Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 26 September 2014

Laptop atau Komputer???



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Setelah sekian lama laptop AJ rosak, arini AJ terfikir....
"Nak beli laptop baru ataupun beli komputer (PC) je?"
Dah agak lama sebenarnya AJ update blog pakai gadget je....
Kepuasan dalam berblog tu macam tak berapa ade....
Lepas tu pulak kan, kalau nak edit apa-apa widget ke, banner ke, bloglist ke terhad sangat.....
Bukan tak boleh nak edit, boleh je.... Makan masa sikit la...
Kalau pakai laptop atau PC laju dan pantas je rasenya... Hehehheeh...

Laptop AJ yang rosak tu, ade je lagi....
Skrin dia macam blank, tapi lampu yang wifi ke ape ke kat tepi tu still blinking.....
AJ tak pasti ape penyakit sebenar dia sejak dikencing oleh kucing AJ tu.. Skrin ke, motherboard ke...
Kalau motherboard lebih baik beli lain kata orang kan......
  Haaaaa..... Mampu kucing kau jadikan laptop sebagai tandas dia.....?
Sakit jiwa tuan kau dibuatnya kucing oiiii... Hahahahahahha......

Tapi nak buat pilihan ni la yang macam dilema sikit...
Laptop ke PC????


Dalam kepala otak AJ nak beli PC letak kat rumah je.....
Senang AJ nak simpan, upload, download segala gambar, dokumen ke ape tanpa hang dan penuhkan storage gadget AJ kan.....
Tapi dalam masa sama terfikir jugak la, PC tu tak portable.....



Kalau laptop pulak memang portable....
Tapi AJ tak pakai broadband yang boleh dibawa kehulu kehilir.....
Nak labur untuk broadband, i've to think first... Itu menambah komitmen sedia ada AJ lagi....
Unless kalau AJ boleh pastikan every month ade income dari sini yang bolehlah backup.... (Long way to go la cite dia...)
Dan AJ pun dah ade Ipad, so kalau nak update on the go tu takde masalah sangat....
Guna khidmat data je la...

So pada pendapat korang la kan...
Kalau korang sendiri la kat tempat AJ, mana 1 yang korang akan pilih...
Laptop atau Komputer (PC)?

P/s : Tengah survey-survey nih....
Harga dan internal laptop/PC tu....
Brand tak kisah pun.... As long dia ok....



Thursday, 25 September 2014

Harapnya Awak Selamat.....



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA   

Balik keje petang tadi hujan memang lebat.....
AJ benti tepi jalan nak pakai baju hujan....
Turun je motor nampak sekor kucing dalam lingkungan 5-6 bulan kat tepi highway tu....
AJ panggil, dia datang dengan terkedek-kedek......
Comel dan manja..... Bile AJ usap-usap, pegang dia elok je dia mengiau.....

Time tu, dalam kepala duk fikir.....
Mane datangnya kucing kat highway....
Situ mane ade kawasan kediaman..... Memang jalanraya semata......
Kesian tengok dia....
AJ dah terfikir cara nak bawak dia keluar dari situ....
Plannye nak kendong dia dalam baju hujan AJ tu....
Masukkan dia, bukak zip sikit untuk dia bernafas kan.... Kalau zip abis, takut dia tak bernafas....
Kalau zip sikit je, takut dia melompat pulak.....

Tetiba.......... Lalu sebuah lori, brek mencicit kat tepi jalan tu...
Terus kucing tu lari menyorok entah kemana....
AJ tak sempat nak kejar or ikut... :(
Ralatnya rasa....... AJ dah niat nak selamatkan dia...
Tapi nampaknya, tak dapat... Dia pun dah lari......
Now, AJ hanya mampu berdoa kucing tu jaga diri dan pandai cari tempat berlindung je la.....


