dari facebook beliau..
AJ doakan semoga keluarga kak Dayah diberikan ketabahan hati dalam menghadapi ujian dari Allah s.w.t..... 

 Sedikit butir-butir mengenai kebaran rumah beliau...


 

Bagi mereka yang ingin menghulurkan bantuan buat mereka sekeluarga bolehlah, bawah ni AJ sertakan nombor akaun kak Dayah dan nombor telefon untuk menghubungi beliau...
Jom sama-sama kita ringankan beban buat keluarga ini....
Fairuz Hidayah binti Tah
Maybank 1628 3415 5035

Tel: 0123203035 Hidayah
  
Facebook :  Bachtiar Hidayah

Semoga bantuan kecil kita dapat membantu keluarga ini.....

P/s : Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.....

Tuesday, 14 October 2014

Karatnya Air!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Sejak malam semalam air kat kawasan rumah AJ ni berkarat gile...
Keruhnya dah macam air dalam cerita dark water kot....
Pagi tadi nak pegi keje lagilah berkarat.....
Ngeri betul AJ... Semalam basuh baju, habis kene karat...
Sah kene cuci balik bile air dah jernih nanti......

AJ pun tak tau punca air jadi karat gitu...
Takde pulak dapat notis dari Syabas kate cuci kolah, selenggara ke ape kan...
Tapi tak taulah kot memang diorang cuci kolah....
Ataupun ade paip bocor kat memane.....

Kulit AJ pulak jenis yang sensitif sikit....
Nak mandi air karat tu punyalah bercinta....
Fikir nak berkumur dan cuci muka lagi dengan air tu....
Euwww... memang tak boleh nak hadam ko.....
Hehehehhehe...
Pegi keje pagi tadi, AJ dah bedal 2 botol air mineral buat berkumur, gosok gigi dengan cuci muke....
Lepas tu bersiram pulak AJ buat-buat tak nampak je....
Hakikatnya... Aduhai... Gatal badan wehh...
Tapi nak buat macam mane kan... Tak kan takmo mandi pulak gi keje??
Hahhahahhaaha..
So nak taknak pejamkan mate....
Gedebushhh!!! Siram je la labuuuu.....

Malam ni air masih lagi keruh... Tapi kuranglah sikit keruhnya compared dengan pagi tadi...
Harapnya esok air kembali jernih...
Tak sanggup AJ tengok air gitu...
Putus selera tau... Tak feel nak mandi... =P

P/s : Air oh Air!

Saturday, 11 October 2014

Lidah itu Tajam...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

"Lidah Itu ibarat sebuah mata pisau yang sangat tajam"
Memang tajam menikam sampai satu saat, orang tak sedar ada hati yang terluka dengan kata-kata kita...
Yup, hari ini AJ terluka dengan lidah yang tajam...
Bukan sekali, tapi dua...
Seronok sangat ye berbicara...
Hati orang sikit kau tak ambil kira....


Hari ini AJ terhiris dengan ketajaman lidah manusia....
Sakitnya buka kepalang...
AJ tak kisah bila ditanya "Bila nak kawen?"
Itu soalan biase yang diajukan bila diusia 28 tahun tapi masih "single not available".... :)
Tapi soalan yang diiringi dengan sesuatu yang peribadi memang AJ tak boleh terima pakai...!
Tak sangka ade jugak lagi radio dan internet bergerak kat kejiranan AJ ni....

Tak salah kalau bertanya... Tapi biarlah berpada-pada....
Sampaikan sesuatu yang bukan urusan manusia pun dipersoalkan...
Bila bf AJ nak convert, ajak pegi kelas la... Etc....
Hidayah tu milik Allah swt bukan urusan kita sebagai manusia....
Kalau kate jadi, jadilah ia...
Kalau tidak? Macam mana kita buat pun tetap takkan jadi......
Cuba kalau AJ tanye soalan "Makcik tau tak bila makcik nak mati??"
Yup, soalan kurang ajar mintak penampar name dia.... Boleh tak makcik tu jawab??
Mestilah tidakkan.... (Jangan risau, soalan mati tu AJ tak luahkan pun...)

Dan paling AJ tak boleh tahan bile dia senang-senang hati pulak cakap dia dah cakap dengan parents AJ "kalau dia dah suka, redha/terima je la..."
Menyirap darah wehhhh.....
Ingat parents AJ ni takde perasaan? Tak reti apa-apa ke..
Untuk pengetahuan, kedua ibubapa AJ tau dengan siapa AJ berkawan, apa agama yang dianuti sekarang.....
Yup, mak abah ade bertanya... Tapi tidak mendesak sebab mereka juga sedia maklum itu ketentuan Allah swt...
Tapi kenapa orang luar yang tiada setitis darah pun dengan keluarga AJ menyibuk!!!?

Buat Makcik T (bukan name sebenar), AJ terluka dengan kelancangan mulut makcik tu...
AJ harap makcik bertaubatlah...
Usia bukan makin muda, cukup-cukuplah pukul canang cerita anak orang dan sibuk urusan keluarga orang lain....
Makcik pun bukan takde sejarah yang anak makcik dah palit kat muka makcik kan?
Fikirlah sendiri ye...
AJ tak jawab pape siang tadi sebab AJ hormat dan fikirkan mak abah ade kat situ....
Time aku tengah hadap rezeki ko cari pasal...
Mak perasan muka AJ dah keruh, terus dia suruh naik lepas makan tu...
Inilah salah 1 sebab AJ tak suka hadiri kenduri kat kejiranan AJ ni....
Banyak yang menyakitkan hati dari yang mententeramkan jiwa.....

