Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 20 June 2014

OneCity Skypark USJ25, Tarikan Terbaru Di Selangor


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


OneCity Skypark merupakan salah satu tarikan terbaru yang boleh korang kunjungi...
Satu pusat membeli belah yang terbaru dan dilengkapi panggung wayang serta hotel....
AJ dah beberapa kali berkunjung ke OneCity Skypark ni...

Masa first datang, mall ni baru je bukak... Tak banyak kedai pun...
Tapi yang bestnya, kat atas bangunan ni dibina dengan tempered glass...
Korang boleh berjalan di tingkat 10 dan menikmati pandangan terus ke bawah melalui kaca yang korang pijak....
Haaaaaa... Berani ke tidak???
Siapa yang ade penyakit gayat tu, AJ sarankan tak payahlah korang lalu atas kaca tu...
Lalu je la tepi-tepi tu..... Hhehehehehe.....

Dari KL, tak jauh pun tempatnya.....
Adalah dalam 30minit perjalanan... Itupun kalau jalan tak jem....
Korang boleh lalu LDP menghala ke Puchong.....
Lepas je plaza tol selepas IOI Mall tu, korang boleh amik exit sebelah kiri yang pertama dekat stesen minyak Shell...

OneCity Mall bukak macam biasalah, 10 pagi ke 10 malam...
Tapi kalau korang nak ke Skypark, tengah-tengah malam pun boleh naik lagi....
Pemandangan kat situ pada waktu malam memang sangat cantik..korang boleh nampak KL dan Shah Alam dari atas bangunan tu.....
Kalau nak rase tenang sekejap bolehlah pegi atas tu.. =D

Jom tengok pemandangan dari OneCity Skypark...
Tapi gambar dalam mall takde la, sebab AJ naik pukul 11 lebih....



Tinggi kan??
Tapi kalau nak pegi, AJ sarankan pegi waktu malam dan time cuaca elok....
Masa AJ pegi siang tu, panas woooo...
Yelah rooftop kan.....

Oh ya, untuk memudahkan korang lagi...
Kalau pakai applikasi WAZE, type je "ONECITY USJ25"
Lepas tu ikutlah mane waze bawak korang... =D

P/s : Gayat tak gayat lah cite dia....
Huhuhuhu...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

9 comments:

  1. dok lalu jer tak pernah singgah..cam tak banyak lagi kedai yang bukak..
    menarik gak tu..tapi kalo akak ni dah sure la gayat..heheee..tak tau la berani ke tidak nak pijak..gerun

    ReplyDelete
  2. bestnye.. nk bawak bos la dtg sini

    ReplyDelete
  3. macam best aje.. bole naik aje eh.. ade limit mase ke... nak try g jugaklaa.. pernah sx je pegi onecity ni.. hihihi

    ReplyDelete
  4. patutlah kawan akak ajak pi sini...akak ingat slypark kat subang tu..apa ke hal plak nak pi situ kan...hahaha....ooo....macam best je ni...tp AJ kalau yang badan besar macam mana? hahahahaha

    ReplyDelete
  5. eemmm ni kalo hubby una ni,, mmg tak la die nk pegi.. hahaha silap2 die pengsan atas tu

    ReplyDelete
  6. Nasib baik tanya Kak AJ masa nak g sini hari tu. kalau tak, memang sesat berjam-jam lah jawabnya. hahaha! Tqqqq.. :D

    ReplyDelete