Bila bende melibatkan haiwan ni, hati AJ mudah sangatlah tersentuh...
Even tengok rancangan TV pun, if haiwan dalam tu mati AJ boleh menangis...
Contohnya cerita king kong..... Ending dia mase king kong jatuh dari menara tu pun dah teresak-esak nangis.... Huhuhuhuhu.....

P/s : Awak yang comel dan manja tadi, saya harap awak baik-baik je....
Jangan melintas jalan besar tau... Kereta banyak......
Maaf ye, saya dah cuba nak selamatkan awak.....
Tapi mase lori tu brek, awak lari.... Maaf ye awak...... :(

Wednesday, 24 September 2014

Tahniah Kelab Blogger Ben Ashaari


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semua dah sedia maklum, komuniti Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) telah ditubuhkan sejak sekian lama....
Dan baru-baru ini, laman web Kelab Blogger Ben Ashaari telah dilancarkan...
Sekalung tahniah buat Beben dan mereka yang berada dalam komuniti ini.....

Kelab Blogger Ben Ashaari

Sedikit sejarah mengenai komuniti KBBA

Ditubuhkan sejak tahun 2009 oleh di bawah naungan tak lain dan tak bukan Ben Ashaari seorang blogger yang tidak asing lagi dalam dunia blog......
Sejak penubuhan KBBA, komuniti ini telah berjaya mengumpulkan lebih daripada 14,000 blogger dari pelbagai niche dan segenap pelusuk dunia blog.....
KBBA menggunakan tagline "Bukan Sekadar Blogger" dan hashtag #KelabBloggerBenAshaari sebagai pengenalan komuniti ini...
Diharapnya komuniti KBBA akan semakin berkembang maju sehari demi sehari....

Tahniah Tahniah dan Tahniah!

Oh ya, kalau korang berminat untuk turut sama dalam komuniti KBBA korang boleh ke laman web Kelab Blogger Ben Ashaari dan follow Google+ +Kelab Blogger Ben Ashaari, boleh tanya admin dan moderator okay......
Korang juga boleh follow IG : @kelabbloggerbenashaari untuk segala update aktiviti yang telah dijalankan oleh KBBA... =D

P/s : Selamat berblogging semua!

Tuesday, 23 September 2014

Entri Santai Petang Selasa!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Few days AJ tenggelam tanpa cerita....
Busy dan stress sangat kat ofis ni...
Tambahan pulak internet connection AJ pun agak limited sekarang......
Hehehehehhe.. Al-maklum, gaji tak masuk lagi....
Makanya bil internet pun belum berbayar la..
Ibarat hidup segan mati tak mahu je la cite dia kan..... =P

Last weekend pulak AJ agak tak sihat... Lepas tu busy dengan kenduri kawen cousin AJ lagi...
Lagilah masa nak menghupdate tu takde....
Tapi Alhamdulillah dalam tak berapa nak ade masa tu, AJ dapat siapkan beberapa task pada waktunya.... =D

Sekarang ni kan, memang AJ perlukan cuti sangat..
Nak rehat puas-puas.... Taknak fikir keje, taknak fikir apa-apa....
Tapi kene struggle dalam sebulan lebih lagi baru dapat cuti...
Sabaq na hati...... Pejam celik, pejam celik sekeeeejapppppp je... =P (Ayat penyedap hati)
 Nak kumpul duit cukup-cukup dulu, baru syiok nak cuti...
Tarikh dan lokasi dah ade dah.....
Insyaallah kalau takde aral, jadilah perancangan tu kan.....
Dekat-dekat sini je, tak jauh pun... =D

Hurmmmm.... Kalaulah boleh cuti untuk 6 bulan, 2 kali setahunnn..
Heaven woiiiii!!!!!!!
Hahahhahahhaha.... Harapan je la AJ oiii... =P

P/s : Entri santai petang Selasa je ni...
Buat-buat panas enjin... =D

Thursday, 18 September 2014

Rangkaian Produk Terbaharu Dari Wonder Glow Cosmetics!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Korang penah dengar produk Wonder Glow?
AJ selalu dengar pasal produk ni.... Baru-baru ni pun ade yang bercerita lagi keberkesanan produk Wonder Glow...
Ramai yang cakap produk ni bagus, bila pakai kulit jadi putih mulus je....
Ade beberapa orang blogger pun dah mencuba produk ni tau.. =D
Bile tengok testimoni diorang, dalam hati jeles bukan main...
So laju je AJ pun nak cuba sama......
Sebelum tu jom kita kenali dulu syarikat Wonder Glow Cosmetics dan produk terbaharu Wonder Glow!

