Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 2 June 2014

Aduhlah Staff MADRAS Tekstil! Kurang Ajar!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sumber : Google

Jumaat lepas AJ berkunjung ke Madras Tekstil, Jalan Masjid India / Jalan TAR....
Niat hati nak beli kain....
Pilih punya pilih, AJ jumpalah sepasang kain ni...
Cantik pun cantik, material dia pun okay....
Disebabkan AJ nak 12 meter yang sama warna dan corak, makanya AJ nak carilah lagi sepasang...
Apa yang AJ jumpa sama warna, tapi tak sama corak....

Lepas tu datanglah sorang sales"makcik" ni....
Nak panggil salesgirl macam tak sesuai pulak memandangkan dia dah agak berusia.....

Bawah ni merupakan dialog AJ dan makcik tu....

"Makcik : Ye, U nak kain apa??

AJ : I nak kain yang macam ni lagi 1 dengan corak yang sama...

Makcik : Ini samalah, corak je lain sikit... Takpelah...

AJ : I nak corak yang sama sebab i nak buat baju kurung untuk 3 orang...
Nanti kalau amik yang ni akan ade seorang dapat baju lain, kain lain...

Makcik : Takpelah sama je, u tengok ini sama warna corak je lain....
Same je lah... Ini kain mahal tau.... (Nada mula meninggi)

AJ : Takpelah I nak yang corak sama...

Makcik : Ini kain mahal tau! Ini pun ade offer, mana ada yang sama..
Amik je la ini corak je lain-lain! INI KAIN MAHAL TAU! (Duk ulang perkataan kain mahal berkali-kali dengan nada yang tinggi dan minta penampar...)"

Dengar perkataan tu, AJ terus nak naik darah...
Mengenangkan dia tu dah berusia, AJ tahan jugak rasa nak marah tu.....
Memang bergetar je jiwa AJ masa tu.....
Kalau tak mau ade yang sakit jantung kene jerkah dengan AJ......
Bukan sebab frasa "customer always right" tapi cara dia cakap tu tak kena gaya..
Kalau customer dah taknak kain tu sebab corak tak sama, janganlah kau paksa-paksa..
Bila orang dah taknak kau nak marah pulak..... AJ pun faham, dia nakkan sales....
AJ pun apa lagi, terus tinggalkan kedai kain tu dengan tak beli apa-apa.....
Ikut hati yang panas, nak je AJ lempar kain dan duit depan muka dia...
Ingat aku tak mampu nak beli dan bayar ke kain mahal ko tu??????
Sesilap kedai-kedai dengan ko sekali aku beli.....! (Poyo)
Sorrylah Madras Tekstil, disebabkan seorang pekerja anda begini, nak berkunjung lagi kesana mungkin AJ akan fikir 3,4,5 kali.....
Kan tak pasal hilang customer..
Walhal ini bukan kali pertama AJ kesana tau....
Bila dah macam ni.... Bye-bye la jawabnya.....

P/s : Nak cari rezeki biarlah kena caranya.....
Kan tak pasal hilang customer..
Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

17 comments:

  1. berlambak lagi kedai lain AJ...sangat tak suka layanan macam tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak.....
      Tak suka sangat......
      Terus AJ tak belilah kain kat situ.....

      Delete
  2. eeee, tak sukanya. Memang banyak kali jugak fana alami situasi macam ni. Kita punya pasal la nak beli mahal ke apa kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe Fana...
      Memang hangin akak kat situ.....

      Delete
  3. Memang tak suka kalau dah dipaksa..ngrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok kita nak cari kain lain kat kedai sama, terus tak jadi..

      Delete
  4. Replies
    1. Publisiti yang kurang baik ni.....

      Delete
  5. Hu3.. garangnya si comel ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah, bila dipaksa-paksa..
      garang kejap la...
      Hehehehheeh..

      Delete
  6. Kak Alin pun rajin beli kain kat Madras...memang perasan ada sorang tu mcm kuang ajq skit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Kak Alin, yang lain tu nampak okay je...

      Delete
  7. sabar lah AJ..cr jer kdai kain yg lain..salesgirl dia ramah2 semuanya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang AJ pegi kedai lain kak.....
      Tak kuasa nak bagi sales kat tempat yang staff nya kurang ajar....

      Delete
  8. Replies
    1. Hehehhehhe...
      Memang pangkah terus kak cawangan Masjid Jamek tu....

      Delete
  9. Bila kakak2 ku brborak

    Hihiii :-)

    ReplyDelete