"Kalau kita tak tau nak buat atau cakap sesuatu yang menyenangkan, cubalah untuk berdiam atau berbicara sesuatu yang tidak menyakitkan....."

P/s : Keluar airmata sakit hati AJ!

Friday, 10 October 2014

Bila Kesibukan Melanda....

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lamanya "kakak" AJ tak hadap blog ni.....
Sekarang ni busy nye mengalahkan pak PM nak bentang bajet kau....
Hehehheheh....
Ini pun intai kejap sementara lunch time dan tunggu kawan AJ tapaukan makanan....
Kesian awak bersawang-sawang ye en blog....

AJ banyak story nak cerita ni... Cerita makan, cerita jimba-jimba......
Aritu sempat gi karaoke jap.... Tempat dia not bad la...
Ade masa sikit AJ cerita ye....
Mesti ramai kaki karok kan kat sini..???
Sabaq naaa..... Nanti AJ bagitau ok... :)
Lepas tu AJ berkesempatan pegi makan-makan kat restoran si kecik molek Mila AF 5 tu...
Makanan dia pun sedap-sedap, harga berpatutan.....
Kire ini AJ bagi hint-hint je la dulu.....
Heehhehehe...
Okaylah , perut dah bernyanyi-nyanyi ni....
Nak makan dulu, sambung keje, balik karang AJ cite dengan korang...

P/s : Busy... Busy... Busy Bee....
Takpelah, itu punca rezeki.... =D
Alhamdulillah....

Thursday, 2 October 2014

2 Oktober : Happy Birthday Amirah!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA   

2 Oktober setiap tahun ialah birthday anak buah AJ yang sulung tu....
Siapa birthday dia jatuh pada harini jugak?? Angkat tangan!
Tahun ni genap 8 tahun umurnya......

"Buat Amirah,
Maksu yang Mira cakap garang macam singa ni doakan Mira panjang umur, murah rezeki, jadi anak yang bijak, pelajar yang rajin dan cemerlang dan segala yang baik-baik belaka.....
Kejap je ek, dah besar anak buah Maksu ni.....
How time flies!"

Rajin pulak Maksu edit kan...
Hehehhehee...

Arini plannya macam nak gi sambut birthday dia....
Tapi tengoklah keadaan macam mana....
Kalau tak mungkin postponed on weekend ke kan.... :)
Maksu ni dah tak tau nak fikir dah nak gi makan kat mana..
Yelah everyone punya birthday Maksu kene fikir nak gi mana kan...
Hehehehehehhe...

P/s : AJ ni tulis entri ni macamlah anak buah AJ tu baca...
Dia pun tak tau AJ ade blog kot...
Korang layankan je la ek.... :p

Google Street View + Harga Minyak Naik = Tragedi Oktober


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA   

Semalam dan harini ade 2 perkara yang menarik perhatian AJ.....
Pertama : Google Street View
Kedua : Kenaikan Harga Minyak

Semalam lepas baca pasal google street view, sajalah AJ duk skodeng ape yang best....
Haaaaa... Hambek kau....
Clear view dia bagi bile cari kawasan tempat tinggal kita tu....
Ade yang dapat view depan pintu rumah lagi......
AJ rase macam tak secure pulak mende alah ni....
Yelah, senang-senang je kot orang nak tau rumah kita.....
Nak pulak yang duduk landed house kannn...
Kalau duduk flat macam AJ, takdelah dapat sampai depan pintu dia captured....
Takat kat luar blok je..... Tak taulah esok luse kot boleh pulak....

Zoom in sikit... Kihkihkih...

Yang paling epic sekali bila AJ duk skodeng blok AJ tu, boleh pulak nampak kelibat Abah dalam tu.... Tergelak-gelak AJ....
Kebetulannya pulak semalam Abah memang pakai baju yang sama masa visual tu diambil....
Chehhh... Memati AJ ingat google street view ni adalah live view....
Rupanya tidak.... Tipah tertipu bang! :P

Dannn.....

Sejak malam tadi dan arini pulak kecoh pasal harga minyak naik 20 sen seliter
Dushhhhh... Makanya mereka-mereka yang naik kenderaan yang minyaknya perlu diisi bertambahlah bebannya....
20 sen memang nampak remeh.... Itu seliter tau....
Isi minyak kurang-kurang pun beberapa liter.... Ko ghase???
Baru AJ plan nak beli kereta... Nampak gayanya postponed dulu la sampai AJ betul-betul stabil...
Kang keluar je kereta, minyak jarang-jarang pulak berisi....
Yelah gaji AJ takdelah mewah mana....
Setakat cukup makan pakai.... Itupun kekadang termiss jugak....
Ini baru betul-betul "Tragedi Oktober" nama dia.....

Ini baru betul : Ayuuuueeeeeeeeee..... 20 sen!
Hahahhahah....

Oh ya, 2 Oktober iaitu arini birthday anak buah sulung AJ yang ke-8...
Ape ek hadiah yang sesuai untuk budak 8 tahun selain barang permainan...?
Ingat nak belikan kasut, since anak buah AJ tu mewarisi sifat gila kasut AJ....
Tapi size dia AJ tak berapa pasti... Kang main agak kang, terkecik pulak.....

P/s : Entri sebelum tidur... =P