 Kenali Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd 
Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd [1054707 K] merupakan sebuah syarikat yang memulakan perniagaan sejak 2010 dan didaftarkan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd menawarkan pelbagai produk kecantikan seperti krim pemutih, krim anti penuaan, krim kecantikan wajah dan minuman kecantikan dengan objektif merangkumi misi dan visi untuk mengungguli bidang industri kecil dan sederhana terutamanya dalam perniagaan produk kosmetik supaya dapat bersaing dengan pembekal dan pemilik perniagaan untuk persaingan yang sihat.

Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd mempunyai matlamat untuk menjadi usahawan perusahaan produk kosmetik dengan menjual produk kecantikan yang sentiasa memberikan perkhidmatan terbaik dalam menyumbang kepada kemajuan negara.

Wonder Glow juga telah menjadi salah satu produk yang tak asing lagi dalam pasaran...
Kini, Wonder Glow tampil dengan beberapa produk terbaru selepas mempunyai lebih 30 produk di dalam pasaran sedia ada.

Antara produk terbaharu tersebut ialah :


WONDER GLOW WHITE DIAMOND SERIES

Mengandungi :

1. Wonder Glow Day White Diamond Series
2. Wonder Glow Night White Diamond Series
3. Wonder Glow Bar Soap Diamond

Manfaat produk : 

10x kesan pencerahan dan vitamin C
45++ SPF - Iaitu mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 45 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 5-6 jam.

WONDER GLOW GOLD BLACK SERIES

Mengandungi :

1. Wonder Glow Day Gold Series
2. Wonder Glow Night Gold Series
3. Wonder Glow Bar Soap Gold

Manfaat produk : 

5x kesan pencerahan vitamin C
35++ SPF iaitu mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 25 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 4-5 jam.

WONDER GLOW SILVER BLACK SERIES
http://www.wg.com.my/silver-black-set

Mengandungi :

1. Wonder Glow Day Silver Series
2. Wonder Glow Night Silver Series
3. Wonder Glow Bar Soap Gold

Manfaat produk : 

3x kesan pencerahan vitamin C
25++ SPF iaitu mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 25 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 4-5 jam.

Antara manfaat lain yang boleh didapati dalam 3 series terbaharu Wonder Glow :

-Mencerahkan dan menyerikan wajah.
-Menghilangkan pigmentasi yang tebal.
-Menghapuskan jerawat dengan berkesan.
-Mengecilkan pori-pori wajah.
-Menghaluskan kulit secara semulajadi.
-Anti penuaan dan awet muda yang unggul.
-Mengandungi kombinasi hebat 'glutathione vitamin C infusions' dan collagen agar kulit sihat bercahaya dan bersinar.
-Diperkaya dengan AHA untuk memperbaharui sel kulit mati dan menjadikan kulit cerah dan bersinar.

Selain itu Wonder Glow juga memperkenalkan 1 lagi serum untuk bentuk wajah menawan iaitu :

WONDER GLOW V-SHAPE SERUM
Fungsi :

1. Membentuk wajah yang lebih tirus dan v-shape.
2. Kulit menjadi lebih glowing.
3. Memadamkan cela parut di wajah dengan berkesan.
4. Meresap jauh ke lapisan kulit untuk menjadikan kulit lebih anjal, tegang dan lebih muda berseri.

Cara penggunaaan :

-Sapukan dengan rata serum v-shape tersebut ke wajah anda.
-Cara sapuan hendaklah disapukan keatas untuk mempercepatkan proses serum masuk ke dalam liang roma.
-Kesan akan terlihat selepas 7 hari dengan pemakaian yang kerap, penjagaan makanan dan kawalan dalam pendedahan kepada cahaya matahari.
-Seeloknya dipakai pada waktu malam sebelum tidur atau waktu pagi selepas mencuci muka dengan bersih.
-Pakai sebelum krim malam atau siang (jika ada)
-Cuci selepas 6 jam.



Kandungan produk :

-Ekstrak guarana, Zingiber zerumbet dan persimmon :
Membantu pelepasan lemak berlebihan.
Membantu mengalirkan cecair yang berlebihan.
Mengekalkan ketegangan kulit.

-Vitamin A, C dan E
-Collagen

Seperti biasa, bila ada barangan baharu, mesti akan ada yang tiruan.
Bagi mengelakkan korang TERbeli barangan tiruan, AJ ade sedikit info sebagai rujukan korang...

PASTIKAN PELEKAT HOLOGRAM DI BAHAGIAN BELAKANG KOTAK UNTUK MEMASTIKAN PRODUK ORIGINAL DARI WONDER GLOW COSMETICS.



Bawah ni pulak beberapa testimoni dari mereka yang dah menggunakan Wonder Glow

 
 Mulus je kan?






Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk-produk keluaran Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd

Twitter: https://twitter.com/wonderglow

YouTube: http://www.youtube.com/user/wonderglowcosmetics

Instagram: http://instagram.com/wonderglow_malaysia

Pembelian Secara Online: http://www.wg.com.my

Selain itu korang juga boleh mendaftar menjadi agen dengan menghubungi :

Kikirina La Folia
Cosmetics Consultant : Cosmecueticals & Aesthetics Team –
[ Wonder Glow Cosmetics Malaysia Sdn Bhd ]
Ditalian / Whatsapp: +6016-755 9991/+607-7766358.


atau layari :
http://www.wg.com.my/agent-registration

Antara faedah yang boleh didapati apabila mendaftar sebagai agen.

Pakej pendaftaran agen Wonder Glow

Jangan lepaskan peluang keemasan ni tau....

P/s : Wanita dan cantik tak dapat dipisahkan.... =D


Monday, 15 September 2014

Eversoft Skinz Youth Recall : 5 Langkah Kekal Remaja


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

2 minggu lepas AJ terima 1 kotak produk kecantikan dari Eversoft Skinz....
Terima kasih Yusoff Philip dari Salina & Associates... =D
Produk ini merupakan salah 1 produk yang diinspirasikan untuk mereka yang ingin kelihatan muda remaja...

Jom kita intai dan kenali produk ini...

Packaging menarik dan tersusun rapi yang AJ terima...

AJ dengan Rangkaian Eversoft Skinz Youth Recall...

Wanita Jepun sememangnya terkenal dengan keremajaan kulit serta kulit halus bak porcelain yang dah semestinya jadi idaman setiap wanita di seluruh dunia....
Kini, rahsia kulit cantik mereka bukan lagi rahsia dengan rangkaian Eversoft Skinz Youth Recall!

Eversoft Skinz Youth Recall merupakan 1 produk yang mengabungkan teknologi terkini dengan menggabungkan bahan-bahan tradisional semulajadi Jepun yang bertindak sebagai anti-aging antaranya :

WAKAME SEAWEED yang kaya dengan Phyto-Collagen membantu mempertingkatkan kandungan kolagen dan mengurangkan kedutan serta mengembalikan keanjalan kulit.

UME yang lebih dikenali sebagai Aprikot Jepun yang mengandungi anti-glycation bagi melindungi kulit dari kusam dan kekuningan akibat penuaan. Ume digunakan di Jepun sejak dahulu lagi untuk kecerahan kulit, menghindarkan kekuningan warna kulit dan meratakan tona kulit tidak sekata.

HIARURON SAN (Super Hyaluronic Acid) bagi mengekalkan kelembapan kulit menjadikan kulit lebih sihat, lembut dan lebih cerah.

Dengan hanya 5 langkah, keremajaan kulit serta kulit yang lembut dapat dikembalikan...

Langkah Pertama : Menyucikan Kulit
DEEP ACTION MICRO CLEANSING OIL menyucikan kulit dengan lebih efektif sebagai penanggal mekap, krim tabir suria, BB krim dan sebagainya.


*Picit sedikit dan ratakan keseluruh wajah untuk menanggalkan kesan mekap.
Hanya urutkan wajah dengan lembut dan kesan mekap akan tertanggal dengan mudah..
Kemudian ambil sedikit air, urut lagi wajah untuk kesan yang lebih efektif dan bilas.

Langkah Kedua : Membersih Secara Mendalam
Terdapat 2 jenis pencuci muka dari rangkaian Eversoft Skinz Youth Recall iaitu HYDRA CLEAN CLEANSING FOAM (Untuk kulit normal) dan DEEP MOIST RICH CLEANSING FOAM (untuk kulit kering) membantu membersihkan wajah dari kotoran yang tersembunyi dan menaturalkan PH kulit.


*Ambil sedikit pencuci muka, kemudian cuci muka dan bilas seperti biasa.
Buih sabunnya meninggalkan kesan lembut pada wajah.
AJ gunakan kedua-dua pencuci muka tersebut tau...
Kalau terlalu banyak terdedah kepada cahaya matahari ataupun terlalu lame duduk dalam penghawa dingin AJ akan pilih Deep Moist Rich Cleasing Foam untuk kulit kering.

Langkah Ketiga : Toning
HYDRATING TONING LOTION diperkaya dengan Hiaruron San (SuperHyaluronic Acid) memberikan 2 kali lebih penghidratan dan kelembutan pada kulit selama lebih 24 jam dan juga membantu kulit mendapat kelembapan yang lebih optimum.


*Ratakan toner keseluruh wajah dan lakukan urutan keatas.
Kulit akan terasa lebih penghidratan dan segar!

Langkah Keempat : Menganjalkan dan Memperbaiki Struktur Kulit
FIRMING & REFINING ESSENCE (untuk wajah dan mata) untuk memperbaiki kulit dari tanda-tamda penuaan dan memcerahkan kulit. Diperkaya dengan Renewal Peptide 3 untuk kulit yang lebih anjal, berseri dan mencegah kekuningan warna kulit.


*Oleskan esen keseluruh wajah dan mata dengan urutan lembut pada wajah.

Langkah Kelima : Melembabkan Kulit
HYDRA GLOW FIRMING CREAM SPF 30 PA ++ untuk perlindungan di waktu siang dan ULTRA RICH RENEWAL FIRMING CREAM untuk memperbaiki kulit di kala anda sedang berehat di waktu malam.


*Sapukan krim pelembab keseluruh wajah dan lakukan sedikit urutan keatas.
Kulit akan terasa lebih lembab.

Rangkaian Eversoft Skinz Youth Recall boleh didapati di pasaran dengan harga RM 14.90 sehingga. RM 53.90.
Cepat dapatkannya dan katakan selamat tinggal kepada penuaan kulit!!

Setelah 2 minggu menggunakan produk ni, kulit AJ terasa lebih lembut, licin dan anjal...
Kat bawah ni testimoni AJ sendiri sebelum dan selepas menggunakan produk Eversoft Skinz Youth Recall..


Mase mula-mula menggunakan produk ni, kulit AJ jadi agak berminyak...
Lepas tu naik jerawat dekat dahi dan dagu keluar...
Ingatkan produk ni tak sesuai dengan kulit.. Rupanya dia memang keluarkan kotoran dari bawah kulit kita tu....
Lepas beberapa hari kesan jerawat pun mulai pudar, kulit AJ pula lebih cerah, anjal dan lebih sekata...
Struktur kulit pun jadi lebih halus dan lembut....

