Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 2 June 2014

Ajuntha Tekstil Jadi Pilihan..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

AMARAN : Entri ini panjang meleret-leret..


Tak abis lagi dengan isu kedai kain.... Hehehhehe....
Disebabkan masa nak menempah baju raya tu dah suntuk, AJ sambung lagi cari kain arini.....
Memula tu AJ pegi Brickfields....
Name kedai tu Thallagam ape ntah...... (Sorry kalau salah..)
Kedai tu kedai tekstil paling besar kat Little India tu.....
Betul-betul hujung dekat dengan KFC Brickfields tu.....
Dah cari-cari kain tu, AJ berkenan 1 warna ni...
Dah tu pulak takde lagi sepasang yang sama....
Tapi AJ respect dengan jurujual kedai tu.....
Dia usaha jugak carikan macam yang AJ nak tu.... Sayangnye tetap takde....
Tapi takdelah pulak diorang nak bermasam muka..... Senyum je....

Lepas tu, kakak AJ ajak pegi KL....
Makanya meredah hujan 2 beradik ni demi mencari kain....
Tapi AJ taknak pegi Madras tu.... Cukuplah kene dengan layanan staff dia tu.....
So AJ pun singgah Ajuntha Tekstil.....
Kedai dia berdekatan dengan Mydin, dekat dengan medan selera tepi tu.....
Masa sampai tu kitorang basah jugaklah.....
Then bila orang tu realize kitorang nak masuk kedai tu cam teragak-agak, jurujual dia panggil jugak suruh masuk....
Kitorang cakap basah, dia cakap takpe.....

Dalam kedai tu pulak, cari punya cari...
Berkenanlah 1 kain warna coklat gold ni.....
Tapi agak tak bernasib baik, kain tu ade sepasang je.....
Takpe, AJ cari lagi yang lain....
Lame jugak mencari, habis semua kain orang tu keluarkan...
Yang pasti tanpa mengeluh, tanpa buat muke kelat, ketat..... Kalau dalam hati tu, AJ tak tau la pulak..
Dekat 45 minit jugak kami dalam tu......
Lastly terjumpa lagi 1 kain yang berjaya tarik minat AJ....
Cari lagi sepasang jumpa pulak.....
So, tahun ni baju AJ kaler teeetttttt..... (Tunggu raya...)


Kedua-dua kedai ni, AJ respect dengan jurujual dia...
Depan customer muka manis je walaupun kene punggah kain-kain yang ada.....
Lepas tu, tak marah-marah pun bile kite tak jumpe kain yang berkenan kat hati.....
Relax je diorang bile AJ tak beli kain tu......
Macam ni la baru customer nak datang lagi....
Haaaaaaaa.... Panjang gile pulak celoteh AJ pasal jurujual kedai kain ni...

P/s : Misi seterusnya, tempah baju raya!!!!!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. hana dah ada baju raya. tapiii. so sad sebab tak dapat raya dengan family :'(

    ReplyDelete
  2. Wah..dah beli baju raya yea..

    ReplyDelete
  3. senang beli baju awal-awal ye..

    ReplyDelete
  4. macam2 pancaroba AJ tempuhi nak beli kain nie...Bila dah siap baju raya nanti pasti meletops nokss..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete