Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 3 July 2014

Bunuh Kucing Kerana Bumper Kereta


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

AJ pasti ramai dah baca mengenai tindakan seorang lelaki yang membunuh seekor kucing kerana bumper kereta tu kan??
Kalau belum tau korang boleh refer gambar dibawah....

Nama AJ tak sensored pasal status dia pun dah viral...

Sedih AJ bila baca pasal ni...
Yelah, sepatutnya sebagai manusia kita dikurniakan akal fikiran.....
Bukannya buat tindakan melulu sampai macam tu......
Itu kejam namanya......
Kalau kucing tu ade otak, dia pun takdelah melintas tiba-tiba....
Dah tentu dia pandai pandang kiri kanan......
Bulan-bulan puasa ni, ade jugak yang buat perangai macam ni......

Dengar kata, dia cakap status dia tu kononnya di"EDIT" seseorang...
Tapi entahlah.... Kita ade mate, ade telinga, ade akal fikirankan....
Rasenya boleh tau dia dipihak yang benar atau salah......
Takpelah, itu antara dia dengan Maha Esa.....
Kita pun bersangka baik je la (walau hakikat tak boleh nak bersangka baik)
Sesamalah doakan mamat ni diberi hidayah ke, petunjuk ke......

Kalau ikut hati, AJ pun teringin jugak nak maki dia berbakul-bakul...
Tapi pendam je la.......
Tak pasal pulak mengumpul dosa kering di bulan Ramadhan ni....

P/s : Sadis!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

13 comments:

  1. Rasa nak tumbuk je dia ni. Menyampahlaaaaaaa. T_T

    ReplyDelete
  2. sabo sabo...
    bulan puasa nie.
    ramai jugak yg kurus puasa harini sbb dia.
    hehe

    ReplyDelete
  3. ni macam nak popular je.. macam kes2 lain tu la.. dah buat salah.. pastu post kat FB pastu orang kutuk2 dia, pastu dia mintak maaf pastu org maafkan.. pastu jadi popular.. pastu... hemmm.. tapi kesalahan membunuh kucen sangat besar.. memang tak patut dimaafkan orang mcm ni

    ReplyDelete
  4. bumper punya pasal..hilang sifat kemanusiaan.

    ReplyDelete
  5. APELAH KEJAM SANGAT.. ADUHAI..

    ReplyDelete
  6. Tu lah kan AJ .. kena bersangka baik je lah ... moga2 pemuda tu dpt hidayahnya ..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum AJ...kejam nyer...kesian kucing tu apalah dosanya diperlakukan begitu moga dpt balasannya...:(

    ReplyDelete
  8. Dia dh tau ke dia menjadi topic hari ini.....geram!!!!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum AJ, sakitnya hati baca status camni. manusia skrg dah hilang pertimbangan akal yang waras Y____________________Y"

    ReplyDelete
  10. ingat nak tolg kucing tu rupenya nk bg mati
    kalau la die cakp nk bg mati sbb xnk kucing tu mnderita ok jgk ..ni pasal bumper...ermmm ...manusia2

    ReplyDelete
  11. Sppechless! mana pergi rasa perikemanusiaan dia , dunia juga dia kejar! Bingai!

    ReplyDelete
  12. KEJAMNYA...tak berperikemanusiaan

    ReplyDelete