P/s : Kembalikan keremajaan kulit bukan rahsia lagi... =D




Sunday, 14 September 2014

20 Fakta Mengenai AJ!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Ini entri yang AJ kopipes je dari Instagram....
20 Fakta Mengenai seorang AJ....
Kalau ikutkan rasanya 20 tu macam tak cukup....
Tapi sebab nak 20 je, AJ keratlah beberapa fakta tu...



#20FactsAboutMe 

|1| Anak Bongsu
|2| Peramah 
|3| Moody / Spesis Swinging Mood (Cepat Marah, Cepat Sejuk Kalau Dipujuk Kene Gayanya) 
|4| Ratu Selfie / Kaki Camwhore / Suka Bergambar especially Depan Cermin
|5| Kuat Makan tapi Tak Makan Ikan
|6| Kaki Karaoke walau Suara Kelaut!
|7| Suka Shopping / Boros 
|8| Mulut Becok 
|9| Kuat Merayap / Berjalan / Travel
|10| Happy Go Lucky 
|11| Manja 
|12| Keras Kepala / Kalau Itu, Itulah Dia, Takde Kompromi
|13| Rebel / Kuat Memberontak
|14| Blogger Separa Tegar / Suam-Suam Kuku
|15| Suke Gila Pink padahal Dulu Pink Tak Penah Ade Dalam Senarai
|16| Suka Binatang terutama Kucing 
|17| Suka Mekap Tapi Bile Datang Mood Malas Mekap, Muka Mengalahkan Zombie!
|18| Banyak Malas Pada Rajin 
|19| Gila Kasut 
|20| Peminat MU Walaupun Dah Selalu Kalah! GGMU!!!

P/s : AJ memang spesis banyak karenah....
Nasiblah siapa dapat AJ tu ye....
Hehehhehe.... =P

Tuesday, 9 September 2014

Soalan Wajib!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

AJ seorang yang jarang sangat hadir kenduri kawen.....
Kadang-kadang clash dengan majlis saudara mara, kadang clash dengan event...
Dan selalunya sebab khilaf AJ sendiri....
AJ ni pelupa ya amat.... Dah lepas kenduri baru AJ ingat pasal tu, itupun sebab nampak orang dah upload gambar....
Teruknya perangai seorang AJ ni....... Maaf yeeee.....

Ahad lepas AJ berkesempatan pegi kenduri kawen jiran AJ ni...
Itupun lepas mak ajak... Kalau tak memang hanyut jugaklah cerita dia.....
Dannnnn?..
Bila dah pegi kenduri kawen tu, bertalu-talulah SOALAN WAJIB menghujani diri ini...
"BILA NAK KAWEN???"
Adoiiii.... Macam mana nak jawab ek???
Membunuh jiwa betul soalan tu tau....
Hahahhahahaha.........
Kiri kanan duk tanya, so jawapan selamat Insyaallah 2-3 tahun lagi.....
Memang camtu la planning nye kannnn... =D

Siapa taknak kawen kan kan kan???
Tapi serunya tu belum sampai....
Hehehehhehe.....
Insyallah kalau dah tiba masanya, akan AJ war-warkan....
Yelah, bende baik takkan nak dirahsiakan... Ye dak??? =D

As for me, AJ tiada masalah langsung bila diajukan soalan mengenai kawen ni.... =D
Sikit kecik hati pun tak penah terdetik dalam diri....


Antara insan yang akan bertanya soalan wajib ni setiap kali jumpa....
Rosyam Nor!!!
Takpe, nanti dah nak kawen AJ hantar kad kawen siap letak bedak wangi lagi dalam sampul tu tau....
Pastu dah tanye soalan kawen, sempat pulak dia membahan "rambut tu kene cahaya matahari ke...?"
Cehhhhh.... Jawapan stereotype AJ.... "Taklah, air kat rumah karat..."
Hampeh betul.... Hahahahhahha.... (Padan muke aku!)

