Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 6 August 2014

Dugaan dan Rezeki di Bulan Syawal...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Sejak beberapa hari lepas AJ memang tersangatlah sibuk....
So arini AJ sekalikan 2 kisah dalam 1 entri.....
Yelah, semalam AJ dah kembali bekerja....
So 2 minggu ni, confirmlah AJ akan busy dengan urusan keje.....
Entri yang pending tu, nanti AJ cerita..... =D

Dugaan Syawal


Jumaat lepas mak AJ dimasukkan kedalam wad kat PPUM...
Doktor kate, mak kene minor stroke.....
Ya Allah.... Berderau darah dengar perkataan tu...
Yelah, penyakit tu memang bahaya...... 4 hari mak masuk wad.....
Hasil pemeriksaan awal, alhamdulillah takde apa-apa......
Takde darah beku semua..... Cuma kolestrol je la......
Masa kat wad tu pun mak aktif berjalan tanpa wayar sana sini ataupun drip....
Alhamdulillah sangat-sangat bila mak nampak normal....
Isnin lepas mak dah boleh keluar wad dah.... =D
Bulan September, Oktober nanti akan ade pemeriksaan lanjut dan amik ubat semua la......
Dan bulan Januari tahun depan, mak kene buat CT Scan......
Harap-harap takde pape la nanti.....
Semoga emak sentiasa sihat walafiat.....
Oh, AJ nak amik kesempatan untuk ucapkan ribuan terima kasih kepada semua sanak-saudara dan rakan-rakan yang mendoakan kesihatan emak.....
Terima kasih yang tak terhingga sangat.....
Dan paling utama terima kasih Ya Allah....

Rezeki Syawal



Semalam Abang Kid ade tag AJ kat 1 post dalam facebook ni.....
Kalau abang kid tag tag, memang AJ langsung tak perasan....
Bile baca post tu, berbunga-bunga hati AJ.....
Alhamdulillah... Lepas-lepas raya ni,  murah rezeki AJ.....
Ingat tak AJ ade pegi review berbuka puasa kat Flamo, Restoran Ayam Kampung tu?
Haaaaaaaa....... Tak sangka entri AJ dipilih menjadi salah 1 antara 3 review/entri terbaik.....
Alhamdulillah... Syukur......
Inilah dia entri bertuah tu, bagi mereka yang belum baca lagi :
http://www.ayuejean.com/2014/07/iftar-citarasa-unik-flamo-restoran-ayam.html
Sejujurnya, AJ sendiri tak tau pun pihak Flamo akan pilih 3 entri tu....
Apa yang AJ tulis tu, itulah yang AJ alami...
Dan Insyaallah, arini AJ nak pegi makan lagi Flamo @ Restoran Ayam Kampung...
Semalam Mr.JR dah plan nak makan kat sini dengan AJ dan kakak dia masa kitorang dalam kereta..
AJ dengan kakak dia pun ape lagi, on je la.... =D

P/s : Dalam masa diduga, Allah swt selitkan sedikit rezeki buat AJ....
ALHAMDULILLAH...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

13 comments:

  1. Alhamdulillah, rezeki buat AJ, I is of course happy for my sis...

    ReplyDelete
  2. Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.
    Semoga mak ayu jean sihat wal afiat

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...ayu,

    tahniah yer ayu dan mselim3 doakan agar mak ayu cepat2 sembuh yer...

    mselim3

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum AJ, semoga ibu awak cepat sembuh ye yanggg. alhamdullilah, murah rezeki awak. bestnya ~~~

    ReplyDelete
  5. semoga emak kak AJ cepat sembuh ye... salam perkenalan dari germany...jemput join giveaway saya ye kalau ade masa...
    http://jindrisska.blogspot.de/2014/08/harry-potter-postcards-giveaway-from-me.html

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Dan harap mak AJ cepat sembuh..

    ReplyDelete
  7. Semoga emak awak segera sembuh..

    ReplyDelete
  8. Bahaya jugak tu kalau dah kena minor stroke. Sebab kalau tak jaga makan dan makan ubat, boleh kena balik nanti tu.

    ReplyDelete
  9. Sabar lah ya Ayue... Harap emak Ayue segera sembuh.
    Tahniah... semoga bertambah2 murah rezki Ayue ya ^__^

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah mak dh ok...harap mak sentiasa sihat...tahniah buat AJ

    ReplyDelete
  11. pheeewwiitttt.... tahniah laaaa kan... mantap!

    ReplyDelete