Siapa yang baca entri ni tapi belum kawen??
Angkat tangan....
Sebabnya AJ pun nak bagi korang soalan yang sama...
BILA NAK KAWEN?????
Whahahhahahahahahah........ Sampai dah sengal AJ bila berbicara soal kawen ni.... =p


P/s : Nak nyanyi jap...
"Mak, Mak, Si Ikan kaloi...
Aku nak kawen dengan Anak Raja....."
Ehhhh!!!


Wednesday, 3 September 2014

#NNRaya Bersama Nuffnang.... More Than Just E"nuff"!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


23 Ogos lepas AJ berkesempatan pegi #NNRaya Open House 2014......
Pertama kali AJ join event dengan Nuffnang sepanjang berblog ni....
Terima kasih Nuffnang!!!! =D
Yeahhhh... finally my entry is out.... Hehehhehe....


Wanaka The Bangalow iaitu sebuah banglo yang sangat simple menjadi tempat NNRaya diadakan....
Memang terasa suasana raya kat rumah tu....
Dengan belon-belon disana sini, makanan yang sedap dan juga dengan kehadiran blogger dan pengamal media sosial yang lain tau....
Pendek kata kalau tak pergi memang rugi.... =D

Kat sana AJ sempat beramah mesra dengan beberapa orang blogger yang AJ kenali dan juga dengan blogger-blogger yang pertama kali bersua muka...
Antaranya Kak Red Mummy, Yuyu Zulaikha, Namee Roslan, Kak Farah Wahyda, Rosmiza Ali,  Rawlins Glam, Jae Hashim, MahaMahu dan ramai lagi....
Panjang berjela-jela 1 entri ni kalau AJ listkan semua......
Sepanjang majlis Rumah Terbuka Raya Nuffnang ni, banyak permainan yang dijalankan...
AJ sempatlah join 1.... Tiup sticky paper atas dahi...
Jenuh jugak nak meniup wehhh..... Mau gugur bulu kaki.. Ehhhh!!!?
Hahahhahhahah.....


Lepas tu pulak ade demo masakan dari blogger @kasihaleeya dan @ceeranoh.....
Masak lontong dan sambal ikan bilis....
Sedap wa baq ang...!!!!
Pastu kan ade kambing bakar lagi....
Pastu kan ade bihun sup, rendang ayam..... Semua sedap-sedap...
AJ siap makan atas batu lagi tau..... Hahahhahah.....

Banyak sponsor tau masa #NNRaya tu....
Ambipur bagi korang wangi-wangi sikit....
U-Mobile bagi korang buat call free, sms free, data free....
Doff untuk super duper comfy bag bean....
Carama untuk voucher service....
Ade wowbooth bagi korang amik gambar dengan prop comel-comel dengan baju raya korang tu.....
Dan banyak lagi.....

AJ tak dapat nak stay sampai habis, masa tak berapa nak mengizinkan...
Tapi AJ tak balik dengan tangan kosong tau.....
AJ bawak balik payung dari nuffnang dan juga buah tangan dari U-Mobile dan Ambipur okay!!!
Thanks nuffnang sebab sudi jemput AJ.....
Walau tak dapat S5 kannn....
Ehem tapi takpe, khabarnya masih ade chance kan? Yeayyyyyy!!!!!

Jom! Kita scroll gambar-gambar pulak yeee......
Yang tak dapat join, jangan jeles tau....
AJ dah wakilkan korang... =D


Dannnnnn.......
Jeng... Jeng... Jeng...

Ini adalah gambar paling WIN sekali dihati AJ....
Alololololo..... Kekonon paling sweet lettew.....
Candid by Nuffnang... =D

Nuffnang Raya.....
More than just e"nuff"!!!!
Harap-harap akan ade lagi untuk tahun seterusnya.... =D

P/s : Habis sudah mood raya....